Muita yökyöpeleitä...?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Heipsan!

Tultiin vauvan kans kotia viikko sitten laitokselta. Siellä vauveli nukkui yötä-päivää, niinku varmaan suurin osa vastasyntyneistä. Kotona ensimmäinen yö valvottiin ja itkettiin, sekä äiti että vauva. Ja seuraavat viisi yötä sitten onkin valvoskeltu muuten vain. Päivällä vauva nukkuu oikeastaan syötöstä syöttöön, mutta yöllä pitää aina syönnin päälle parisen tuntia valvoskella. Ei tyydy kuin syliin ja mielellään pitäisi jotakin juttuakin porista vauvan kans. Esikoiselta ei ollut mitään tällaista. Useimmat sanoo, että se on ihan normaalia, ja niin varmasti onkin. Vauvan rytmi vain on sekaisin, eikä sitä niin vain mennä korjailemaan. Poju kun päättää nukkua niin silloin kans nukutaan vaikka tulisi maanjäristys!:)Onko kokemusta muilla, miten pitkään menee ennen kuin uni-valve rytmi alkaa olla vähän inhimillisempi? Itellä alkaa olla voimavarat melko vähissä kun viikko on menty 3-4 tunnin yöunilla, eikä paljon auta ne päiväunet mitkä saan nukkua esikoiseni nukkuessa (noin tunti). Mieskään ei saa vielä pidettyä isyyslomiaan. Onneksi mummilan väki auttaa, nytkin vanhempi poika meni sinne muutamaksi tunniksi.

Kommentit (3)

Vierailija

Joku viisaampi on sanonut, että vauva oppii erottamaan yön päivästä n. kolmen kuukauden iässä. Uskon kuitenkin, että useimmilla se tapahtuu jo aikaisemmin, ainakin mitä olen lähipiirin lapsukaisia ja omaani seurannut. Muistan alkuvaiheen väsymyksen ja sen sumuisen uupumuksen, mikä valvomisista seurasi. Tämä ei siis ehkä ollut kovin lohduttava sepustus, mutta toivotan sulle jaksamista!

Vierailija

En osaa auttaa, mutta kun nyt taistelen roisenlaisen yökyöpelin kanssa (herätään 1-1,5h välein syömään), niin ymmärrän unen saannin vaikeudet. Koettakaa vaan jaksaa olla öisin hiljaa ja pimeässä ja jotnekin päivällä innostaa leikkimään ja juttelemaan. Kyllä se varmasti helpottaa jossain vaiheessa!

Vierailija

Meillä oli kans eka viikko ukkelin kans valvomista,meillä tosin isä oli jo lomalla silloin,joten hän sitten valvoi vauvan kans olohuoneessa välillä.Syömään kun yöllä heräsi niin sitten ei uni maittanutkaan vaikka kuiteski torkkui sylissä vaan kun laski sänkyyn niin valpastui.Meillä tilanne korjaantui parissa viikossa eli rupes sitten nukkumaan 4tuntia putkeen ja sit eka syöttö,jolle nukahti ja sit unta 2-3h ja taas syöttö jolle nukahti.Siitä etiä päin unet ovat vaan pidentyneet ja nut meidän ukkelilla on jo ikää kohta 8kk ja yösyötöt jäi poijes 5,5kk ikäisenä ihan oma-aloitteisesti.Voimia sulle,kyllä se siitä helpottaa!Suohomppeli81 ja ukkeli8kk

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat