Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Toivoisin vinkkejä/kokemuksia niiltä (tai joltain joka tietää vaan vähääkään asiasta) jotka ovat olleet imettämättä 2-3pvä ja miten imetys jatkuu tauon jälkeen. Mulle on tulossa työreissu jota en voi siirtää ja vauva ei ehkä pääse mukaan(10kk) eli tulisi 3pvän paussi. Huoliikohan vauva enää rintaa, vai loppuuko tämä nyt tähän. Aloitan työnteon tällä koulutuksella jonka jälkeen osapäivätöitä(=imetys onnistuisi hyvin)

toivottavasti joltain löytyisi kokemusta. En haluaisi vielä lopettaa.

Kommentit (2)

Oletko aikaisemmin pumpannut?

Meillä poika vasta 4kk mutta joutuu aina parina päivänä viikossa olemaan koulupäivieni takia hoidossa. Tuolloin pumppaan mutta pidempi aikaväli on riittänyt, imetykset norm. 1,5h-4h ja yöllä 6-7h, ja pumppaan noin. 6tunnin välein. Aventin pumppu on mielestäni hyvä. Jos mahdollista, laita esim. kuumalla vedellä kasteltu pyyhe rinnoille ennen pumppausta tai lämmitä kauratyynyä-se auttaa. jos et ole aikaisemmin pumpannut, antaisin vinkiksi sen ettei maitoa tarvitse pumpata niin paljon kuin vauva oikeasti söisi imetyskerralla, suositus oli muistaakseni 60ml rinta max. Pumppausvaiheessa kun maito alkaa herumaan, saattaa sen jälkeen tulla stoppi ja tuntuu ettei sieltä tullut kuin 20ml ja mitä nyt. Jos pumppauskahva ei mene pomhjaan ja ikään kuin tuntuu vielä painetta, maito alkaa kyllä pian virtaamaan vaikka tuntuukin että pumppu pumppaa pelkkää nänniä. Olimme miehen kanssa hiljattain myös 3pv matkalla ja pumppasin tuolloin n. 6h välein, myös yöllä. On tärkeää ettei rinnat pääse täyttymään liikaa!! Ja kyllä imetys on koko ajan sujunut hyvin vaikka poika saakin pullosta aina parina päivänä viikossa kun on hoidossa...Mutta Avent on oikeasti hyvä:) paketti uutena n. 60e

Mulla ei ole omakohtaista kokoemusta asiasta, mutta imetystukiryhmässä on sivuttu asiaa. Eli entä jos pumppaisit maitoa reissun aikana muutaman kerran päivässä, jotta oma maidontuotantosi ei notkahtaisi? Pumpattu maitohan menisi hukkaan tottakai, mutta rintasi saisivat sopivasti ärsytkettä jatkaakseen maidontuotantoa entiseen tapaan. Tällöin lapsi ei ainkaan sen takia alkaisi hylkiä rintaa.Kaikista parasta varmaankin olisi, jos vauva ei poissaollessasi saisi pulloa ollenkaan, jotta hän ei alkaisia suosia helposti heruttavaa pulloa rinnan sijaan. Onko mahdollista, että hän saisi sillä aikaa maitoa esim. nokkamukista?Pumppaamisesta vielä sen verran, että kannattaisi varmaankin pumpata muutama kerta jo ennen reissua, jotta rinnat tottuisivat pumppuun ja jotta varmasti heruisit pumpulla. Itselläni on ainakin niin, että jos olen pitkän aikaa pumppaamatta, ei ensimmäisillä pumppauksilla heru paljon mitään, mutta sitten alkaa virrata... Suosittelen Avent-merkkistä pumppua, jos sulla ei vielä omaa ole. On hellävarainen ja tehokas.

Uusimmat

Suosituimmat