Jäin miettimään sen eilisen 4D-dokumentin pohjalta, että

Vierailija

otetaanko sitä vastasyntyneiden verta aina, kyselemättäkään vanhemmilta, vai kysytäänkö siihen vanhempien lupa?

Ja otetaanko sitä edes Suomessa? Ja mistä se veri otetaan?

Kommentit (13)

Eli sitä ei oteta vauvasta vaan napanuorasta. Eikä tietenkään oteta vanhemmilta salaa eikä tosiaan joka synnärillä olla putket ojossa verta ottamassa. Harvemmin sitä kai oteaan? Ja harvoissa sairaaloissa tähän on kai edes mahdollisuus.

Kun ensimmäistä kertaa leukemiaan sairastuvan paranemisennuste on leukemia tyypistä riippuen noin 70-95% nykyisillä hoidoilla. Uusiutumisessakin vaikuttaa ennusteeseen se että tapahtuuko uusiminen kesken vanhojen hoitojen, pian sen jälkeen vai monen vuoden jälkeen. Kantasolusiirto on sit se kaikkein viiemisin vaihtoehto riskiensä jne. vuoksi.

Tämä hoito on kaikkinensa niin rankka, paljon sivuvaikutuksia ja isot riskit ettei ole leukemian ensisijainen hoitomuoto. Ensimmäistä kertaa sairastuessa, hoitokeinot ovat ne tavanomaisempia. Tätä hoitomuotoa käytetään sitten kun keinot ovat vähissä, eikä tavanomainen enää pure.

onhan se samaa verta kuin vastasyntyneellä vauvalla, mutta se otetaan vasta sitten talteen kun napanuora on katkaistu. Tietääkseni ainakin Naistenklinikalla, virka-aikaan on tämä mahdollisuus. Eikä sitä luvatta oteta, vaan kysyvät luvan asiaan. Vauvalle ei tästä ole mitään haittaa, että napanuoraan jääneet veren kerätään talteen.

Leukemian hoito jokatapauksessa on kallista, jokainen lääke, sairaalapäivä ja tutkimus maksaa - yhteensä nämä ovat todella kalliita hoitoja. 2000¿ on pieni raha siinä konkurssissa. Leukemian hoidossa on pakko punnita hyvät ja huonot puolet, joskus pitää valita huonon ja vielä huonomman välillä. Ei kantasoluhoito sekään mikään 100% ratkaisu ole, jos potilas ei kestä hoidon sivuvaikutuksia ja on käytettävissä joku muukin keino.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat