Lentäminen ILMAN baby basket' ia???

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko kokemusta lentomatkustamisesta ilma baby basketia? Miten olette pärjänneet, käytittekö esim rintareppua/kantoliinaa?Poika on nyt 4 kk, edessä n. 6 tunnin lento, ja vauvakoppa kyseisellä lennolla jo varattu. Emme ole aikaisemmin vauvan kanssa lentäneet ja olisin kokemuksista kiinnostunut..........

Kommentit (14)

Vierailija

ja kun en itse ollut matkoja varaamassa ei huomattu tuota baby basketia pyytää. Lähtöön on kuitenkin 2kk aikaa, joten mistä sen korin saa varata? Finnairilta suoraan vai matkatoimiston kautta?

Vierailija

.. että minne olette menossa ja milloin?Meillä nimittäin on 4kk tyttö ja ollaan kuukauden päästä lähdössä kanarialle. Me onneksi saatiin Baby Basket.. sikäli mikäli koneen tyyppi ei vaihdu.Kentällä ajattelin käyttää liinaa ja kärrytkin otan mukaan.

Saa nähä mitä reissusta tulee, kun mukana on vielä 7- ja 6-vuotiaat lapset ja likkakaveri 6- ja 4-vuotiaiden lastensa kanssa =)Voi olla kanssamatkustajilla vähemmän hauska lento =)

Vierailija

Saatavuus on lentoyhtiökohtainen. Britannia Airways' llä yksi koppa jonka voi maksua vastaan varata 30 vrk ennen lähtöä. Finskillä useimmiten kaksi koppaa, ja toivomuksen kopasta voi käsittääkseni esittää esim matkatoimiston välityksellä, mutta saatavuudesta ei ole varmuutta. Air Finlandilla ei kai koppia ole ollenkaan. Mutta kyllä matkatsto auttaa, ja kertoo myös pitääkö soittaa suoraan lentoyhtiöön. Ilmeisesti kopissa on pituus- ja painorajat, joita varmaan voi kanssa kysyä.

Vierailija

Äp:n makuupussi taiteltuna rullaksi käsimatkatavarareppuun (pikkuinen rinkka) ja siinä sitten pidettiin, eristi turhia hikoiluja sylissä, ja siitä olisi saanut myös tarvitessa peiton vauvan ympärille. Ja nousut, laskuthan pitää olla sylissä. Rintareppu tai Ergo meillä oli myös, siinä oli kentällä, ja se oli tosi kätevä.

Vierailija

Puolentoista viikon päästä mennään. On tietysti oma syyni kun en tehnyt matkajärjestelyjä ajoissa, ja näin mm baby basket oli jo varattu. Matkaan lähtee onneksi 4 aikuista, joten eiköhän pikkuiselle sylejä löydy.....

Vierailija

Sen saa sitten tuoliin kiinni vöillä ja on turvallisempi kuin pelkkä infant-vyö.

Noinkin pieni vauva on vielä ihan letku (siis ei kannattele vielä itseään) jolloin vähänkin kovemmassa turbulenssissa voi olla pelkästään sylissä (lisävyössäkin) pitelemistä. Ihan kokemuksesta.Soita ihmeessä lentoyhtiöön ja kysy onko mahdollista ottaa oma kaukalo mukaan ja jos on niin tarvitseeko ostaa sille oma paikka vai ei.

Kantoliinaa ja reppua ei tosiaan saa nousuissa ja laskuissa pitää, turvallisuussyistä. Kentällä ovat varmasti kyllä käteviä.

Vierailija

tultiin viikko sitten ranskasta ja vauva oli 2,5 kk vanha. saatiin se vauvan oma vyö ja sillä meni kaikki hyvin: nukkui kaikki matkat sylissäni ja imi tuttia.:)

Vierailija

...ilman baby basketia. Oltiin Välimerellä viikkoja 7kk ikäisen vauvan kanssa. Nousut ja laskut tyttö oli rintarepussa, jos reppua ei olisi ollut niin sitten oltaisiin laitettu syliin pienellä vyöllä kiinni. Matkat (4h30min) meni yllättävän hyvin molempiin suuntiin - sylissä leikiteltiin ja mennen tullen otettiin pikku unoset. Kannattaa pyytää paikat eturiviin tai muualle missä on hyvät jalkatilat- tila oli todella tarpeeseen vaippaa vaihtaessa ja muutenkin käsimatkatavaraa ruokineen, leluineen ja vaippoineen kertyi aika paljon.

Tosi kivasti vauvaan suhtauduttiin, tyttö sai molemmilla lennoilla pikkuisen nallen ja vielä kivan Finnairin ruokalapun muistoksi!

Vierailija

Tosin lyhyempi lento, 2,5h. Silloin 3kk vauvaa imettelin ja nukkui suurimmaksi osaksi, sylissäni. Ellei, niin sitten vaihdettiin vaippaa vessassa (hyvin meni sekin) tai sitten istuskeli sylissä. Koneen hurina tuudittaa kyllä kivasti uneen syönnin jälkeen :) (ja peittää vauvan itkua mukavasti myös)

Vierailija

Me olemme lentäneet myös kolmikuisen kanssa. Saimme kyllä sen vauvakopan, mutta enimmäkseen vauva oli kyllä sylissä sen kuusituntisen lennon ajan. Etu tietenkin on, että niillä paikoilla, joissa kori on, on huomattavasti tilavampaa muutenkin.

Vierailija

Meillä neiti 4 kk ei ainakaan viihtynyt yhtään baby basketissa, sylissä piti koko ajan pitää. Itki melkein koko lennon ajan, rauhottui kuin käveli käytävää edes takaisin. Nukkunut ei paljoon yhtään ja lentomatka oli pitkä 8 h. Joten meidän lento oli raskas niin vauvalle kuin vanhemmillekin. Mukavaa matkaa, toivottavasti teillä lento menee paremmin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat