ÄP-rahasta! Huom, te, jotka haaveilette useasta lapsesta

Vierailija

Miten tämä asia on, kuka tietää..??

Äitiyspäivärahahan on jotenki nyt muuttunu, tai siis, että sitä voi saada useammalta lapselta työtulojoen mukaisesti, jos uusi syntyy ennen kuin edellinen lapsi täyttää 3-vuotta, vaikka ei kävisi välillä töissä.

Kysymys kuuluukin: Jos saan äp.rahaa ensimmäiseltä lapselta 800e, saanko sitä myös 5:ltä seuraavalta, jos syntyvät n.2-vuoden välein enkä käy välillä töissä??

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Mutta kelan virkailijat neuvovat " totuuksia" myös usein aivan päin seiniä. Ja kyseessä on vielä uusi juttu. Joten sitten kun useampi eri virkailija eri toimistoista sanoo samaa, niin minäkin uskon.

Vierailija

kolmannen äp-raha lasketaan sitten taas tuloista ja neljännen äp-raha voi olla sama kuin kolmannen. viidennen lasketaan taas tuloista. eli vain kerran voi hyödyntää ja sitten taas tarvitaan tuloja.

Vierailija


joka asiassa, että en usko, että antavat kenellekkään mahdollisuutta tällaiseen. Siis voi hyvinkin olla, että saa korotettua rahaa esim 2 lapsesta, jos syntyvät peräkkäin. Mutta voisko joku saada korotettua rahaa jos tekee lapsia 20vuotta 3 vuoden välein olematta ollenkaan töissä välillä..?

Vierailija

vastaukseni oli ap:n kysymykseen. tosiasiassa on niin, että jos edellisen lapsen äp-raha on laskettu tuloista, voi seuraava olla sama, mutta sen jälkeen etuus ei voi perustua etuuteen. Enää ei rangaista siitä, että tekee pari lasta pienellä ikäerolla, mutta hyvä olisi käydä välillä töissäkin. :)

Vierailija

Lapsenhoidon tuessa ei mainittu lainkaan kotihoidontukea tms. hierarkisen jaottelun häikkää siinä oli. Eli voi silti hyvinkin tarkoittaa myös äitiyspäivärahaa. Näin olen ainakin lehdistä ymmärtänyt.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat