Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

jos menee lapsivesi ensin, ennen supistuksia, täytyykö mennä sairaalaan?

Vierailija

kolmatta jo odotan, mutta kaksi aiempaa synnytystä ovat alkaneet supistuksilla, joten siksikin kyselen. Asumme nyt 130 km:n päässä sairaalasta, joten varmaan olisi tämäkin hyvä tietää ennen kuin lähtee ajelemaan kohti sairaalaa kahden lapsen kanssa..

Sivut

Kommentit (26)

Outoo! Missä neuvolassa kävit?Molemmat on alkanu vesien lirumisella (siis ei menny kokonaan holahtamalla) ja vasta ku supparit kovia ja säännöllisiä, ollaan menty sairaalaan.

Turhaa kuulemma mennä, voi oottaa supistuksia kotona.

Synnytin Lappeenrannassa minäkin ja meitä ohjeistettiin, että vesien mentyä saa mennä vaikka heti sairaalaan. Toki millään ambulanssikyydillä ei sinne tarvitse rynnätä, mutta varmaan parin tunnin sisällä kuitenkin - oman voinnin mukaan. Me lähdettiin noin tunti vesien menosta (ei holahtanut kunnolla vaan lirutteli) ja jäätiin sairaalaaan synnytykseen asti - vesien menosta synnytykseen kesti meillä lähes 29 tuntia. Ekat supparit tuli vasta varmaan kuuden tunnin päästä vesien menosta.

että tunnin verran voi kotona odotella jos vedet menee. Mulla alkoi supistuksilla ja sitten meni myös vedet ja aika nopsaan vesien menosta sitten alkoikin tosi kipeät supistukset, joten onneksi lähdin melkein heti sairaalaan (vaikka oli vaan 10 minuutin matka).

asiakaspalvelua täällä. Mitään tietoja ei saa, jos on jokin hätänä, niin hommaa itse aiheesta tietoa. Lääkäriin et täällä pääse, vaan menet suoraan synnytyssairaalaan( jossa on yhteispäivystyskin) ja kyselet sieltä. Terkkaria ei saa kiinni, ja tietoa on turha odottaa. Tunnen monesti olevani vain riippakivi terkkarin kaulassa, kun yritän kysyä, mitä lääkkeitä nämä taas olivatkaan joita lääkäri (näkemättä minua) fyysiseen vaivaan määräsi..ei vastausta ei.

vaan kohtuun pääsee kaikki pöpöt.

Vuorokauden sisällä jos ei ala itekseen syntyä, sitten laitetaan tippa ja käynnistetään.Kätilöopiskelija

tule viimeistään aamulla, jollei supparit ala aiemmin (silloin oli yö). No supparit alkoi parin tunnin päästä ja hissukseen lähdettiin ajelemaan sairaalaan 50 km. Olin 4,5 cm auki ja lapsi syntyi n. 8 h kuluttua sairaalaan saapumisesta. Mikään superkiire ei siis ollut, mutta hyvään aikaan saavuttiin.

Äidit, joiden vauvat ovat muussa kuin raivotarjonnassa ovat muutenkin tarkemmassa seurannassa loppuraskauden ajan.MUTTA, veden mentyä muissa kuin noissa erikoistilanteissa,kannattaa lähteä sairaalaan tarkastettavaksi.Synnytys saattaa käynnistyä hyvinkin pian ja matkaa jos on sairaalaan paljon, niin sitä suuremmalla syyllä on hyvä heti lähteä menemään.Kätilöopiskelija edelleen

Sanoivat että jos vedet menee yöllä niin voi odottaa aamuun ja mennä sitten, mutta muuten lähteä heti. Tosin muutivat ohjeet myöhemmin niin että mihin vuorokauden aikaan tahansa lähden heti, koska esikoinen syntyi tavallista nopeammin.

Ja sit oltiin käyrässä ja ultrattiin ja käski meneen takas kotiin kun ei ollu supistukset kovin voimakkaat. No, päästiin huoltamolle, niin oli ihan kauheet supistukset ja eikun takas. Suoraan synnytyssaliin ja sit vauva synty siitä 3 tunnin päästä.

Jos on tulossa vaikka varpaat eeltä, napanuora pääsee luiskahtaa ulos. Siinä loppuu vauvalta happi pian jos jää puristuksiin.Raivotarjonnassa on yleensä jo kiinnittyny, ni ei napanuora pääse ulos. ennen vauvaa.

Sairaalassa odoteltu supistusten alkua ja ovat syntyneet kaikki 6 tunnin sisällä vesien menosta.Sinuna lähtisin kohti sairaalaa, ONNEA MATKAAN :)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat