Onko kellään kolmea alle kolme vuotiasta?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Miten on arki sujunut? Meillä kaksi helppoa tyttöä ja kolmatta tekisi mieli alkaa yrittämään. Uskaltaisikohan jo? Olisi kuitenkin kiva että kaikki lapset olisi suht pienellä ikäerolla tehty. Kertokaa arjen kokemuksia, mikä oli rankaa ja mikä hyvää.

Kommentit (5)

kun kolmas syntyi,esikko oli 2v10kk,toinen 1v8kk ja sitten siis vauva tyttö.

mulla myös tytöt olleet ns helppoja vauvoja,tosin osaavat kapinoida nyt 6v,7v8kk ja 8v10kk ikäisinä.

mustasukkaisuutta ei ollut missään vaiheessa ja kun yöt meni hyvin,niin näin jälkeen päin aateltuna se oli hienoa aikaa.

olihan siinä aina 2 vaippahousua ja syötettävää samaan aikaan.ja kaikkia sai pukea.

mutta kaikki 3 nukkuivat samaan aikaan päiväunet ja söivät samaan aikaan.silloin sain rytmin hyvin tähän perheeseen=)

jälkeen olen saanut vielä 2 poikaa.ikäero ekalla pojalle kolmanteen 2v ja poikien välissä 3v.

nyt on päivän touhut ja tieto taito tasot niin erillaisia lapsilla,että välillä väsyttää äitiä.isommat kun ei nuku päiväunia on vaikeaa saada talo rauhalliseksi nuorimman päiväunia varten ym.

olisin toivonut nyt vielä 6;tta lasta ja sitä aloinkin odottaa,mutten koskaan saanut.ikäero olisi ollut sen 1v8kk ja iloitsin siitä,koska on vain hyviä muistoja kys ikäerosta.

ja nyt ikäero venyy.

mutta ei se mitään,kunhan vielä kerran saan nyyttini=)loppu teksti meni aiheen ohi,mutta ei siis mitään huonoja muistoja kolmesta alle 3v!L+5

Meillä tytöt 3v 1kk, 2v ja poika 8kk ja sit vielä isosisko 5v.

Oikeastaan on mennyt ihan hyvin. 2-vuotias tosin on ollut aika

hyysätty. syntyi pienikokoisena ja on siten aina saanut kaiken ylimääräisen huomion ja hellyyden. Mutta ei ollut yhtään mustis pikkuveljestä ja oli kaikkein innokas vauvaa pienenä hoitamaan.

Nyt leikit sujuu jo tosi hyvin isojen sisarusten kans ja äiti saa hoidella pikku poikaa.

eli nuorimman ja esikoisen välillä on ikäeroa 3vuotta ja 5päivää!täytyy sanoa et välillä on päiviä ettei jaksais!niikun varmasti kaikilla!mutta kokonaisuudessaan oon jaksanut tosi hyvin!ja nyt alkaa jo uusi vauvakuume nostamaan päätään, jos vielä se neljäs!:)

meillä elämä on hyvin rytmittynyt, kaikki kolme nukkuvat nyttenkin päiväunia!äidillä vapaahetki!


kokemusta siitä kyllä löytyy. Lapsemme ovat 4v, 3v ja 1½v eli vanhimmalla ja nuorimmalla ikäeroa aika tarkalleen 2½v. Mä en ala väittämään, että siinä se kolme menee kuin kaksikin, mutta ihmeen helposti siihen touhuun sopeutui ja arki alkoi pyörimään. Aika usein kädet oli kortilla (ja on toki vieläkin) ja monenmoiset kikkakakkoset oli keksittävä, jotta miten mitkäkin hommat saa sujumaan, mutta " siperia" opettaa, kuten tapana on sanoa..

Hankalinta on varmaan ollut kaikki lähtemiset ja yleensäkin ihmisten ilmoilla liikkumiset. Talvella se pukemisurakka oli (ja on vieläkin) ehkä kaikkein hikisintä hommaa. Kun kaikki tarvitsevat apua enemmän ja vähemmän. Ja kun pikkuiset taaperot ei aina siinäkään niin yhteistyöhalusia ole. Kyllä meillä välillä löytiin hanskat tiskiin ja ei menty lopulta mihinkään, kun pukemisurakka meni mahdottomaksi taisteluksi. Kun esikoinen kiukkuaa, kun keskimmäin ei tahdo mitään päällensä ja kun vauva huutaa vuoroaan odottaessaan...

Kauppareissut kolmen kanssa ovat myös aika haastavia... se oli oikeastaan alkuun helpompaa, mutta nyt kun se pieninkin alkaa olla tahtoiässä, eikä peppu rattaissa meinaa pysyä, niin aika extre-shoppailua se on. Mutta jos vaan saa järjestettyä niin, että ei tarvitse yksin käydä kaupassa kaikkien lasten kanssa, niin hyvä. Meillä se ei yleensä onnistu, mutta hengissä ollaan selvitty, eikä vielä porttikieltoja kauppoihin olla saatu =).

Mutta nämä kaikki ovat niitä pieniä arjen hankaluuksia. Nimittäin, jos kolmesta pienestä on kolmikertainen työ, niin on niistä myös kolminkertainen ilo. Ja lapsista on tosilleen jo kovasti seuraa. Ihana seurata kolmikon touhuja (silloin kun eivät riitele), kuinka yhteistyötä ja toisten huomioonottamista opitaan jo noin pienenä. Ja kuinka on aina leikkikaveria saatavilla. Ja kun mennään reissuun, on kohteiden valinta helppoa kun ovat niin samanikäisiä, niin esim. muumimaailmasta tai viherlaaksosta jaksaa jokainen vielä innostua.Meillä ainakin ollaan tyytyväisiä, että pienellä ikäerolla lapset on tehty... itseasiassa niin tyytyväisiä, että vielä se neljäskin on haaveissa. Jos hyvin menee, niin meillä tulee olemaan 4 lasta 5 vuoden ikäerolla (=vanhimman ja nuorimman väli 5v).Joten jos minulta kysytään, niin kyllä uskalla suositella, että hyvin niiden kolmen pienen kanssa pärjää ja jaksaa, kunhan ottaa rennon asenteen elämään ja yrittää löytää huumoria niistä vastoinkäymisistäkin.-Iitu- ja muksut 08/01, 10/02 ja 02/04... (sekä haave -06)

Pakko tunkea tähän pinkkaan ja sanoa kiitos sinipiille aloituksesta ja vastanneille rohkaisevista tarinoista!

Meillä on myös toiveissa kolmas sisarus reilu 2 vuotiaalle ja reilu 8kk neideille! Jos siis kaikki menee toiveiden mukaan!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat