noin 3-vuotias ja vko/vko systeemi. Kokemuksianne?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Te, joilla noin 3 vuotias asuu puolet ja puolet tai lähes puolet ja puolet vuoroin isällä ja äidillä, kertoisitteko kokemuksianne.Ex mieheni haluaisi ehdottomasti näin ja minä taas ehdottomasti en, joten vähän umpikujassa ollaan, eikä sopua tahdo tulla. Oikein kunnolla ei riitelemäänkään viitsisi ruveta, koska vanhempien tulehtuneet välit eivät ainakaan ole lapsen edun mukaista.

Kommentit (3)

Jos jo alkuasetelmasta olette täysin eri mieltä, ei kannata ruveta viikko-viikko systeemiin. Lapsi kyllä voi sopeutua, mutta se vaatii vanhemmilta erinomaisia välejä ja yhteisiä kasvatusperiaatteita samoin kuin valmiuksia keskustella lapsen asioista säännöllisesti ja rehellisesti. Meillä lapsi oli aikaisemmin viikko-viikko systeemissä ja kun hän eskarin alettua muutti meille enemmän, huomasi kuinka paljon lapselta oli jäänyt oppimatta yms. koska kukaan vanhemmista ei koskaan ollut nähnyt hänen elämänsä " kokonaiskuvaaa" ja näin voinut puuttua sellaisiin asioihin, joissa lapsi olisi ennen kuoluunmenoa harjoitusta kaivannut. Eli on aika helppoa vain mennä viikko kerrallaan eikä turhia yrittää kasvattaa tai luoda rutiineja ja sääntöjä joissa lapsen kasvu ja kehitys tapahtuvat. Tietysti jos vanhemmat pystyvät ne yhdessä keskustelemaan, asia on eri. Meidän tapauksessa näin ei ollut, vaan lapsi eli viikoittain aivan eri elämää.

..todella erinomaisesti tuo 50/50 systeemi. Lapset oli 3 ja 6 kun erosimme ja nyt on nuorinkin jo tokalla, enkä ole vielä negatiivistä syytä keksinyt, miksi ei voisi toimia. Varmasti se tarvii tietyn luonteen molemilta vanhemmilta, joustavuutta ja samanlaiset säännöt ja sitä, että pystyy olemaan asiallisissa väleissä toisen kanssa. Loppupeleissä se on mielestäni rikkaus lapsen kannalta, kun on lämpimät ja luottavaiset suhteet molempiin vanhempiin ja molemmat vanhemmat saavat elää normaalia arkea lapsen kanssa.Meillä lapsilla on kaksi kotia, toisen luokse ei mennä vierailulle tai tapaamisiin vaan aina mennään kotia. Eikä ole kauaa, kun vanhemman lapsen kanssa asiasta keskusteltiin ja hänen mielestä hän on onnekas, kun saa viettää molemman vanhemman kanssa yhtä paljon aikaa.Kolme vuotta on muuten aika hankala ikä, joten ei lapsen huono käytös välttämättä ole johtunut joillakin tästä vko/vko systeemistä, vaan hän luultavasti olisi muutenkin jollain tapaa juonitellut enemmän siinä iässä.Luulempa, että lapsesi vielä aikuisena sinua kiittää, jos annat hänelle mahdollisuuden viettää yhtä paljon aikaa isänsä kanssa kuin sinunkin, varsinkin kun isä vielä on halukas viettämään aikaa lapsensa kanssa. Kaikki eivät ole yhtä onnekkaita.

eli meillä on 2vkoa/2vkoa-systeemi. Tyttö oli paria viikkoa vaille 2-vuotias kun erottiin ja isä lupasi ensin yksinhuoltajuuden, mutta lastenvalvojan luona sitten pamautti että haluaa yhteishuoltajuuden ja tapaamisia kummallekin yhtä paljon. Lastenvalvoja ei kannattanut vko/vko-systeemiä, koska lapsi ei siinä ajassa ehdi " kotiutua" kun taas pitää vaihtaa kotia ja silloin ei arkea oikein ole. Aluksi tuo järjestely toimi ihan moitteettomasti, mutta juuri tuossa 3 vuoden kieppeillä alkoi ilmaantua ongelmia. Isän luona eri säännöt ja kesällä alkoi äidin mustamaalaus. Tyttö on kiukutellut ja vaikuttanut siltä, ettei enää sopeudu tilanteeseen. Isälle hän on ainoa lapsi ja silmäterä, mutta meillä on 2 lasta hänen lisäkseen, joten huomion ym. joutuu jakamaan. Tyttö on luonteeltaan aika vaativa, haluaa paljon tekemistä ja ulkoilua ja huomiota, eikä halua olla tai leikkiä yksin tai veljensä kanssa vaan vaatii äidin seuraa.

Eli mielestäni kannattaa ottaa huomioon lapsen luonne ja lapsi-isä, lapsi-äiti ja isä-äiti- suhteet. Tuo järjestely vaatii kaikilta todella paljon ja siltikään se ei välttämättä toimi. Paljon olisi kerrottavaa asian tiimoilta, mutta toivottavasti tästä oli jotain apua... Jos tuntuu, että tarvit " vertaistukea" ja enemmän " koettua tietoa" asiasta, niin voitaisiin vaihtaa ajatuksia vaikka s-postin välityksellä? Olis kiva kuulla, että mihin ratkaisuun päädyitte ja miksi...

Jaksamista, toivottaa Anniina.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat