Todella arka aihe, olisko jollain kokemuksia miten auttaa puolisoaan, joka kokenut lapsuudenkodissaan vakivaltaa ja insestia? Asiasta kerto...

Vierailija

Kommentit (11)

ovat unohtaneet inhottavat kokemuksensa. Lapsi pyyhkii mielestä sen mitä ei voi ymmärtää tai joka liian rajua hänen ikätasolleen. Asiaa olisi varmasti hyvä puhua ja kysele ainakin itsellesi jostain em. paikoista tietoa, tukea, neuvoja - koska nuo kokemukset vaikuttavat aikuisenakin ihmisen elämään, tunteisiin valintoihin, seksielämään. Monesti voi olla vaikea luoda parisuhdetta, luottaa toiseen ja luonnollisesti ongelmia voi olla seksielämässä. Tärkeintä varmasti on luottamus, läheisyys ja turvallisuus parisuhteessa. Anna hänelle aika, mutta älä unohda. Kerro että olet valmis kuuntelemaan ja puhumaan kun hän on valmis. Asiat tulevat todennäköisesti vastaan niin kauan kunnes ne on jollain lailla käsitelty ja jotenkin ehkä hyväskytty osaksi menneisyyttä, rikkottua sellaista. Tieto siitä ettei hän ole tehnyt mitään väärin, ei ole paha, ei likainen, hän oli viaton lapsi jota aikuinen kohdellut todella väärin - itsestäänselvyyksiä ? Eikä kuitenkaan?Perehdy asiaan, rakasta puolisoasi! Siinä jo paljon mitä voi tehdä.

Onnea elämäänne!

että puolisosi on itse valmis siitä puhumaan. Ole hänelle kiltti ja myötätuntoinen, mutta älä painosta puhumaan tai puhu siitä. Sinulla on tarve puhua siitä, mutta jos todella välität hänestä annat aloitteen tulla häneltä. Kunnioitat hänen toiveitaan asian suhteen, kun aika on kypsä ja sinä toimit oikein, niin hän voi alkaa pikkuhiljaa avautumaan. Vältä sellaisia kommennteja, miksi?,Minkä ikäisenä? miksi et estänyt tai vastaavia tyhmiä kyselyjä/arvostelua. Sinun ei tule kysellä, vaan olla se kuuntelija, silloinvasta paha olo helpottaa puolisollasi ainakin vähän...Parhaiten autat häntä mielestäni niin......

Vierailija:

Lainaus:


sinuna ottaisin yhteyttä oman kuntasi kriisikeskukseen tai mielenterveystoimistoon ja kysyisin että mistä saisi apua ja neuvoja keskusteluun.voimia teille molemmille!
sinuna ottaisin yhteyttä oman kuntasi kriisikeskukseen tai mielenterveystoimistoon ja kysyisin että mistä saisi apua ja neuvoja keskusteluun.voimia teille molemmille!

ovat myös itse olleet uhreja pienenä (pojat) - myöskin itsensäpaljastajat ovat mahdol.olleet insestin kohteena pienenä. Insesti,jos sen muistaa,on niin iso juttu,että kannattaa kyllä hakea heti apua,kun vaan on valmis. En nyt tarkoita pelotella,että miehesi ei vaan " jatka" insestiä,mutta ajattelin vaan kertoa,mitä muistan aiheesta lukeneeni. Toivon vilpittömästi kaikkea hyvää teille.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat