Miten olette puhdistaneet taaperon korvat Remo-Waxilla?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Pojan (2v 3kk) korvat pitäisi puhdistaa kun ovat kuulema ihan " tukossa" , mutta miten se käytännössä onnistuu? Tuli ihan " mission impossible" -fiilis.. :) Poika ei varmasti ole yhteistyöhaluinen.

Kommentit (3)

mutta kotona kannattaa laittaa remo-waxia parina päivänä ennen puhdistukseen menoa, se pehmittää vaikun ja näin ollen puhdistus onnistuu paremmin ja helpommin. Ollaan tytön korvat käyty puhdistuttamassa ja hyvin meni, suht helppo ja nopee homma. Meillä ainakin puhdistuksen suoritti sairaanhoitaja.

Removaxia mieluiten kahtena edeltävänä päivänä korviin. Parhaiten onnistuu kun tipat laitetaan korviin yötä vasten ja annetaan vaikuttaa yön yli. Eli kumpikin korva täyteen tippoja ja pumpulituppo tiiviisti päälle. Liotuksen tarve toki riippuu lian määrästä ja sitkeydestä.Huuhtomaan kannattaa ehdottomasti mennä omaan terveyskeskukseen. Ja kovin pienen lapsen korvien puhdistamisen antaisin lääkärin tehtäväksi tai ainakin hoitajan olisi oltava riittävän kokenut. Pienellä lapsella korvakäytävä on todella lyhyt ja vaara puhkaista/vaurioittaa huuhdottaessa tärykalvoa on suuri jos ei tiedä mitä tekee.Huuhtominen tehdään aina steriilillä vedellä, ei siis missään nimessä saa huuhtoa kotona kraanavedellä. Ja vesi lämmitetään ennen huuhtomista kehonlämpöiseksi koska muutoin aiheuttaa huimausta tai pahoinvointia (kukin voi kuvitella kohdallaan miltä tuntuu kun korvaan ruiskutetaan kylmää vettä).Itse olen sairaanhoitaja ja töissä tk;n vastaanotolla mutta en aivan pienten korvia huuhdo (kukaan meistä siellä ei tätä tee) vaan katsomme ajan lääkärille. Joka tapauksessa korvat pitäisi huuhtelun jälkeen näyttää lääkärille koska milloinkaan ei tiedä mitä korvassa on likamassan takana muhinut.Käytäntöjä toki on varmaan monia!

Rauhoittelin tyttöä ja selitin mitä tehdään, sitten lapsen pää syliin ja kymmenen tippaa korvaan. Hetki kyljellään ja kannattaa laitaa pumpulituppo korvaan plokiksi.

Huuhteleminen onkin sitten eri juttu, onnistuu lääkeruiskulla ja lämpimällä vedellä kotona mutta itse menisin mieluummin käymään tk.lla hoitajan luona.Palkinnoilla onnistuu yhteistyä ja kannattaa lämmittää aine kämmenessä ennenkuin laittaa korvaan.

Tsemppiä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat