Onko kenenkään lapselle tehty mukautusta yhdessä tai useammassa oppiaineessa?

Vierailija

Mitä toimenpiteitä se vaati? Miten niitä voi lähteä hakemaan?13-vuotiaan äiti

Kommentit (13)

Vierailija

Nykyisin ei enää puhututa mukautetusta opetuksesta, vaan yksilöllisistä oppimääristä. Näitä yksilöllisiä oppimääriä voi olla yhdessä tai useammassa oppiaineessa. Jos lapsella on vaikeuksia suoriutua yleisestä oppimäärästä, voi vanhemmat ja/tai opettaja ottaa yhteyttä koulupsylologiin, joka tekee psykologiset tutkimukset, joista selviää, minkälaisia vaikeuksia oppilaalla on oppimisessa.

Näiden tutkimusten jälkeen tehdään sitten virallinen päätös oppilaan yksilöllistetystä oppimäärästä. Tämän päätöksen jälkeen opettaja, vanhemmat ja oppilas laativat yhdessä yksilölliset tavoitteet niihin oppiaineisiin, joista yksilöllistämistä tarvitaan(HOJKS).

HOJKS:a tarkistetaan sitten pari kertaa vuodessa, katsotaan, mitkä tavoitteet on toteutuneet ja asetetaan uudet tavoitteet.

HOJKS on voimassa niin kauan, kuin se virallisesti puretaan.Vierailija

Kannattaa myös miettiä, miltä lapsesta tuntuu kun opetus menee jatkuvasti hilseen yli ja mitä se tekee hänen itsetunnolleen ja oppimishalukkuudelleen? Kannatan siis HOJKS:ia.

Vierailija

HOPS on henkilökohtainen oppimissuunnitelma. Kevennetty versio HOJKS:sta. Siinä oppimäärää ei yksilöllistetä/mukauteta virallisesti, vaan pohditaan muuten oppilaan henkilökohtaisia tavoitteita, opetuksen eriyttämistä ja apuvälineitä/opetusmenetelmiä, joita tämän oppilaan kohdalla tulisi käyttää. Kyseessä virallinen asiakirja, mutta siitä ei tule merkintää esim. todistukseen toisin kuin HOJKS:sta.terv. koulupsyk.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat