Mikä rokko?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei,olisiko jollain tietoa mitkä rokot ovat yleisimpiä alle 1 v lapsilla? Meidän 10-kuukautisella on tullut punaisia (suurehkoja) näppylöitä jalkoihin ja vähän ylävartaloonkin, ei kuitenkaan kasvoihin. Takana on monen viikon flunssailua, lähinnä vain nuhaa, ei kuumetta.Olemme menossa tänään myöhemmin lääkäriin mutta ei malta odottaa sinne asti. Vähän myös huolestuttaa ettei ole mikään raskaana oleville vaarallinen rokko, koska lähipiirissä on raskaana olevia, joiden kanssa olemme olleet viime päivinä tekemisissä.

Kommentit (3)

Vierailija

olevilta tutkitaan vesirokon vasta-aineet . Jos vasta-aineita ei löydy, tästä kyllä kerrotaan odottavalle äidille, joten hän osaa itsekin varoa alkukuukausina mahdollisia tartuntapaikkoja.Vasta-aineet on tutkittu myös kaikilta naispuolisilta koululaisilta ja opiskelijoilta jo ennen raskauden alkamista. Tällöin nainen/tyttö rokotetaan vesirokkoa vastaan.Tähänkin kysymykseen liittyy (tällä kertaa minuun kohdistuva pelottelu):

vastasit aiemmin samaan kysymykseen väärin ja sanoit että raskaanaoleva voi ottaa vesirokkorokotuksen. Kyse oli päiväkoti-ikäisen rokottamista koskevasta kysymyksestä, jota yritettiin jatkuvalla kirjallisella ja sanallisella häirinnällä muuttaa muistamaan väärin. Tällaisten muistivirheiden aikaansaaminen on kohtalaisen helppoa, mikä tahansa väärä muistikuva, jota toistetaan jatkuvasti muuttuu helposti ihmisen muistissa todeksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat