vinkkejä lentomatkalle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Heippa kaikki!

olemme lähdössä aah ihanaa teneriffan lämpöön tämän kuun lopulla. pikkuisen jännittää vaan tuo kuuden tunnin lentomatka pienokaisemmme, 9 kk kanssa... Olisiko kenelläkään mitään hyviä vinkkejä lentomatkan onnistumiseksi? kuinka saada pieni viihtymään sylissä noin pitkä aika? entä nukkuminen? korvat? APUA!! pitäisikö matka vielä perua... :)muita lastenhoitoon liittyviä vinkkejä itse matkalle?vastauksista kiitollinen

Maatteri

Kommentit (7)

Vierailija

Moikka!

Me lähdetään teneriffalle ennen kuun vaihdetta ja kyllä pelottaa. Tenava 13kk eikä hetkeäkään aloillaan eli juoksee kiipeää minkä ehtii, sylissä ei tykkää olla. Minä varailen mukaan paljon naposteltavaa, lukemista ja kun ei vielä kotona ole saanut piirrellä luotan siihen että kynät kiinnostaa.... Eli niitä mukaan. Ja vellipullo! Sekä tutit. Tykkää pyöritellä sormissa kaikkea pikkukamaa mutta valitettavasti työntää niitä myös suuhun. Koneessa tietysti helpompi vahtia. Ja mikä on mukavaa niin kortit, ne kun muovittaa kontaktilla niitä on kiva selailla, eikä vie tilaa. Toivottavasti selvitään menettämättä hermoja. Mutta perillä levätään... Pitää ottaa valmiiksi asenne ettei välitä kanssamatkustajien mulkoiluista, niitä ainakin kuopuksen kanssa nimittäin saatiin...

Vierailija

..ja siihen ei pidä luottaa että sen kopan saa, joskus ovat tiukassa. Riippuu ihan siitä monta vauvaa koneessa sattuu olemaan, annetaan varausjärjestyksessä eli pitäs älytä varata matkan kanssa samalla.

Vierailija

katsoa/kysyä jos koneen takaosassa on tyhjää tilaa mikäli lennätte sellaiseen aikaan että taaperot voisivat nukkua. Meillä sujui Kanarian lennot kumpaankin suuntaan hyvin koska koneessa oli tyhjiä penkkejä takaosassa ja sain siirtyä 1-vuotiaan kanssa sinne omalta paikaltani eli meillä oli koko penkkirivi käytössä. Meillä oli äitiyspakkauksen makuupussi johon laitoin nukkumaan ja mennessä nukkui poikittain penkillä n 2 tuntia ja tullessa kun aamuherätys oli ollut klo 5 nukkui 3 tuntia! Sylissä tuskin olisi nukkunut niin hyvin. Usein koneet ovat tietenkin täynnä että tästä ei ole hyötyä mutta aina voi tarkistaa.Maidosta: Ainakin Spanairilla oli jotain ihan muuta kuin maitoa mitä tarjosivat. " Maitoholisti" vanhempi poikamme joka haluaa aina ruuan kanssa maitoa ja jolle Suomessa on pahimmassa tapauksessa kelvannut Hyla-maitokin, ei pystynyt lentokoneen " maitoa" juomaan. Kieltämättä olikin erikoisen näköistä mömmöä. Voi olla että muissa lentoyhtiöissä tarjotaan oikeaa maitoa??? Mutta itse ottaisin kyllä varmuuden vuoksi niitä 2dl hyla-maitoja mukaan.Vierailija

Pyytäkää koneeseen vauvapaikkaa. Yleensä koneen etuosassa on vauvapaikka, johon saa pyytäessä seinään kiinnitettävän kaukalon, jossa vauvan on hyvä nukkua nokosensa. Jos vauva nukkuu, on tällöin myös oma syli silloin vapaa syömiseen, lukemiseen tms. Mutta kaukalo pitää varata etukäteen!Vauva voisi imeä jotain nousun ajan, ehkäisee korvien lukkiintumista (imetys / tuttipullo / tutti jos käytössä). Apteekista saa myös nenäsuihketta jota voi suikauttaa nenään ja nopeasti puuduttavia korvatippoja kannattaa varata (en muista ovatko reseptillä mutta apteekissa osaavat kertoa): niitä voi laittaa jos vauva alkaa itkeä eli jos korviin sattuu.Tuon ikäinen tykkää lukea: ostakaa matkaa varten uusi jännittävä kirja, jota voitte lukea ja tehkää jonkunlainen pussukka johon laitatte pieniä tavaroita joita lapsi voi tutkia. Tai mitä lapsenne sitten tykkääkään tehdä.Naposteltavaa (esim. maissinaksuja, rusinoita) tietenkin myös mukaan.Voitte kokeilla myös kuuntelisiko hän hetken aikaa korvakuulokkeista musiikkia, silläkin voi saada jonkun kriittisen hetken menemään.Suosittelen valitsemaan ulkovaatteet, jotka on mahdollisimman helppo pukea ja riisua, mieluiten vain yksi kerros jos mahdollista. Tietenkin alle sellaiset vaatteet, joilla ei ole perillä liian kuuma. Talvivaatteet voi myös jättää (sekä omat että lapsen) myös lentokentälle säilytykseen matkan ajaksi, ei tarvitse niitä turhaan raahata mukana: näin itse teimme kun olimme viime jouluna etelässä.Tällaista tuli mieleen. Meidän lapsilla lentomatkat ovat menneet vauvasta asti tosi hyvin, ovat tykänneet kyydistä ja nukkuneet hyvin.

Vierailija

uusi lelu ja kirja oli meillä mukanakun ekaa kertaa matkustimme 7 kk kanssa.

tammikuussa olimme 1v8kk ja 5kk reissussa kanarialla ja silloinkin uusi lelu ja kirja ja naposteltavaa. Otimme silloin jo vanhemmalle oman istuin paikan. Emme saaneet kaukaloa kumpaakaan suuntaan. esikoista emme päästäneet kertakaan käytävään jouksemaan ja häiritsemään.

elokuussa olimme Bulgariassa ja silloin samat tavarat mukana. Silloin laspet 1v 2.3kk ja saimme kaukalon. lapset nukkuivat toiseen suuntaan.Kanariallakin vanhempi nukkui vasta lopussa.

Vierailija

joten nyt kaikki viimehetken vinkit tänne. Meillä kans 13 kk taapero, mietin, että mitenkä järjestäisi maidon koneeseen. Niin saahan sitä maitoa myös sieltä, mutta nousuun ja laskuun olisi hyvä olla oma maito mukana. Pillitetroissa näytti kaupassa olevan hyla maitoa, mutta eikö tavallista maitoa ole pakattuna lämpimässä säilytettävään pakkaukseen?

Vierailija

Itsellämme on ollut vauvoilla päässä ohkainen (Ruskovillan silkkinen) kypärämyssy: kannattaa varata koneeseen ohuin teillä oleva kypärämyssy, koska siellä voi joissain paikoissa myös vetää kylmästi. Mielestäni kypärämyssy auttaa myös nukkumaan: vaimentaa vähän ääniä ja antaa turvallisen olon vauvalla. Voi olla tarpeen myös perillä jos sattuu tuulisia päiviä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat