Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän vähän yli 2-vuotiaamme laitetaan joka ilta sänkyynsä 21.00 aikoihin, mutta usein menee tunnin verran ennen kuin nukahtaa. Aamulla poika sitten herää 6.00-6.30. Joskus harvoin nukkuu peräti seitsemään. Herää usein vähän kitisten tai sitten taapertelee reippaasti meidän huoneeseen ja laittaa valot päälle. Sitten jo 9 aikoihin onkin ihan uninen ja usein ulkoilu kitisyttää, kun on niin väsynyt. Ulkoillaan yleensä noin 9-11, syödään ruoka ja päikkäreille poika menee 12.30 aikoihin ja nukkuu parisen tuntia, joskus 2,5. Sitten taas kuudelta jo onkin ihan väsynyt. Iltapuuro syödään 20.00 aikoihin ja siis viimeistään 21.00 ollaan sängyssä. Mutta siis ongelma on se, että pikkuinen tuntuu melkein koko ajan ihan liian väsyneeltä ja kiukuttelee kamalsti (johtuu varmasti myös uhmasta). Pitäis varmaan laittaa illalla aiemmin nukkumaan, mutta pelkään, että poika herää sitten jo viideltä tms. (mitä on nyt tehnyt, kun kelloja siirrettiin...). Tuntuuko teistä tuo unimäärä liian pieneltä? Mitä tekisitte tässä tilanteessa?

Kommentit (2)

meillä 2,3v neitokainen menee nukkumaan klo 19.30-20.00, nukahtaa noin 10-15 minuutissa. Aamulla herää aika tarkalleen klo 8.30 - 9 välisenä aikana. Nyt ovat päiväunet jääneet periaatteessa pois, joskus on päiviä että tyttö kertoo itse olevansa väsynyt, ja haluaa päiväunille; silloin nukkuu yleensä reilun tunnin verran. Päiväunet siirtävät tietenkin yöunta eteenpäin,eli nukahtaa sitten vasta 21.30-22 maissa...ja vetää sikeitä vaihtelevasti 11-13 tuntia.

Käytännössä vois sanoa että tyttö nukkuu vuorokaudessa 12-13 tuntia.

Kyllä tuo unimäärä tuntuu liian vähäiseltä. Jos on kuuden aikaan illalla jo väsynyt, voisitko ajatella, että olisi sängyssä viimeistään klo 20? Meidän pojat (4 ja 3) menevät heti kahdeksan jälkeen sänkyihin ja nukahtavat vartissa ja heräävät aamulla klo 7-7.30. Ja molemmat nukkuvat vielä reilun 1,5h päikkäritkin. Esikoinen oli äärimmäisen huono nukkumaan ekat kaksi vuotta ja mitä väsyneempi hän oli, sitä huonommin hän nukkui. Voi olla, että lapsesi heräilee aluksi aamuisin vähän aikaisemmin mutta luulisi sen tasoittuvan. Ja sittenhän hän voi nukkua pikkaisen aikaisemmin päikkärit, jolloin illallakin uni tulee varmasti silloin kahdeksalta.Tämä siis vain minun mielipiteeni....

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat