Dominikaaninen tasavalta, Havrix ja puolitoistavuotias: kokemuksia?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olemme lähdössä Dominikaaniseen tasavaltaan talvella lomalle, ja myös kuopukselle pitäisi antaa Havrix-rokotus sitä ennen (on tuolloin noin 1v 8 kk). Onko kokemuksia ko. rokotteesta taaperoikäiselle annettuna?Kommentit (5)

ulkomaan matkan vuoksi ja lääkäri oli ehdiottomasti sitä mieltä et rokotetaan kun muu perhe rokotettiin samassa. Piikin sai isi,äiti sisko 6v ja poika 2v.Ei tullu oireita tai mitään.

Minulle sanoi terveydenhoitaja, että yleensä alle 5-vuotiaita ei tarvitse välttämättä rokottaa, koska lapsilla mahdollinen tauti on yleensä melko oireeton. Koska he kuitenkin ovat taudinkantajia ja tartuttajia, päivähoidossa olevien lasten rokottamista suositellaan mahdollisen taudin leviämisen estämiseksi.No, tyttö sai ekan piikin 3v9kk, ei mitään sivuvaikutuksia.

Meillekin sanoi Suomessa matkailu/tropiikkilaaketieteesen erikoistunut laakari ettei Hep-A rokotetta tarvitse antaa pienille lapsille silla sairastavat taudin vain lievana tai oireettomana ja saavat sitten hyvan immuniteetin tautia vastaan. Taalla Afrikassa, jossa asumme, paikallinen lastenlaakari kuitenkin suosittaa vahvasti Hep-A rokotetta, ja sanoo etta kylla tauti voi olla kovakin pienille, on myos paikallisessa rokotusohjelmassa 12kk ja tehoste 18kk ikaisille. Nyt sitten pahkailemme mita teemme oman 12kk ikaisemme kanssa.

Meidän kuopus sai juuri tuon ekan piikin oli 1v1kk, suositellaan jo vuoden ikäiselle, sillä suurin osa heistä saa yhtä kovia oireita kuin aikuinen!!

Meillä esikoinen sai Havrix-rokotteen ollessaan 3v. ja kuopus nyt keväällä ollessaan 1v4kk. Kummallekaan ei tullut mitää oireita. Meillä terveydenhoitaja ja lääkäri olivat sitä mieltä, että kannattaa laittaa rokote myös lapsille jos perhe matkustelee paljon ja varsinkin jos mennään kaukokohteisiin tai esim. Venäjälle.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat