Pahasta yskästä?!?!?!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tytölläni (1v4kk) on ollut jo jonkin aikaa erittäin paha yskä. Olemme käyneet lääkärissäkin ja saimme yskänlääkettä josta ei tosin ollut mitään apua.Tyttö alkaa yskimään eniten nukkuessaan ja unilta herätessään. VÄlillä hän yskii niin paljon että oksentaa samalla limaa...

Mistähän tällainen voi johtua ja mitä voin tehdä?

Kommentit (3)

Vierailija

liman oksentaminen on hyvä juttu, lapsi ei osaa sylkeä limaa vaan nielee sitä ja sit se jää pyörimään kurkkuun..

mitä lääkettä lääkäri määräs? oletko jo kauan antanut sitä, usein menee pari päivää et alkaa tehota, meillä on nyt kans yskitty kovasti (tais unohtua kaulaliina jollain reissulla..) ja oon antanu apteekin katapekt nimistä lääkettä kaksi vuotiaalle.

ilmankosteus myös luulisi auttavan, jos sul ei ole ilmankostutinta niin menkää suihkuhuoneeseen ja lasket suihkusta kuumaa (älä laita lasta siihen) niin että muodostuu höyryä. 5-10 min päästä pitäis olon helpottua.

Vierailija

yskään auttaa usein höyryhengitys, esim. juuri noin kuin neuvottiin eli suihkussa. Tätä voi tehdä puolikin tuntia ennen nukkumaanmenoa ja toivoa että se auttaa... Huoneilman kosteutta ei kannata nostaa: siinä tulee luoduksi oiva kasvualusta bakteereille ja pahimmassa tapauksessa yskä kehittyy joksikin vakavammaksi taudiksi. Huoneilman lämpötilaa sen sijaan voi laskea - viilleä ilma usein helpottaa. Jos lapsi on muuten kunnossa, nyt kannattaa ulkoilla, siellä on tosi hyvä ilma hengitellä!Runsas juominen tekee limasta juoksevamman ja saattaa irrottaa sitä. Voit myös yrittää autta liman irtoamaista hieromalla tai taputtelemalla lapsen rintaa ja selkää kevyesti.Sängyn päätypuolen kohotus vähentää yskimistä öisin. Tosin monet lapset valuvat laspäin tai kieppuvat nukkuessaan niin, että eivät loppujen lopuksi nuku sillä kohotetulla osalla.Yskänlääkkeet helpottavat vain oireita, eivät paranna tautia. Vääränlainen yskänlääke saattaa jopa pahentaa tautia (esim. yskärefleksiä lamauttavat lääkkeet tai limaa kuivattavat lääkkeet, joiden seurauksena keuhkoihin voi kertyä sitkeää hengitystä vaikeuttavaa limaa). Siksi niitä pitäisi käyttää vain lyhyitä aikoja kerrallaan ja vain silloin kun niitä todella tarvitaan, esim. vain yöksi ja vasta sitten kun lapsi on aloittanut yskimsien, ei varmuuden vuoksi etukäteen.Vierailija

Heippa!

Meillä vanhempi lapsista kärsi aikanaan yhtenään poskiontelontuleduksista, jotka oirehtivat juuri liimaa yskimällä ja oksentamalla (mitään muita oireita ei ollut). Yskimistä tapahtui juuri yöllä ja aamulla herätessä. Lima valui siis nukkuessa nieluun. Tämän takia häneltä poistettiin myös kitarisa ja tulehdukset loppuivat, samoin yölliset yskät ja oksentelut. Kävimme äskettäin nenä-kurkku-korva-spesialistilla nuorimmaisen (1v.) kanssa ja hänellä todettiin ensimmäinen poskiontelontulehdus. Jotkut lääkärithän ovat sitä mieltä, että näin pienellä ei poskiontelon tulehdusta voi olla, kun ontelot ovat vasta kehittymässä. Meille spesialisti sanoi tutkimuksen menneen tällä saralla paljon eteenpäin ja pienillekin voidaan siis diagnosoida poskiontelontulehdus. Jos yskä ei siis ota loppuakseen, menkää ihmeessä (jos mahdollista) spesialistin vastaanotolle, jos yleislääkäri ei ota ehdotusta poskiontelontulehduksesta kuuleviin korviinsa, kuten meillä kävi. Nyt on muuten nuorimmainenkin tervehtynyt, eikä öisinkään enää yskitä. Antibiootin on kuitenkin vaatinut. Tsemppiä teille!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat