Ope kypsänä:

Vierailija

Ärsyttää, kunvanhemmat pitävät minua jonain automaattina. Muistuta Villelle sitä, muistuta Kallelle tuota... Joka aamu tulee joltain vanhemmalta tekstari jostain muistutettavasta asiasta, takista, avaimista jne. jne. Lista on loputon. Anteeksi vaan vanhemmat, ei ole minun hommaani vaan TEIDÄN!

Sivut

Kommentit (54)

Vierailija

Opetan itse onneksi jo peruskoulusta päässeitä lapsosia... Ei todellakaan ole opettajan tehtävä toimia kaiken maailman viestien välittäjänä. Itse en varmasti antaisi kännykkänumeroani vanhemmille.

Vierailija

Semmosia jotka ei unohda ja semmosia jolla on täydelliset vanhemmat.Tai semmosia joiden vanhemmat ei välitä vaikka kersa ei pääsis koulun jälkeen sisälle. Pieneltä nuo sun murheet kuulostaa.

Vierailija

Hänen äitinsä ei tosin lähetä mulle tekstareita, vaan soittaa koulun KANSLIAAN ja jättää viestinsä sinne. Sitten kanslisti kipaiseen mun luokkaan kertomaan, että X:n pitäisi muistaa parturi iltapäivällä. Ja ikää X:llä on 14 v. ja sillä on oma kännykkäkin!

Vierailija

Hienoa kun joku on vihdoinkin mun kanssa tuosta samaa mieltä! Meillä palaverissa rehtori käski antaa kännykkänumerot oppilaiden koteihin, jotta poissaoloilmoitukset eivät rasittaisi aamuisin kansliaa. Näytti aika myrtyneeltä kun ilmoitin että mun kännykkä on mun henkilökohtainen eikä työpuhelin enkä tule antamaan sen numeroa oppilaiden koteihin. Sanoin myös että jos koulu edellyttää mun ottavan kännykkään tekstareita oppilaiden poissaoloista niin koulu on hyvä ja ostaa mulle kännykän. Ei ole näkynyt.Suurin osa opettajista antaa koti- ja kännykkänumeronsa ja vastailee vielä omalla kustannuksellaan näihin tekstareihin, sillä vanhemmat on kuulemma pahana jos niitä ei kuitata mitenkään.Miken mä ole saanut lääkäriltä koti- ja henk. koht. kännykkänumeroita jotta mä voisin kysyä työajan ulkopuolellakin kaikenlaista terveyteeni liittyvää. Tarvetta olisi ja tokihan heidän kuuluu välittää potilaidensa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista?Entäs kun en muista paljonko jauheliha maksaa prismassa ja paljonko cittarissa? Saisinko kauppiaiden tai myyjien kotipuhelinnumerot, jotta illalla kauppalistaa suunnitellessa voisin samalla suorittaa hintavertailut kätevästi kotoa käsin?

Vierailija

Ja vielä sairaampaa on se, että ei edes tajuta, kuinka hölmöä on pitää opettajaa sihteerinä. Täällä jotkut itkee, että kyllähän nyt opettajan pitäisi ymmärtää muistutella riemumielin meidän villenicopetteriä kaikista asioista. Kun eivät jotkut pahvit tajua, että open työ on opettaa, ei olla jonakin henk.koht. sihteeripsykologitoimintaterapeuttina.

Kodin ja koulun yhteistyö on sitä, että koti ja koulu tekevät yhteistyötä, jotta lapsi oppisi opsissa mainitut asiat. Opsissa ei mainita mitään kotiavaimen muistamisesta tai parturihuollosta. Nämä asiat ovat kotiasioita.

Ap, tee niin kuin minä. Vaihda numerosi salaiseksi, äläkä enää koskaan anna sitä oppilaiden vanhemmille. Sinulla on työaikasi, ja sinut tavoittaa työpaikaltasi virka-aikana.

Nykyvanhemmat ovat kyllä aivan pihalla!!!Ope

Vierailija

mutta kun se open puhelin pirahtaa klo 22 ja siellä puhelimessa kysytään, että olikos sillä meidän miranisuliinilla kavereita tänään välitunneilla. Niin hermot siitä menee. Opella on työaika, jolloin hän hoitelee työasioita. Viestit reissuvihkoihin eikä open kännykkään.

Vierailija

ole tänä päivänä kännykät?

Vanhemmathan voisivat asettaa muistutushälytykset lapselleen tarkallee haluamanaan ajankohtana.

Ei ope ole mikään päivähoitotäti.

Vierailija

Poikkeustilanteita voi tulla, ja ne ovat asia erikseen. Mutta jos tuollainen on jatkuvaa - voi tosiaan vanhemmat kurkkia itse sinne peiliin.

Vierailija

Nimittäin ko kärsivällisesti maksetaan lankapuhelin maksuja vaikka eipä paljon sillä tule enää soiteltua, mutta on isompi kynnys vanhemmilla soittaa lankapuhelimeen kuin että ois kännykkänro mihin voi jättää viestin..

Vierailija
koulun jälkeen itse kampaajalle tai harrastuksiin. Silloin ei vielä ollut tuota ihme puhelinrumbaa. useimmat vanhemmat käyvät itsekin töissä ja ymmärtävät, jos opettaja kertoo, mitkä asiat kuuluvat hänen hoidettavikseen.Joten opettajankaan ei taritse kaikkeen suostua. Tunteja puhelimessa puhuvalle vanhemmalle täytyy vai osata sanoa se HEI, HEI!Opettajat ovat yleensä sitoutueet työhönsä ja ajattelevat oppilaansa parasta. Heidän on vaikea sanoa EI. Siksi monet väsyvät ja uupuvat työtaakan alle.

Vierailija

-Söikö meidän petteri tänään vähän vai paljon? (Varmaan minä pistän joka päivä jonnekin ruutuvihkoon ylös, mitä kukakin söi, kuinka paljon ja kuinka mielellään.)

-Onko sillä välitunneilla kavereita? (Miten voin tietää?)

-Me lähdemme sitten ensi viikolla Lappiin. (Ja kuka opettaa silloin lasta siellä Lapissa? Kun me nääs mennään ihan eteenpäin täällä koulussa sillä aikaa.)

-Missä meidän Lotta-Viivuskan rannekello on? (Kuule, en todellakaan tiedä.)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat