Tuhrimisesta, apua kaivataan kiireesti...

Vierailija

Meidän poika, kohta 5v. tuhrii housunsa päivittäin, useasti. Pissat menevät osittain housuun ennen kuin lähtee vessaan. Minä alan olla ihan loppu tämän asian kanssa, neuvolassa sanottiin että katsotaan sitten viisivuotis neuvolan jälkeen:( Tätä on jatkunut kohta vuoden, kaikkea on koitettu, hyvällä ja pahalla. Mikään ei tunnu auttavan. Poika on tosi vilkas ja hyväntuulinen. Välillä tuntuu että häntä ei häiritse tämä asia lainkaan, saattaa leikkiä kamarissa pissat housussa kertomatta kenellekkään.. Auttakaa! Jos jollain on kokemuksia vastaavasta/ jotain vinkkejä asian parantamiseksi, kaikki otetan lämmöllä vastaan. Kiitos.

Kommentit (8)

Vierailija

jätettiin kaikki maitotuotteet pois ruokavaliosta muutamaksi viikoksi ja pidettiin ruokapäiväkirjaa. Tuhriminen loppui muutamassa päivässä ja nyt on jo kesästä asti käynyt säännöllisesti kakalla ja housut ovat puhtaita. Pikku hiljaa otettiin hylatuotteet takaisin ruokavalioon ja ne näyttävät sopivan, joskin niidenkin määrää täytyy rajoittaa. Myös kaakao aiheuttaa kakan löystymistä meidän lapsellamme. Aina se ei siis todellakaan ole psyykkistä eikä lapsen laiskuudestaan johtuvaa. Tsemppiä toivotan. Meillä oli tilanne ennen ruokaremonttia täysin toivoton, tuhrupöksyjä pestiin joka päivä ja oltiin ihan poikki.

Vierailija

joka johtaa siihen, että lapsi ei osaa enää kontrolloida sen paremmin pissaa kuin kakkaakaan.

Peräsuoli voi olla laajentunut kovan kakan vuoksi niin, ettei enää supistu kuten pitäisi (ajattele peräsuolta resorina, joka venyy tarpeen mukaan ja sitten taas kuroutuu umpeen) ja siitä johtuu tuhriminen. Peräsuoli on tavallaan koko ajan täynnä kakkaa, jota sitten tulee tuhruina ulos.

Tämä laajentunut peräsuoli myös vaikeuttaa pissaamisen kontrollointia ja pisut tulevat myös hallitsemattomasti.Tilanteen normalisoinniksi pitää aloittaa hoito, joka vaatii aikaa. Lapsen ruokavalio pitää saada sellaiseksi, että kakka ei kovetu. Ehdottomasti paras keino on puuron syönti aamuin illoin. Puurossa on kuitua ja nestettä oikeassa suhteessa, pelkkä kuidun syöminen ei lapsen kohdalla usein auta, koska lapset ei juo tarpeeksi (juominen myös tärkeää kakan löystämiseksi).

Kun kakka on löysää, se ei pakkaudu suoleen vaan tulee ulos ja peräsuoli pääsee vähitellen normalisoitumaan. Tämä vie kuitenkin aikaa, useita kuukausia!!

Lapsen pitää opetella myös kontrolloimaan pissaamisensa uudestaan, sekin vie aikaa.Suosittelen ehdottomasti lääkäriin menoa tämän asian selvittämiseksi, enkä tuudittautuisi ajatukseen, että pojat on poikia.Tarkkaile millaista kakkaa pojalta tulee ja kuinka usein hän kakkaa. Jos kakkamöykyt ovat isoja ja pulleita, huolestu. Kakan tulee olla pitkää ja ohutta!Sukulaistytölläni on tämä vaiva, ja tilannetta on yritetty saada hallintaan jo pari vuotta (vähitellen on onnistuttukin). Tilanne pääsi pahaksi juuri siksi, ettei äiti heti tajunnut, kuinka vakavasta asiasta on kysymys.Hän on minulle sanonut, että puuro on ollut ehdottomasti ratkaiseva tekijä tässä ruokavaliossa, mikään muu ei ole saanut suolta yhtä hyvin toimimaan kuin tavallinen kaurapuuro tai neljän viljan puuro. Tyttö on ollut lääkitykselläkin asian takia ja takana on todella iso ruljanssi.

Vierailija

mun veli meni tuon ikäisenä aina olohuoneen pitkien verhojen taa seisomaan ja paskoi siellä housuihinsa:)nyt on ihan normaali nuori mies:)

Vierailija

varmaa vaan tarvitaan. Itsellä välillä tosi huono omatunto jos sanoo vähän äkäiseti että miksi et käynyt vessassa..... :( Meillä nämä tilanteet liittyy suurimmaksi osaksi siihen että on joku hyvä leikki meneillään eikä malta mennä vessaan. Varsinkin ulkoa ei millään lähde käymään vessassa. Välillä menee ihan hyvin mutta suurimmaksi osaksi tulee joka päivä pissaa tai kakkaa housuun.

Mutta oikeesti se voi olla joku rakenteellinenkin juttu. Tai, niinkuin, joku mainitsi tuon laktoosin ( se liittyy nyt lähinnä vain kakkaamiseen ).

Mutta tsemppiä! On meitä muitakin ja minullekin on sanottu että katsotaan sitten viisivuotisneuvolassa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat