Tajuatteko,että ne maat joista pakolaisia tulee

Vierailija

ovat sellaisia maita juuri ihmisten vuoksi. ELi haluammeko tosiaan tänne kaikki ne miehet (kyllä, yleistän nyt siksi, että naiset harvemmin ovat sotivia ja väkivaltaisia) jotak siellä omassa maassaan riehuvat ja raiskaavat. Tiedän, tulee myös uhreja sieltä.

Mutta ei ne ongelmat itsekseen synny, vaan ihmiset ne tekee. Kun nämä ihmiset siirretään muualle, ongelmat seuraavat.

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

kuka hallitsee Kongon timanttikaivoksia ym. Se ihminen halutaan pois vallasta ja ne timanttikaivokset itselleen. Ei siinä europpalaisilla ole sanan sijaa. Aina vain sama virsi: Eurooppalaiset syyllisiä Afrikan ongelmiin. Kumma kun samaa valitusta ei kuule esim. Keski-Amerikan maista.

Vierailija

Kyllä SUomessa sisällissodan aikana raiskattiin ja joukkotapettiin ihmisiä. Ei tosin viidakkoveitsillä mutta esim leipäveitsillä ja veistopuukoilla sekä kivillä ja karahkoilla. Tuliaseiden lisäksi. Ja juu, väkeä tapettiin myös jättämällä pahoinpideltyjä ihmisiä lumihankeen, ratsastamalla niiden yli tarpeeksi monta kertaa. Ja tappamalla nälkään vankileireillä. Ihan järjestelmällisesti. Eikä siinä mitään " sivistynyttä ollut" . Oman maan sotilaitahan siinä nimenomaan piti pelätä, sillä sekä punaiset että valkoiset olivat suomalaisia. Suurin osa ihmisestä myös pelkäsi sekä punaisis että valkoisia sillä terrori oli taroituksellista ja jatkuvaa mutta ilahtelevaa ja myös valkoiset saattoivat käydä valkoisten kimppuun ja punaiset punaisten jos tuntui siltä, että kohde ei ollut " tarpeeksi" tai " oikealla tavalla" samanmielinen. Ja molemmat kävivät puolueettomien kimppuun koska hehän eivät olleet kenenkään mielestä tarpeeksi samanmielisiä.TÄmä on siis historiallista tietoa. Kuvitelma suomalaisesta paremmuudesta on ihan puppua. Tosiasia toki on, että silloinkin kun ihminen ei ole väkivaltaan syyllinen, sen näkeminen ja kokeminen traumatisoi ihmisen niin, että siihen itsekin helposti syyllistyy (tästähän puhutaan vaikka lasten fyysisen kuristtamisen kohdalla). SIlloin ei kuitenkaan tarvita yhteisöistä ulossulkemista vaan terapiaa.

Vierailija

tuntuu tosiaan, että suomen sota oli " sivistyneempi" jos sota voi sellaista olla. Esim ei ollut mitään joukkoraiskauksia, ja lapsia ei tapettu ja siviiliejä yritettiin suojella. Oman maan sotilaita ei tarvinnut pelätä jne.

Vierailija

Tajuatteko te, mitä kaikkea nämä henkilöt ovat voineet nähdä ja kokea? Kenties jopa omiin (lähi)sukulaisiin liittyen? Ei taida monella mielikuvitus riittää, mutta lukekaapa taas vähän...Toisekseen oman kodin, sukulaisten ym. menettäminen on myös aika traumaattista plus sitten että nämä ihmiset isketään tänne keskelle ei mitään tuhannen kylmään maahan " paratiisiin" (jota suomi ei noille ihmisille ole)En ole myöskään sitä mieltä, että nuo kokemukset oikeuttavat ketään mihinkään, mutta erilaisessa trauma-, kriisi- & sopeuttamistyössä olisi taas kehittämisen varaa

Vierailija

Jos sillä kommentilla olen rasisti niin olkoon! Suomalaisten väkivallantekijöiden kanssa minulla on sentään jotain yhteistä: kulttuuri - afrikkalaisisten maailmankuvasta ja ajatusmaailmasta en tiedä mitään.Vierailija

rikolliset saisi nakata rajan tuolle puolen kärsimään rangaistustaan. jos tämä sitten taas sotii amnestyn ihmisoikeuksia vastaan, niin palautus sen jälkeen kun rangaistus on kärsitty.eli rikolliset pois maasta niin viattomien (suomalaisten ja pakolaisten) ei tarvitse kärsiä!

Vierailija

ja kyllä mulla on aika hyvä käsitys siitä, millaista sota on ollut Suomessa.

Suomessa ei ollut edes sisällisodan aikana naisten ja lasten tappamista ja joukkoraiskaamista. Miehiä kyllä tapettiin, ja miehet meni perunakellareihin piiloon, ja vain naiset ja lapset oli talossa, kun sotilaat tuli.

Vierailija

ja ihan turha sanoa ettei se olisi mahdollista. On sitä kuule ollut hirmuhallitsijoita esim. Aasiassa mutta niinpä ovat nekin maat tänäpäivänä toimivia demokratioita. Itse asiassa Afrikan maat olivat itsenäistymisensä jälkeen rikkaampia kuin monet Aasian maat. Nyt nämä silloin köyhemmät Aasian maat ovat menneet vauraudessa ohitse.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat