Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

vaunujen suojana vilttiä tai jotakin, ettei pakkasilma pureudu aukosta suoraan sisäänvai kestääkö vauvan kasvot pikkupakkasta ilman suojiakin (tarvitaanko jotakin pakkasrasvaa)?Mietin, olenko ainoa, joka työntelee vaunujen lisäksi vilttiäkin tuolla talvipakkasilla :)T. HannaKommentit (6)

Viimesessä vauvalehdessä oli juttua tästä pakkaspukeutumisesta ja pakkasrasvasta.Vauvan iholla on pientä nukkaa ja jos siihen laittaa rasvaa niin nukka liiskautuu ihoa vasten ja ei hoida tehtäväänsä ja lämmitä ihoa. Eli ei saisi laittaa rasvaa.Korjatkaa jos muistan väärin.-s-

mutta aion kyllä sitten jotakin suojaksi laittaa kun pakkaset kiristyvät. Täällä meillä kaakonkulmalla on ollut päivällä vasta korkeintaan -2.

Muistutan vain, että nykytietämyksen mukaan " pakkasrasvojen" käytöstä on enemmän haittaa kuin hyötyä, joten ei vauvalle eikä isommallekaan ihmiselle rasvaa naamaan ennen ulkoilua pakkaskeleillä! Kasvojen pinnalla voide estää kylmän tunnun joten aikuinen voi paleltua huomaamatta, ja voiteissa oleva vesihän jäätyy suoraan iholle. Myöskään vedettömiä voiteita ei suositella, ne ovat useimmiten vaseliinia tms. " tönkköä rasvaa" joka enemmän johtaa kylmää ja jäätyy iholle kuin suojaa. Siis suojataan kasvot vaatteilla (ja kannattaa jättää naama pesemättä jos on menossa pakkasulkoilemaan, esimerkiksi laskettelurinteeseen päiväksi - ihon oma rasva on paras suoja).Meni nyt hiukan ohi aiheenkin, mutta kun juuri olin ihotautilääkärin luennolla aiheesta kuulemassa niin piti muistuttaa :-)

Kylmillä ilmoilla lasken kuoman alimpaan asentoon ja jalkasuoja mahdollisimman ylös. Pieni reikä jää väliin ja pakkasilma saa siitä vapaasti mennä. Vauvan keho ja hengitys lämmittävät vaunujen sisäilman.

Olen joskus käärinyt koko vaunun villahuopiin, kun on ollut -20 astetta pakkasta ja vauva nukkunut ulkona maalla terassilla.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat