Olen ihan masentunut, kun meilla ei ole varaa omakotitaloon. Hinnat taalla paakaupunkiseudulla ovat niin korkeita, etta meilla ei ole toden...

Vierailija

Ja tavallisia työssäkäyviä duunareita olemme.

Onko muita, joilla sama tilanne?

Kommentit (14)

Vierailija

Meidän tonttimme ja nykyinen talommekin sijaitsee n. 55km päässä Helsingin keskustasta. Moottoritietä pitkin Helsinkiin ajaa kolmessa vartissa, sama aika kuluu helposti esimerkiksi junalla Tikkurilasta Ruoholahteen.

20 000-30 000 saa täältä n. 1000 m2 tontin. Maksatko mieluummin asunnon sijainnista vai laadusta?

Vierailija

Jos löydätte n. 10 vuotta vanhan talon, niissä ei tarvitse mitään vielä uusia. Mutta etsiytykää toki pk-seutua kauemmas. Porvoossa on jo kalliit hinnat mutta esim. Askola,Mäntsälä,Pernaja,Loviisa jne löytyy jo normaalihintaisia taloja, eli alle 100 te.

Vierailija

Mut me muutettiin pois pääkaupunkiseudulta, pienelle pienelle paikkakunnalle. Pääkaupunkiseudun kaksion hinnalla ostimme ison rivariasunnon järvenrannalta.Duunitkin järjestyi, kun ei ollut nirso. Palkat on surkeat pääkaupunkiseutuun verrattuna, mutta elämän laatu koheni muuten.

Vierailija

Väliin ollaan tosi kovasti muuttamassa ja väliin tämä kerrostaloasuminen on niiiin ok! Mutta tottahan on, että alkaa neliöt loppumaan kun on 6 henk. talous. Riittävän isoja vuorkaasuntoja ei ole, eikä ainakaan koskaan vapaudu koskaan. Jos joskus näkee vapaana ovat jo samantien menneet ja vuokratkin huitelee yli 1000 euroa!!

Vierailija

Poismuuttoa pääkaupunkiseudulta olemme harkinneet, mutta emme usko olevamme siihen valmiita. Kaikki sukulaiset ja ystävät asuvat täällä, lisäksi molempien työpaikatkin.

Omakotitalohaave täytyy varmaan kuopata lopullisesti. Toisaalta kerrostalo- ja rivitaloasunnotkin alkavat olla jo niin kalliita, että kohta niihinkään ei ole varaa ja isompaan täytyy muutaman vuoden sisällä päästä. On tämä tavallisen työläisen elämä hankalaa. Vuokrallekaan ei haluaisi, kun kohtuuhintaisia vuokra-asuntojakaan ei löydy...

-ap

Vierailija

pitää miettiä, mikä teille on todella tärkeää - sijainti, oma talo, palvelujen läheisyys vai mikä.Jos ette ole poropeukaloita, voitte tehdä niin kuin me - ostaa vanha talo ja remontoida se. Asumme 30 km Hgistä.

Vierailija

Kun ajat ruuhka-aikana pääkaupunkiseudun läpi, kauanko siihen menee aikaa?

Me asumme itäisellä uudellamaalla Koskenkylässä, lähellä meren rantaa. Moottoritie kulkee Koskenkylästä Helsinkiin. Omakotitalomme maksoi 150 000¿ ja työmatka kestää 45min Helsingin keskustaan. Ensimmäiset liikennevalot ovat vasta Helsingissä :)

Vierailija

Pari vinkkiä:

-hakekaa kuntien jakamia tontteja

-muuttakaa hieman kauemmaksi (Lahdestakin käy ihmisiä Helsingissä töissä)

-älvsbytalo avaimetkäteen tulee aika edulliseksi

-älkää katselko valmiita monen miljoonan taloja edes huviksenne, ne ei ole meille eikä vissiin teillekään

-voisiko rivari tyydyyttää unelmanne?

-nauti kuitenkin elämästänne, vaikka et voi omakotitaloa saadakaan (elämä on niin lyhyt ja arvaamaton, älä hetkeäkään hukkaa siitä turhaan harmitteluun)

-yritä pohtia, miten voisit korvata edes osittain tuota omakotihaavetta, voisiko mikään muu asia helpottaa tilannetta

-priorisoikaa, voisitteko muuttaa kokonaan täältä pois, mikä on tärkeintä, jos se on omakotitalo järjestäkää asianne siihen malliin että se on ykkönen, teette ehkä enemmän töitä jne - jos se ei olekaan ykkönen, tehkää päätös ja sitoutukaa siihen (=ei enää turhaa rutinaa) monet pk seudulla asuvat ovat ethneet tietoisen päätöksen asua kerrostalossa ahtaasti, ilman autoa palvelut lähellä, teatterit yms asiat käytettävissä cityelämä ei ole maalaiselämää

Terveisin kohtalotoveri, joka on päässyt jo asian paremmalle puolelle

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat