vitamiini-gallup; syötkö jottakin vitamiinia, jos syöt mitä ?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Itse olen ollut aika huono vitamiinin syöjä, mutta raskauden aikana olen kyllä tunnollisesti syönyt rauta-tabletteja... sitten ostin D-vitamiina ja vielä kalkkiakin, koska en käytä kovinkaan paljoa maitotuoteita. Mitä mieltä olet " Lady-vita" - vitamiinista, saako siitä esim riittävästi rautaa ja minkä hintainen mahtaa olla. Nyt vedän 3 eri purkista noita ja ajattelin, että pääsisihän sitä helpommallakin, jos esim ostaisi vaikka tota Lady-vitaa ?

Sivut

Kommentit (32)

- maitohappobakteereja

- Multivita

- Kräuterblutsaft aina kun muistan

- kalkki+D-tabletteja

- kalaöljykapseleitaMöllerin perus Omega-kapseleissa ei ole mitään lisättyjä vitamiineja, paitsi minimaalisen vähän E-vitamiinia säilöntäaineena. Ei mitään riskiä saada yliannostusta.Syömistäni kalkkitabuista ja Multivitasta yhteensä saan päivän suositusmäärän D-vitamiinia.

jotkut tuttavat on käyttäneet sellaista apteekista saatavaa kuulemma kamalan makuista litkua, jossa on myös rautaa. Mut sitä menee kai useempi pullo raskauden aikana, mut siitä ei oo tullu mahavaivoja. Tietääkö joku sen nimen? Muistaakseni mustaa litkua...

Krautensaftblant-mehua (en oo ihan varma, kirjoitetaanko se noin), mutta sitä saa ainakin luontaistuotekaupasta, apteekista en tiedä. Se nostaa hemppaa hyvin, mutta saa olla vähän väliä ostamassa lisää, kun se loppuu niin nopeesti.

niin vaihdoin tuohon ladyvitaan kun sitä on helpompi niellä...Olisi minustakin mukava tietää tarvitseeko tuon ladyvita plussan lisäksi muita vitamiineja.t: marenda ja papunen rv 4+2

Multivitaa syön minäkin ja lisäksi " nautin" (yök) omega-3 kalaöljyvalmistetta...siis typeryyksissäni ostin sitä litkua, kun on riittoisampaa kuin kapselit...joka kerta kun sitä nielen, niin kadun katkerasti ;-) eihän sitä voi kallista ainetta jättää käyttämättäkään

vitamiinien lisäksi otan yhden 350mg tabletin magnesiumia estämään (toivottavasti) suonenvetoja ja lihaskramppeja sekä yhden kapselin probiootteja (maitohappovalmistetta) ja nautin päivittäin Gefilus-tuotteita (tällä voi _mahdollisesti_ ehkäistä tulevan lapsen allergioita ja vatsavaivoja).

Multitabs Special 2+ 1/päivä

Bioteekin Probiootti Plus -maitohappoa 2/päivä (1x aamu 1x ilta)

Obsidan Fe++ 1/joka toinen päiväLisäksi on päivittäinen kilpirauhaslääkitys, joten popsittavaa riitttää:)-Santtu 22+2

Söin Multivitaa jo alusta lähtien, mutta ei riittänyt pitämään hemoglobiinia tarpeeksi korkealla, joten piti ottaa rautalääkitys käyttöön. Sekin on vain pysäyttänyt hemoglobiinin laskun, muttei nostanut sitä. Tilannetta seurataan.

:ssa on rautaa joten ei tarvitse erikseen rautavalmisteita. Pitäisi syödä omega3:sta mutta on niin kamalaa evästä ettei alas mene millään.


[color=green]multivitaa (tässä ei aata), c-vitskua, rautaa (spartocin), kalkkia johon lisätty D, foolihappoa ja maitohappobakteerikapseleita (1/pvä), eli näitä päivittäin jaettuna aamulle ja illalle.lisäksi muutaman kerran viikossa omegaa. [/color]

Se apteekista ostettava nestemäinen rautalääke on nimeltään Colleofer (ferrioksipolymaltoosi). Aiemmin vuosia sitten kauppanimenä oli Maltofer. Käsittääkseni Colleoferia löytyy myös purutabletteina.

Syön multitabs special 2+ ja omega3 kapselin yhden päivässä kumpaistakin lajia.

Itse uskon ennennekaikkea monipuolisen ja runsaskuituisen sekä vähärasvaisen ja -sokerisen ruokavalion voimaan. Syön paljon kasviksia, vihanneksia, hedelmiä, marjoja ja ruisleipää sekä kalaa ja vähärasvaista lihaa, niin ja tietenkin maitotuotteita; jugurttia, juustoa ja gefiluspiimää. Maitoa en voi juoda. Gefilusta menee myös mehuna.

Joskus on herkkuhetkiä tietty, ja silloin tulee syötyä kyllä vähemmän terveellisesti, pizzaa hampurilaisia, irtokarkkeja. Mutta niitä ei kyllä joka päivä tee mieli, onnex.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat