Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Poika 1,5v ja vatsa kuralla jo kohta viikon....

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!Pojalla on nyt siis jo viikon päivät ollut vatsa löysällä. Tänään luulin jo että ollaan parempaan päin menossa kun aamupäivällä oli jo kakka kiinteämpää mutta nyt taas tuli löysät vaippaan... Tiedossa ei ole mikä vatsan on saanut löysäksi eli onko kyseessä joku vatsapöpö vai onko tämä nyt sitten allergiaa vai mitä.... Yhdessä vaiheessa epäiltiin jo miehen kanssa sitä, että onko joku ruoka ollut pilaantunutta mutta ei kai sen vaikutus näin kauaa kestäisi??Olisinkin kysynyt muiden kokemuksia asiasta. Ja onko mitään ruoka-aineita tai lääkkeitä yms millä tuota vatsaa saisi kovemmaksi?? Ihan ihmeissään, kun tosiaan ihka ensimmäinen kerta kun kaverilla tällaista ilmenee ja kun on nyt jo näinkin kauan kestänyt.Kiitti, jos osaat auttaa!

Kommentit (6)

Tytöllä 1v1kk on vatsa löysällä toista viikkoa. Pari-kolme kertaa päivässä tulee vaippaan löysä satsi. Ensin luulimme sen johtuvan kipulääkkeestä, jota annoimme hampaiden vuoksi, mutta ei se enää sitäkään voi olla. Uskoisin, että kyseessä on jonkinlainen vatsatauti. Onneksi tyttö on hyväntuulinen ja syö & nukkuu hyvin.

että ruoka maistuu kaverille tosi huonosti varsinkin iltapäivisin. Aamuisin sentään syö ja lounaallakin vähän mutta sen jälkeen on aika hiljasta...

Joku ehdotti että hampaiden tulokin saattaisi sen tehdä, mutta sitten taas sanotaan ettei hampaiden tuloa saa laittaa kaiken syyksi. Apteekin Rela-tipat ovat nyt vähän rauhoittaneet, mutta löysää on kakka vieläkin ja sitä tulee jopa kahdeksan kertaa päivässä. Lääkärissä on käyty, mutta sanovat että kun yleiskunto on muuten hyvä niin ei syytä huoleen. Eli sitten on kiire takas lekuriin jos lapsi muuttuu haluttomaksi eikä jaksa leikkiä. Muista huolehtia nesteytyksestä ettei lapsi kuivu!Meillä ripuloitsi tyttö 1v11kk nyt miltei kuukauden päivät syyskuussa, viikon ihan pahempana, pari päivää täyttä vesiripulia, eli " varsinaisesti" kipeä (Etten olis hoitoon vienyt jos olisi hoidossa käynyt). Sitten harvenevassa määrin 3-5 löysää kakkaa päivittäin, mutta syönyt melko hyvin koko aika, kun pahin oli ohi, jne. Kovettavista ruoista ei apua ollut, mutta " löysentäviä" kyllä välttelin tarjoamasta, siitä olikin enempi apua. Eli ei esim. luumua, lakua, hirveästi kuituja ja porkkanaa ja päärynää niin paljon, mieluummin jotain kovettavampaa kuten mustikoita ja marjakeittoja, " tiukkaa puuroa" ilman turhia kuitulisiä ja rasvaakin lisäsin ruokavaliossa, samoin maitotuotteita meni itsestään enempi.

Me ruvetaan nyt kyllä vähän kallistumaan tuohon hampaiden tuloon kun kerta kaikki ruoka, jota ei tarvitse pureskella kuten keitot sun muut uppoaa, mutta esim. leipä, joka on pojan suurinta herkkua ei kelpaa nyt alkuunkaan vaan saa aikaan itkun. Ja kalvaa kokoajan suutaan. Niin, ja onneksi sitä ruikulia tulee nyt enää n. kerran päivässä että ehkä tämä tästä...Täytyy kyllä varmaan silti varuiksi käydä vielä apteekin kautta.

Toivottavasti myös Yayan perheessä voidaan pian paremmin!

mustikkaa tai banaania, molempien pitäisi kovettaa vatsaa. Tai osta apteekista maitohappobakteereita, ne tasapainottavat vatsan toimintaa. Meillä samassa tilanteessa tehdään lapselle herkkujuomaa maidosta ja vaikka banaanista, hyvin maistuu etenkin kun saa juoda pillillä :) Ei tosin toimi silloin, jos epäilette maitoallergiaa.

Uusimmat

Suosituimmat