Oletko mukana/harkinnut tukiperhetoiminnassa?

Vierailija

Suosittelen kaikille joilla voimavaroja ja auttamisenhalua löytyy. Ottakaa yhteys oman kunnan sos.toimistoon tai PeLaan, tukiperheistä huutava pula!

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

yksi tai kaksi vapaata viikonloppua kuussa. Koska monille heistä arjesta selviytyminen vie kaikki voimat. Enkä sano tätä kateellisena, en itse haluaisi lastensuojelun asiakkaaksi. Tarvittaessa voisimme tietysti viedä lapset hoitoon mummoille tai hankkia hoitajan esim. mll:n kautta, mutta ei ole vielä niin kova " vapaan" tarve ollut. Välillä kyllä käydään miehen kanssa vuorotellen ulkona. Mutta vaikka arki välillä pienten lasten kanssa on raskasta, on se palkitsevakin.

Vierailija

...ja jossain vaiheessa mielessä olikin, että voisimme omien lastemme leikkikaveriksi ottaa viikonloppuisin tai kesällä vieraita lapsia. Mutta sen jälkeen kun veljeni " ei - maatilalla - kasvaneet" lapset olivat meillä viikon hoidossa, niin totesin Kiitos ei. Omat lapset kun ovat maatilan vaaroihin oppineet ja ymmärtävät varoa meille niin päivänselviä asioita. Niin enpä edes osannut kuvitella minkälaista se on, kun lapset ei yhtään ymmärrä varoa traktoria, lietelaaria, sarvipäisiä eläimia, kuivaajan kuilua, rehutornin tikkaita jne jne. Olin saada sydänslaagin noin 100 kertaa päivässä vieraiden lasten kanssa! Huh, ei meille kaupunkilaislapsia minun vastuulleni, kiitos.

Vierailija

vielä tässä nyt tukiperheeksi, kun omat voimat on 365 päivää vuodessa tosi koetuksella. Suurperhe ilman tukiverkostoa on aikamoisen rankkaa. Lisäksi kun pääkaupunkiseudulla asutaan ja neliöitä on jotain 10 per nuppi, niin eihän tänne mahdukaan. Sama tilanne asunnon ja jaksamisen suhteen kaikilla ystäväperheilläkin.

Vierailija

Vai eikö vaan kiinnosta, kun ongelmat eivät kosketa omaa perhettä. Mutta auttavathan ihmiset esim. kehitysmaidenkin lapsia. Mikseivät suomalaisia lapsia? Kuitenkin vähällä vaivalla saa lapselle onnellisen mielen.

Vierailija

en kuitenkaan katsonut sitä tarpeelliseksi, vaikka muita hoitajia ei lapsille olekaan. ajatuksena hieno ja mahtava. kerroin nyt vaan siksi, kun tuntuu tuo yleinen käsitys olevan että kaikki tukiperhettä tarvitsevat olisi jotenkin häiriintyneitä tms...

Vierailija

Omat lapset jo sen verran isoja, että ymmärtävät asian ja jaksan itsekin paremmin nyt kuin jos omat olisi vielä pieniä.Suosittelen lämpimästi. Näin omat lapsetkin saavat kokemusta erilaisuudesta ja toivottavasti oppivat ymmärtämään ja hyväksymään erilaisuutta.Meidän tapauksessamme hoidokkimme on aurinkoinen ja helppohoitoinen. Teemme ihan samoja juttuja kuin tavallisenakin viikonloppuna. Tavallista perhe-elämää, ei mitään sirkushuveja.Ja lapsen vanhemmat saavat vähän lepoa ja saavat viettää toisten lasten kanssa välillä ns. " normaalia elämää" . Antavat aikaa perheen muille lapsille.Tästä saamme kyllä korvauksen, joka ei päätä huimaa. Mutta kukapa tähän rahan takia ryhtyisikään.Jos vähänkään kiinnostaa, niin kunnan vammaispalvelusta pitäisi saada tietoa. Kannattaa kyllä asia puida todella tarkkaan, ettei perheelle ja lapselle koidu turhia pettymyksiä. Perhehoitajistakin on muuten huutava pula!

Vierailija

myös sitä kuinka paljon omat lapset jaksavat. Esim. kouluikäisellä tukiperhelapsella voi olla lähes 10 vuoden lastensuojelu " ura" takana ja välillä esim. sijoituksia laitoksiin. Biologisesta perheestä riippuen esim. kielenkäyttö ja hygienian taso voivat säikähdyttää.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat