Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä siis vauvan kanssa todellinen ongelma tullut ulos mennessä piposta. Pipo menee jostain kumman syystä aina silmille. Ilmeisesti vauva hieroo päätään talvipuvun hupun sisällä ja pipo siis aina silmillä, mistä vauva ärsyyntyy suunnattomasti, jopa nukkuessaan. Tästä syystä päikkärit ulkona vaunuissa jäävät melko nafteiksi ja vauvan saa kiikuttaa pika pikaa takaisin sisälle! Kellään muulla samaa ongelmaa? Ollaan kokeiltu ties mitä hattu viritelmiä, mutta tulos on aina sama eli pipo silmillä! Ratkaisuehdotuksia ongelmaamme??Mehis ja poju 2kk

Kommentit (9)

Jos olet käsityöihmisiä...napilla tai nyörillä myssy niskasta paitaan tms kiinni niin ei valahda ainakaan silmille. Tietysti jos kääntelee paljon päätä niin saattaa mennä sivusuunnassa silmille. En ole kokeillut, suunnitellut vain moista, mutta onneksi löytyi torilta neulottu myssy joka pysyy paikallaan.

Novitan Wool-lankakerästä löytyi eritäin helppo ohje villaiselle kypärämyssylle ja ainakin tämä myssy pysyy hyvin meidän neidin päässä. Kaikenlisäksi myssy on lämmin. Pidän myssyn alla vielä puuvillaista ohutta myssyä, jottei villamyssy kutita vauvaa.

Täytynee kokeilla kypärä-myssy - pipo yhdistelmää. Poika vaan on niin kova hikoilemaan, ettei kovin paksuja viritelmiä voi käyttää. Ja kiitokset tuosta neulepipo- vinkistä. Taidan verestää neulomistaitojani ja yritän väsätä moisen myssyn!Mehis ja poju

Myös uusimmassa Pirkassa on ohje tähän mahtavaan neulottuun pipoon, joka toimii meilläkin upeasti! Ei valu silmille eikä pyöri päässä, mutta lämmittää joka puolelta :)

Meillä ongelmaan auttoi juuri sopivan kokoinen kypärämyssy ja sen päällä leuan alta solmittava villalakki. Pipomalli ei pysynyt päässä kunnolla, vaan valahti silmille aina ja poika hermostui. Lakin pitää olla melko jämptin kokoinen ettei pyöri päässä.

ja suu alkaa hamuta tissiä heti kun pipo alkaa pyöriä päässä ja osuu poskiin. Ongelmaan ratkaisu oli meillä se, että vauvan päässä on kypärämyssy, jonka vedän vähän taaksepäin kasvoilta pois ja päälle puen ' perinteisen' nauhoilla solmittavan ohuen neulehatun (sellanen, jossa on sellainen kolmiomainen uloke tuossa otsalla...)ja tää hattu on tosi sopiva, melkein liian pieni. Se pitää kypärämyssyn väkkärän päässä. Joudun vielä kieputtamaan koko ukkelin kapaloon, muuten lähtee lapaset...

sitä ohjetta on helppoa suurentaa/pienentää, kun vaan lisää/vähentää kerroksia ja silmukoita puikolla. Ja onnistuu koulukäsityötaidoilla! Meidän vauvan buldog-poskiakin tuo korostaa suloisesti ;)

että ulos nukkumaan menevän vauvan pukemissa saa unohtaa tyyli-seikat ;). Parhaiten toimii todellakin sopivan kokoinen, napakka kypärämyssy ja varmasti myös tuo edellä kuvailtu perinteinen neulehattu. Ehdoton on myös haalari, jossa hihat ja lahkeet saa käännettyä umpinaisiksi, ei tarvitse taistella tumppujen ja töppösten kanssa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat