Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

En kyllä ikinä saa päätettyä tuota lattiaa.. Eli alakertaan pitäisi valita lattia. Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat aika lailla yhtenäistä tilaa. Haluaisin keittiöön ja eteiseen laattaa ja muualle parkettia, mutta keittiö on sen mallinen että on vaikeaa tehdä rajausta keittiön ja ruokailutilan/olohuoneen väliin. Tai voisihan sen rajata, mutta rajasta pitäisi tehdä vino tai " mutkikas" .

Eli joko pitäisi laittaa k, rt ja oh laattaa, eteinen ja mh parkettia tai sitten toisinpäin.

Kertokaas hieman kokemuksia laattalattiasta ja parketista. Laatan otan vaaleata, beigeen menevää, ja parketti olisi tammea.

Meille tulee siis lattialämmitys, ja eteiseen ei tulla kengät jalassa vaan jätetään erilliselle lämpimälle kuistille. Onko laattalattian saumat miten vaikea pitää puhtaana?

Kommentit (9)

Mörö_Kölli meillä on harmaakuvioitu laatta. Äiti 15 miten niin jos olisi raskaana ja olisi pieniä lapsia, laatta olisi painajainen? Kyselee hän hämmästyneenä..Lila75 rv 23 ja Sini 13kkOlen asunut rivitalossa, jossa keittiössä oli parketti ja paljon enemmän tykkään nykyisestä laattalattiasta. Talvisin se on sitäpaitsi aivan eri tavalla lämmin kuin parkettilattia.Eteiseen myös laatta ja ruokailutilaan. Olohuoneeseen en laittaisi, enkä makuuhuoneisiin, koska laattalattia on kova, se on sen huono puoli. Voi ottaa aika paljonkin jalkoihin, jos joka puolella on laattaa.

Meillä myös hankalasti rajautuva keittiö ja olohuone. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen että valitsimme laatat ja rajasimme lattian. Meillä saumat ovat tummanharmaat. Khh:ssa meillä on vaaleat saumat laattojen välissä ja se on ollut kyllä virhe, koska niiden puhtaanapitäminen on hankalaa.

Meillä on melkeinpä valkoista laattaa keittiössä sekä eteisessä. Saumat on saumattu hopeanharmaalla saumavärillä. Tämä oli itsestään selvä valinta, sillä laattalattia on tosi huoleton hoitaa paikoissa, jossa on kovaa kulutusta sekä kosteuttakin. Laatan kovuudesta ei itselläni ole ollut mitään ongelmaa eikä myöskään saumojen puhtaanapidosta. Valkoisen värinkin koen helpommaksi hoitaa kuin tummemmat värit, sillä edellisessä kodissani terrakotan värinen lattia oli mielestäni aina likainen, kun siinä näkyivät pölyt ja kurajäljet tosi helposti.Olohuoneessa sekä ruokailuerkkerissä meillä on tammiparkettia, leveähköä lankkumallia. Puulattia ihastuttaa taas lämpöisyydellään ja kotoisuudellaan. Nämä tilat ovat meillä pari askelmaa matalammalla kuin keittiö ja eteinen, joten rajaamisongelmaa meillä ei ollut. En tiedä, että olisinko muuten laittanut ruokailuerkkerin kohdalle laattaa, sillä joka tapauksessa lapsiperheessä - ja muutenkin ehkä - täytyy pöydän kohdalta suojata lattia matolla, sillä muuten parketissa olisi aika pian tuolien urat lattiassa. Valintoihimme olemme olleet tyytyväisiä!

kolauttaako lapsi päänsä kiveen vai puuhun.No, lattiana valinta on makuasia, mutta henkilökohtaisesti kyllä valitsisin parketin, mutten välttämättä sitä tammea.Parketeissahan on vedenkestäviäkin puulajeja, päinvastoin kuin yleensä kuvitellaan.Meillä on jonkun verran laattalattiaa, mutta oleskelen kyllä huomattavasti mieluummin niissä huoneissa joissa on parketti - puuta jalan alla. Laatta on niin kova että jalka väsyy nopeasti, ja sen puhtaanapito on saumojen takia työläämpää. Minusta. Joku toinen näkee asian toisin. Minusta parketti on niin helppo pyyhkäistä siistiksi, laattojen välejä saa sitten hinkata ihan urakalla.Parketti ei vaadi lattialämmitystä tuntuakseen mukavan lämpöiseltä, laatta vaatii.

Laitoin keittiöön ehdottomasti parkettia. Se ei tietenkään ole niin kestävää kuin laatta mutta mukavampi jaloille. Laattalattialla tarvitsisin sisäkengät. Tällä hetkellä en ole raskaana eikä ole pikkuvauvaa, mutta jos niin olisi niin laatta olisi painajainen! Parketille voi laittaa vaikka maton tiskipöydän alle. Mutta ei se ole meillä pahasti kastunut. Jos siinä nyt 15 vuoden päästä olisikin joku kosteusvaurio niin sit vaihdetaan... Vessoissa, kylppärissä ja eteistiloissa on laattaa.

Meillä on laattalattia lattialämmityksellä ja olen ollut täysin tyytyväinen. Saumavärinä on harmaa ja lattiat käsittelin saumoineen, silloin uutena laattasuojalla. Koira / lapsiperheessä saumat on pysyneet siisteinä. En keksi mitään valittamista. Täytynee varmaankin kertoa että meillä on kuisti, oh, keittiö, 1mh ja pesutilat laattalattiana (ja tietenkin wc).Lila75

Sama ongelma kuin sinulla Mörö-Kölli!

Meilläkin tullaan jättämään kengät lasikuistin luonnonkivilattialle (tai tulee tupenrapinat...). Lapsia ei vielä ole ja lemmikkejä ei tule (toivottavasti noin päin:-D ) mutta jos niitä kullan nuppuja tulee niin kyllähän se parketti on keittiössä ja aulassa kovilla ja joka paikassa. Silti himottais se parketti, kun löysin niin kauniin harjatun lankkuparketin, ihan aidon lankkulattian näköistä. Vähän tietty pelottaa tuokin miten se harjattu parketin pinta kerää uriinsa kaikkea tahmaa. Mutta kyllähän öljytty/vahattu puu hylkii aika hyvin? Ainakin vanhassa keittiön pöydässä kesäpaikassamme se hylkii hyvin jopa marjatahroja ja on kaunis, luonnollinen. Eikö täällä tosiaan ole ketään jolla olis harjatusta parketista jo kokemuksia vai onko ne niin pahoja, ettei niitä kehtaa kirjoittaa :-)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat