Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Huomasin muutama päivä sitten vauvan rinnassa pahkuran ts pienen herneen kokoisen kiinteän ja liikkumattoman myhkyrän nännin kohdalla. Paniikissa soittelin heti neuvolaan ja tänään päästiin lääkäriin. No ei siinä taida olla kummempaa, heti ekana sanottiin, ettei se ainakaan ole pahanlaatuinen tuumori. Kuitenkin kuukauden päästä mennään kontrolliin, että onko hävinnyt. Olin sen verran sekaisin, etten tullut kysyneeksi mitä se patti sitten voisi olla, jos ei tuumori ainakaan. Ja jos ei kuukauden päästä olekaan hävinnyt, niin mitä sitten, taas kontrolli kuukauden päähän...? Onko kokemusta tämmöisestä?t heti panikoiva äiti

Kommentit (6)

..että kun lääkäri puristeli ja tutki noita patteja niin meidän pojalta erittyi tippa maitoa ;) Lääkäri sanoikin, että ilmiö on todella aika mielenkiintoinen kun ajattelee lapsen ikää ja sukupuolta....Eli ei varmastikaan ole syytä huoleen!

Meillä vauvan rinnat turposivat ihan vastasyntyneenä johtuen äidin hormoneista, samahan käy sukuelimille ainakin tytöllä. Rinnassa turvotus pysyi pidempään, joitakin viikkoja, ja se oli juuri sellainen patin oloinen, litteä " namikka" , toisessa rinnassa reilusti tuntuvampi. Jotkut vauvathan saattavat kuulemma jopa erittää maitoa syntymänsä jälkeen, kun äidin hormonit jylläävät elimistössä.Voisikohan olla kyse tästä?

Onko vauva miltei vastasyntynyt tai ihan " nuori" ? tai imetätkö?Kun olen Soneraplazalta ainakin lukenut, että monelle vauvalle, on tullut " rinnat" tai rintarauhaset ovat turvonneet myös poikavauvoille. Eli äidin hormoonit vaikuttavat vielä vauvaan. Joko vielä synnytyksestä/raskaudesta tai imetyksestä.Pitäisi poistua aika nopeasti. Eli johtuu samoista hormooneista kuin vauvannäpyt kasvoilla. Joillekkin tyttövauvoille voi tulla jopa " minikuukautiset" eli hieman verenvuotoa.Eli jos vauvasi on ihan pieni, niin älä ihmeessä vielä panikoi. Kyse on hyvinkin todennäköisesti juuri tuosta.

mutta paukura ei ollut herneen kokoinen vaan paljon isompi, ihan " törrötti" ulos ihosta. Minule sanottiin, että se johtuu äidin hormooneista, ja usein niitä tulee sellaisten äitien vauvoille, jolta tulee paljon maitoa. Eli ne ovat turvonneita rinta/maitorauhasia. Meillä laskivat kyllä itsestään molemmista tisseistä (siis pojalla) mutta jonkin aikaa siihen meni. Meille sanottiin, että jos eivät muutu aristaviksi tai kasva kamalan isoiksi ja laskevat itsestään niin ei tarvitse tehdä mitään.Mutta kyllä säikähdin itsekin kun sen pojalla huomasin!shamu

hei ja kiitos vastauksista,tyttö on 5.5 kk eli ei enää ihan pieni, mutta täysimetyksessä kyllä. Kaipa se siis voi jotakin hormoniperäistä ollakin?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat