Neuvoja!rintaamaito ehtyy iltaa kohden, kun vauva haluaisi tankata yöunilleen?

Vierailija

Päisin suihkuaa kunnolla?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

seurataan kasvua, niin siellä viimeistään saat kuulla jos maito ei riittäisi. Meillä ollut aivan sama juttu, en tiedä mistä johtuu. Tankkaa yötä vasten varmasti, ja usein alkuyöstä vauvat nukkuvat pidemmän pätkän syömättä. Luota itseesi ja lapseesi - äläkä hermoile suotta. Välillä on niitä tiheän imun kausia kun vauva kasvaa ja silloin hän imee rintaa useammin vaikkei sieltä tuntuisi mitään enää tulevan. Näin usein varsinkin yöllä. Ja rinnasta tulee AINA jotain, vaikka välillä hyvin vähän jos vauva on roikkunut rinnassa koko ajan. Syö ja juo runsaasti, sekä yritä levätä ettet olisi yliväsynyt, se takaa maidon riittävyyden.Ja jos maitoa tulee runsaasti päivällä eikä lapsi silloin tankkaile, niin silloin hän on syönyt riittävästi. Jos olisi nälkäinen niin varmasti imisi silloinkin. Ja jos lapsi tyytyväinen, niin ei huolta. Meillä ainakin joskus vauvat tykkäsivät kääntää rytmin niin että lussuttivat illalla ja yöllä ja päivät nukuttiin. Se ei ole kivaa äidille, eli jos tästä kysymys niin yritä tarjoilla rintaa enemmän päivällä, ja viimeistään esim. k. 16-17 tienoilla ettei yöllä tarvistisi niin paljoa äitiä herätellä.Ps. Ota yhteyttä paikkakuntasi imetystukiryhmään, sieltä saat parhaiten " kädestä pitäen" tietoa ja muiden kokemuksia vast. tilanteissa. Imetys on erikoinen systeemi, ei se itsestään lopu eikä toimi niinkuin pullosta kaataen. Onnea jatkoon!

Vierailija

teet virheen jos annat pullosta lisämaitoa, koska sitten oma tuotantosi ei lisäänny vastaamaan vauvan tarvetta. tämä " tankkausvaihe" kestää muutaman päivän. vauva voi olla tuossa iässä myös kärsimätön kun laitat rinnalle, ns. " protestoi" imetystä. pysy " tiukkana" äläkä lopeta imetystä tuon takia vaan jatka sisukkaasti. vaihe menee ohi ja saatte jatkaa imetystä. (mun pari kamua on lopettanut imetyksen tuossa vaiheessa, koska " vauva ei ole enää rintaa huolinut" mutta se on tosiaan luonnollinen vaihe, joka menee ohi.)vaikka sinusta tuntuisikin että vauva ei saa tarpeeksi maitoa, ei hän kärsi tästä vaiheesta mitenkään. tarkkailet, että vaipat kastuvat kuten ennenkin (eli pissaa tavallisesti). jos esim. koko päivän kuiva vaippa, on syytä huolestua.nyt vain luottamusta kehiin maidon riittävyyteen niin hyvin menee. onko paikkakunnallasi imetystukiryhmää tms. johon voit olla tarvittaessa yhteydessä? netissähän on myös sähköpostilistoja aiheeseen liittyen.

Vierailija

Eli nestettä tulee juoda imettäessä noin litra enemmän kuin normaalisti. Jos normaalisti pitäisi juoda 1,5l /vrk, imettävän tulee juoda 2,5 l /vrk. Hyvä kikka on ottaa lasillinen vettä aina kun imettää.Jos juot liian vähän, maidolle ei jää ikääänkuin rakennusainetta:)

Vierailija

Lapsi todennäköisesti kasvattaa maidon määrää ja siksi tisut tuntuu tyhjiltä. Imeminen kasvattaa maidon määrää, joten imetä vaan.Jos jo isompi lapsi, niin silloin on varmaan kysymys maidon määrän tasaantumisesta. Ei ole tarkoituskaan, että maito varastoituisi rintoihin, koska silloin on aina rintatulehduksen vaara suurempi.Vierailija

Tyhjän tuntuisista rinnoista erittyy rasvaisempaa maitoa, kuin tuo " suihkuava" etumaito! Ja jotta rinta erittää lisää maitoa, sen täytyy tyhjentyä. Ja muutenkin yleensä noilla main alkaa tuotanto vastata kysyntää, eli rinnat sopeutuvat maitomäärään, eikä enää täyty niin helposti kuin aiemmin. Eli rintojen ei ole tarkoituskaan olla hirmuisat " suihkutissit" vaan nyt rintasi alkavat asettua aloilleen ja on tärkeää, että vauva saa imeä lapsentahtisesti, että maitoa tulisi riittävästi jatkossakin.

Vierailija

Vauvan tarvitsema maitomäärä ei kasva 1-6 kk:n välissä, joten jos olet onnistuneesti imettänyt vauvaasi 3,5 kk:n ikäiseksi, hän pärjää maidollasi puolivuotiaaksi saakka. Maitomääräsi ei vähene, jos vauva pääsee omaan tahtiinsa rinnalle ja myös malttaa joitain kertoja päivässä imeä kunnolla.Monen vauvan rytmiin kuuluu se, että he imevät tiheämmin illalla. Samalla tavalla monen äidin rytmiin kuuluu se, että he erittävät vähemmän maitoa iltaisin. Tämä voisi olla peruja jostain metsästäjä-keräilijä-kaudelta, jolloin istuttiin pimeän tultua iltanuotiolla ennen nukkumaanmenoa ja vauvan pitkät imusessiot saivat hänet pysymään rinnalla tyytyväisenä samalla, kun äiti viihtyi muiden seurassa. Tämähän on siis vain spekulaatiota, mutta ilmiö on yleinen ja yleismaailmallinen.Jos epäilet, että vauvasi ei kasva kunnolla vähäisen maitomäärän vuoksi, tilaa ylimääräinen punnitusaika neuvolaan. Säästyt mitä todennäköisimmin turhalta korvikkeen käytön aloittamiselta.

Vierailija

Hän oli rinnalla lähes koko ajan iltaisin tuossa iässä... Sitkeästi vain imetin vaikka joskus kieltämättä nousi ajatus, että saakohan se sieltä mitään kun jatkuvasti pitää imeä... Mutta kai se on vauvoilla vähän jotain läheisyydenkin kaipuuta ja samalla tilataan sitä lisämaitoa. 3 kk:n iässä on tiheän imun kausi!

Vierailija

anneettiin iltaisin pullollinen korviketta. Vauva nukkui hyvin masu täynnä. Muuten imetys jatkui 9kk ihan normaalisti, eikä se yksi pullo päivässä sitä muuttanut!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat