Vierailija

Kertokaahan naiset minkä erikoisen mielipiteen miehenne omaavat, joka teidän mielestä on sovinismia.

Meillä:Naiset ei saa viheltää eikä syljeskellä.

Naiset ei saa istua jalat haarallaan, vaan nätisti ristissä.....arvatkaapa raivostuttaako nuo mieheni todelliset ajatukset joskus.

Sivut

Kommentit (49)

Siinä onkin ristiriitaa, että vaikka naista on pidetty sekä fyysisesti että henkisesti " heikompana" sukupuolena, hän on saanut usein tehdä ne raskaimmat työt. Ja saa edelleen, esim. siivoojista valtaosa on naisia. Naiset tekevät myös 70 prossaa kotitöistä. On myös arvioitu, että naiset tekevät maailmassa töistä 80 prossaa, saavat palkkoja parikymmentä prosenttia ja omistavat yhden prosentin verran (en muista tarkkaan lukuja, mutta jotenkin näin se meni).Minusta on vähän epäilyttävää, että mies alkaa heitellä näitä primitiivisiä " miehet on voimakkaampia" -vertauksia kun puhutaan tasa-arvosta, vaikka verhoaisikin sen fiksusti.Vierailija:

Lainaus:


Suurin osa luonnollisesti meidän käytösmalleistamme on kulttuurisia. Tosiasia on se, että keskivertomiehellä on enemmän ruista ranteessa kuin keskivertonaisella, sovinismia taas on se, ettei nainen pysty vaikkapa kantamaan ämpäriä, koska on nainen. Tai mikä vielä pahempaa, että hän ei SAA kantaa ämpäriä, koska on nainen.
Vierailija:

Lainaus:


" puolet kotiväkivallasta on naisen tekemää."Ei varmasti ole totta. Näytähän moinen tilasto.
Minä ainakin uskon että tuo on totta. Näkeehän sen, että esim. ravintolassa känninen muija voi hakata ukkoaan ja tarttua kättä pidempään ilman että kukaan puuttuu asiaan. Tilanteen ollessa toisinpäin mies olisi putkassa.Eräässä entisessä työpaikassani naiset oikein kehuivat ja naureskelivat, kuinka ovat läpsineet tai lyöneet nyrkillä miestään, kun tämä ei ole " tajunnut jotain yksinkertaista asiaa" . Sitten he vielä kuorossa kauhistelivat, että on ne naistaan hakkaavat miehet säälittäviä!

Suurin osa luonnollisesti meidän käytösmalleistamme on kulttuurisia. Tosiasia on se, että keskivertomiehellä on enemmän ruista ranteessa kuin keskivertonaisella, sovinismia taas on se, ettei nainen pysty vaikkapa kantamaan ämpäriä, koska on nainen. Tai mikä vielä pahempaa, että hän ei SAA kantaa ämpäriä, koska on nainen.

Se, että tuikitärkeästä lähihoitajan työstä saa surkeaa palkkaa, on räikeä osoitus sukupuolten välisestä epätasa-arvosta. Vastaavalla koulutuksessa mies vetäisee " miesten" töistä paljon parempaa palkkaa, vaikka työ olisi turhempaa. Onhan järjetöntä, että näitä päähänpoljettuja naisia syytetään itseään siitä, että heitä sorretaan ja käytetään hyväksi.On tilastofakta, että suomalaisen yhteiskunnan köyhimpiin ryhmiin kuuluvat yksinhuoltajat, pitkäaikaistyöttömät ja opiskelijat." Puolet kotiväkivallasta on naisten tekemää" - noin järjettömään väitteeseen on edes turha vastata.Työkö ei maistu suomalaisille naisille: naisten työssoloprosentti on Suomessa lähes samaa luokkaa kuin miehillä, ja länsimaiden suurimpia. Se, että eläkettä ei kerry, johtuu näistä naista eri tavalla sortavista mekanismeista.Hauskaa, että kun pintaa vähän raaputtaa, tasa-arvoa päällisin puolin kannattavan miehen nahan alta paljastuu aggressiivisesti naisiin ja tasa-arvoon suhtautuva sovinisti. (okei, voi olla liikaa kärjistystä....)

Vierailija:

Lainaus:


Vierailija:

Lainaus:


Kritisoi siinä sitten naisena esim. tuloeroja, väkivaltaa, sitä että naiset joutuvat edelleen tekemään suurimman osan kotitöistä, tai sitä että yhteiskunnan köyhimpiin kuuluvat naisyksinhuoltajat ja työttömät. Tai että naiset elävät pätkätöiden puristuksessa, tai että heille ei kerry kunnon eläkettä perheen perustamisen ja kotona olemisen takia, tai että naisia ei arvosteta työelämässä kuten miehiä. Esimerkkejä on monia, ja yksilötapauksissa voi ongelman aina kuitata sanomalla " oma syysi" , mutta kyllä silloin ovat silmälaput päällä. Henkilökohtainen on usein poliittista!


Joopa joo. Kylläpä taas marttyroidaan. Menkää naiset teollisuuteen tienaamaan ja jättäkää ne lähihoitajakoulut väliin. Ai niin, muttakun " tää on mun kutsumus" ja " meillä on yhteiset rahat = mies maksaa kaiken" niin ei ole väliä paljonko nainen tienaa.Yksinhuoltajanaisilla on muuten usein paljon parempi taloudellinen asema kuin heitä elättävillä elatusmaksuja maksavilla isillä, jotka ovat muuttaneet itse maksamastaan talosta kaupungin vuokrakaksioon, jättäen sille kotirouvalle kaiken irtaimiston.Väkivaltaa kokee kodeissa nykyään miehet, puolet kotiväkivallasta on naisen tekemää. Useimmat miehet myös haluavat naisensa töihin eikä kotiäidiksi, joten turha valittaa pientä eläkettä kun ei se työnteko muiden kannustuksesta huolimatta maistu.

[/quote]

Hän tuntuu ajattelevan, että tytöt ovat viekkaita, salakavalia, juonittelevia, epäreiluja, keskenään liittoutuvia jne. jne. Kun naapurin tyttö vielä syrjii meidän pikkupoikaa, nuo ajatukset saavat lisäpontta. En hyväksy, sillä tuntuu kuin omaa " sisäistä" pikkutyttöäni vähäteltäisiin eikä pidettäisi missään arvossa.

Tuo vain helposti päätyy siihen, että sukupuolten välisestä epätasa-arvosta ei saa ollenkaan puhuta, kun kaikki on kiinni " yksilöstä" . Hyvin amerikkalainen ajattelutapa, jossa kaikki ovat oman onnensa seppiä, ja voivat syyttää ongelmista vain itseään.Kritisoi siinä sitten naisena esim. tuloeroja, väkivaltaa, sitä että naiset joutuvat edelleen tekemään suurimman osan kotitöistä, tai sitä että yhteiskunnan köyhimpiin kuuluvat naisyksinhuoltajat ja työttömät. Tai että naiset elävät pätkätöiden puristuksessa, tai että heille ei kerry kunnon eläkettä perheen perustamisen ja kotona olemisen takia, tai että naisia ei arvosteta työelämässä kuten miehiä. Esimerkkejä on monia, ja yksilötapauksissa voi ongelman aina kuitata sanomalla " oma syysi" , mutta kyllä silloin ovat silmälaput päällä. Henkilökohtainen on usein poliittista!vier:

Tuo on niin surkeaa. Puolustan mielelläni kenen tahansa vapautta ja tarvetta olla välittämättä ja kasvaa ulos moisesta typistämisestä. Siis keiden " meidän naisten" elämään tuollainen ties mistä opittu surkeilu kuuluu? En tunne moisia ja olen siitä erittäin iloinen. Tuntemisen arvoiset ihmiset sanovat aiheesta ja yksilöistä eivätkä sukupuolistereotypioiden velvoittamina ja mukaoikeuttamina. Ihan samalla tavalla yllä lainattu otus varmasti puolustelee sitä, että " ' miesten' elämään kuuluu ' naisten' halveksiminen ja alistaminen eikä sitä saa yrittää muuttaa" . Itse halveksin yksilöitä, en sukupuolia.Hyh.

[/quote]

Luultavasti ihan piruuttani räkisin, kiroilisin ja istuisin jalat harallaan, vaikkeivat todellakaan kuulu muuten tapoihini. ;) Mun miehellä on ehkä sellainen sovinistinen ajatus, että nainen, joka menee taloudelliset näkökohdat huomioonottaen naimisiin, on samaistettavissa huoraan. Koska naiset ovat tehneet sitä läpi historian, voitaiskin sitten laulaa kuorossa: " Ollaan huoria me kaikki, jos oikein silmiin katsotaan..." Noo, ehkä hän ei ole enää sitä mieltä, kun vähän valistin häntä maailmantilanteesta... :)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat