Minkä ikäiseltä allergiatestit, miten?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän 6kk poika alkanut oirehtimaan allergian merkkejä. Lähinnä nenäntukkoisuudella, mutta haluaisin selvittää onko allergioita. Mummilta kun löytyy koira niin olisi hyvä tietää tarvitseeko sitä välttää.

Olen miettinyt kuinka nuorelta testit otetaan, onko ne kuinka luotettavia ja miten testit tehdään? Tarvitseeko äidin pelätä etukäteen? =)Kiitoksia avusta.

Kommentit (2)

Vierailija

mutta täysin luotettavia eivät ole, näyttävät allergian lajista riippuen ison osan allergioista, mutta eivät kaikkia oikein. Välttäminen ja altistus ovat luotettavampia. Nenän vuotaminen syksyisin ei vaan taida olla kaikista helpoin tapaus selvittää, kun on niin paljon flunssaa liikkeellä. Yleensä allergioita selvitellään ihopistotestillä (prick) tai verikokeella. Huutoahan ne aiheuttaa vauvalla, mutta kuulemma prick ainakaan ei juuri satu (itselleni ei ole tehty, lapselle on). Iholle pannaan testattavaa ainetta liuoksena (tai ihan ruokaa) ja pistetään iho rikki pienellä neulalla, ei niin syvälle että edes verta tulisi. Tulokset selviää 15 minuutin päästä. Verikoe otetaan ihan tavalliseen tapaan käsivarresta, ja tulosten valmistuminen kestää muistaakseni n. 2 viikkoa.

Vierailija

tehtiin prick-testi ekan kerran noin 2kk ikäisenä. Ei ollut moksiskaan. 7kk:n ikäisenä tehty prick kiinnosti häntä kovasti, katseli ja ihmetteli, ei sattunut ollenkaan. Mutta verikokeet on aina olleet todella hankalia eikä verta ole joka kerta saatu käsien taipeesta. On kivuliasta kun pistetään ja pistetään eikä verta tule. Joskus kuulemma ottavat ohimosta, mutta me ollaan vaan sitten tultu myöhemmin uudelleen yritykseen. En siis veisi lastani kyllä verikokeeseen ihan heppoisin syin. Itseltänikin on hankala ottaa verta, ovat joskus ottaneet ranteista ja se on ollut tuskallista.Niin ja tuloksista -ainakin meillä on näkynyt allergioista, prickillä, osa verikokeesta ja osa vain altistuksella.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat