Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Lapsi täytti juuri kolme vuotta eikä suostu millään tekemään kakkaa pottaan; ei isoon, renkaan kanssa eikä omaan pieneen. Vaippa on vielä yöllä, päiväkodissa päikkäreillä ei pidetä. Pissaaminen sujuu hienosti pottaan kesästä asti. MUTTA en ole keksinyt miten saisin hänet potalle tekemään isot tarpeensa. Raivoisasti hän huutaa VAIPPAAA...kun kakka tulee ja se pitää mennä hänelle heti laittamaan.

Päiväkodissa oli syksyllä hetken ilman vaippaa ja hänelle tuli ummetusvaivoja sekä mielestäni pelko jollain tasolla kakkaamisen suhteen. En ollut antanut lupaa jättää vaippaa kokonaan pois, kun vasta pissatouhut oli poistsu oppinut. Tällä hetkellä vaippa laitetaan hänelle ruokailun jälkeen hetkeksi.

Olen koitttanut lahjomistakin, olisi tarjolla aina hieno autotarra kun kakkaa pottaan, mutta ei...Kaipaisin jotain kommentteja ja ehdotuksia. Mielestäni nyt olisi kuitenkin jo aika jättää vaipat kokonaan pois.

Kommentit (6)

Poika täyttää ensi kuussa 3 mutta kakkaamaan ei suostu potalle eikä vessanpönttöön pienentäjän päällä istuen. Vaippaa ei ole käytetty yli puoleen vuoteen muuten kuin yöllä ja pissaaminen pottaan ja vessanpönttöön on sujunut kesästä lähtien. Päiväkodissa pojalla ei ole koskaan vaippaan, ei edes päiväunilla, eikä poika ole koskaan kakannut päiväkodissa eikä muuallakaan vieraillessamme. Panttaa siis selvästi kakkaamista. Vatsa ei ole erityisen kova mutta suolen toiminta suht hidasta sillä vaikka yleensä kakkaa kerran päivässä välillä voi jäädä yksi päivä väliinkin. Kakan tullessa poika piiloutuu jonnekin kotona, esim. sohvan taakse, ja kakkaa housuun. Olen yrittänyt kaiken mahdollisen, puhumisen, maanittelun, lahjomisen, jopa yrittänyt viedä väkisin potalle, vaikka olen tiennyt, että se vaan pahentaa asiaa. Välillä vaan hermostuu ihan täysin tähän tilanteeseen. Olemme menossa ensi kuussa 3-vuotis tarkastukseen, joten kyselen siellä, jos neuvolantädillä olisi jotain hyviä vinkkejä. Ja jos joku täällä kertoisi, miten olette vastaavasta tilanteesta selvinneet, olisi mukava kuulla!??Joskus aikoinaan olen tältä palstalta lukenut, että se voisi auttaa kun laittaa potan pohjalle vessapaperia, mutta meillä ei sekään toiminut. Kun viimeksi eilen kyselin pojalta, että miksi sinne pottaan ei voi kakata, hän vastasi, että se on liian pieni. Mutta luulisi sitten, että vessanpönttö kelpaisi. Mutta siihen hän ei sitten kommentoinut mitään.

Nyt 4,5 -v. poikani oli kolmevuotiaaseen asti samanlainen kakan panttaaja: viiden päivän välein teki vaippaan, kun ei pystynyt enää pidättämään. Halusi aina tehdä kakan seisaalleen...Pissasi pönttöön mutta ei suostunut istumaan siinä tai potalla. Kaikki lahjomiset suklaalla ym.kokeiltiin. Kerran toukokuussa, kun poika oli täyttämässä kolme vuotta, olimme ulkona ilman vaippaa. Viides päivä oli menossa ja tiesin, että poikaa kakattaa. Vein potan terassille ja sanoin, että sitten kun kakattaa, voisit mennä istuskelemaan potalle rauhassa ja vaikka katsella perhosia tai pilviä taivaalla. Kun pojalle tuli kakkahätä, vein hänet potalle ja hän suostui istumaan siinä. Ja kakka tuli ja siitä lähtien hän ei enää pelännyt pottaa. Uskomatonta mutta totta! Löytyiskö teillä muillakin jokin " innostava" paikka potalle?

Kolmivuotiaan kanssa voi jo keskustella, joten juttele hänelle että isot pojat (?) kakkaa pottaan/pönttöön ja kerro että vaippa jätetään nyt pois ja aletaan harjoittelemaan. Sitten kannattaa varata sitä Levolacia tai Duphalacia jo valmiiksi ja alkaa heti sitä käyttämään jos näyttää että alkaa panttaamaan kakkaa. Ja se tarrajuttu on edelleen hyvä, sopikaa että kun niitä on kerätty x määrä niin saa vaikka jonkun pikkulelun. Kyllä se siitä sitten lähtee kun lapsi saa ensin juonen päästä kiinni.

mutta laitanpa tähänkin jotakin...Meillä pojat vaatineet kakkaamisen ajaksi vaipan, toinen 3v2kk ja toinen 3v ikäiseksi. Välillä todella suututti koko asia ja kakkapyllyn pesu isoilta pojilta, mutta hermoilu ei varmasti auta asiassa!! Eikä kakan hajusta huomauttelu! Ja vaippa todellakin on syytä laittaa, kun lapsi sitä vaatii.

Kun lapsi kasvaa ja on kypsä asialle, homma alkaa sujua kuin itsestään.

Lasta voi aina hienovaraisesti muistuttaa potasta tai pöntöstä, mutta pakottaminen ei todellakaan auta. Eli PITKÄÄ PINNAA!! Ajatelkoon muut, mitä haluaa!

Tyttö on nytten 3v3kk. Kotona kakkaa pottaan, mutta muualla sitten panttaa. Mikään ei auta, ei edes puhe. Hän vaan haluaa sen oman rauhan kakkailuun. Tarhantäditkin ovat asian suhteen ymmärtäväisiä eivätkä halua hoputtaa.

Vielä keväällä ei kakkailut meinanneet onnistua kotonakaan. Vaippaa ei ollut niin tyttö juoksi ympäri asuntoa ja huuti :kakka tulee, kakka tulee!!! Vaippaa, kun ei ollut niin hänen oli pakko loppujen lopuksi istahtaa potalle. Ummetuslääkkeitä ollaan jouduttu käyttämään, mutta onneksi ei enään kuukausiin. Huomasin, että mallasuutetta tai Levolcia kannattaa käyttää jatkuvasti eikä vain silloin tällöin. Näin kakka pysyy koko ajan pehmeänä eikä tule kakkaamis vaikeuksia...

Ei muuta, kun tzemppiä!!!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat