Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Löytyykö ketään, joka ei ole laittanut 6-vuotiastaan eskariin?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Itselläni 5-vuotias, jonka pitäisi ensi syksynä mennä eskariin, mutta nyt aika vahvasti tuntuu, että annan lapselleni mahdollisuuden vielä yhteen kotona vietettyyn vuoteen. Olen kumminkin vielä ensi talven kotona lasten kanssa. Lapseni on reipas ja normaalisti kehittynyt eikä mitään välttämätöntä tarvetta eskariin menolle ole. Ympäristö vaan tuntuu asettavan aika kovia paineita asian suhteen. Kaikkien lasten pitäisi mennä eskariin, kun se on sitä ja tätä ja välttämätöntä lapsen kehitykselle. Täällä onneksi seurakunnan kerhossa eskarilaisten ryhmä pari kertaa viikossa. Sinne siis ajattelin lapseni viedä. Mutta nyt ihan mielenkiinnosta haeskelen ihmisiä, joiden lapsi ei ole kunnallisessa eskarissa. Onhan heitäkin kumminkin olemassa... =)

Kommentit (4)

Mukelot:

Lainaus:


Lähinnä ajatuksenani on, että joka-aamuinen lähtö ja isossa ryhmässä monta tuntia päivässä oleminen ovat niin rankkoja juttuja


eli meillä on myös 5-v joka on koko ikänsä ollut kotihoidossa ja voisi olla myös ensi talvenakin kun olen pienempien kanssa kotona. olen kuitenkin ajatellut ehdottomasti eskaria ja juuri tuosta mainitsemastasi syystä käänteisesti!eli kun poika on srk:n kerhoa lukuunottamatta tottunut pieniin ympyröihin ja vapaisiin aamuihin kotona niin eskarivuotena on aikaa rauhassa opetella ja totutella muuhun. koulun aloittamiseen liittyy niin paljon muutakin uutta ja elämänmuutosta. stressiä tulee lapselle ihan varmasti tarpeeksi ilman että täytyy vielä totutella isoihin lapsiryhmiin ja joka-aamuiseen lähtöön. käsittääkseni tämä onkin juuri " se pointti" eskarissa, saada pehmeä lasku koululaisten maailmaan!

Suurin ero eskarin käyneiden ja käymättömien lasten kohdalla on oikeastaan se ryhmässä toimiminen. En tarkoita mitään laumasieluisuutta, vaan ihan sitä, että lapsi osaa ottaa huomioon ne muutkin. En nyt väitä, etteivätkö hekin osaisi, jotka eivät eskaria ole käyneet, mutta heidän kohdallaan korostuu enemmän se turhautuminen, kun joutuu odottamaan vuoroaan tai täytyisi jaksaa antaa työrauhaa. Mitään suuria ongelmia ei ole kuitenkaan kellään ollut, tavallisia lapsiahan kaikki oppilaani ovat. Nämä taidot hioutuvat toki myös tässä koulunkäynnin myötä, ei se eskari sikäli ole pakollinen juttu. Monessa muussakin asiassa lapset oppivat eri tahtiin.Tyttäreni on eskarissa, enkä taida tuntea sellaisia, jotka eivät ole, joskin varmasti heitäkin löytyy. Kaupungissamme on tosin monissa kaupunginosissa seurakunnan eskarivaihtoehto esim. 3 kertaa viikossa.

Oman tyttäreni on vain eskarissa, eli puolipäiväisessä ryhmässä ja iltapäivän kotona, jossa myös pikkuveli. Tämä siis taustaa. Lähinnä ajattelin vinkata siihen, että kannattaa ehkä käydä eskarissa tutustumassa siihen, mitä siellä puuhaillaan. Esimerkiksi omassamme eskarikirjaa tehtävineen tehdään kerran viikossa puolitoista tuntia kerrallaan. Muu aika on leikkimistä ja yhdessä tekemistä ja lähiseudun retkillä maailmaan (eläimet, kasvit jne.) tutustumista. Ajattelen siis niin, ettei se lapsen " lapsuus" siihen lopu kun eskariin mennään, jos se huolettaa. Aikaahan sinulla/teillä on vielä miettiä, enkä siis tarkoita sanoa " ohjetta" mihinkään suuntaan, vaan sitä, että omia ajatuksia varmasti helpottaa, jos käy tutustumassa paikkaan. Ei tarvitse sitten pelkkien oletusten varassa tehdä päätöstä.

Onhan se hyvä käydä katsomassa paikkaa. Sen verran tiedän paikallisesta käytännöstä, että kahtena päivänä viikossa tehdään eskaritehtäviä, muuten tosiaan leikkiä, askartelua ym. En siis suinkaan ajattele, että eskarin toiminta jotenkin riistäisi lapselta lapsuuden. Lähinnä ajatuksenani on, että joka-aamuinen lähtö ja isossa ryhmässä monta tuntia päivässä oleminen ovat niin rankkoja juttuja, että mielelläni lykkäisin sitä vielä vuodella. Ovathan monet lapset tietysti paljon pienempinä ja paljon pidempään päiväkodissa, mutta kun minulla nyt on mahdollisuus valita... Lapsen etuahan tässä tietysti haetaan ja asiaa tullaan vielä pohdiskelemaan. Joka tapauksessa peräänkuulutan vielä niitä perheitä, joiden lapsi ei ole eskarissa. Tiedän näet, että heitäkin on.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat