Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Heinaluoma yrittaa tappaa lisaa ihmisia viinaan! Ei suostu korottamaan viinaveroa, vaikka suomalaisia on kuollut halpaan viinaan kuin karpa...

Vierailija

Kommentit (14)

Lisäksi on tullut valtavasti enemmän viinan aiheuttamia pahoinpitelyvammoja mukaanlukien aivovammat, perheväkivaltaa, kaatumisvammoja. Myös viinan aiheuttamia epilepsiakohtauksia ja epilepsian ja kouristusherkkyyden kasvun aiheuttama työkyvyttömyys on lisääntynyt valtavasti. Potilaita joudutaan hoitamaan teho-osastoilla, mikä tulee tolkuttoman kalliiksi.

Väkevien veroa pitäisi korottaa. Ei tarvitse olla mikään tilastonikkari tajutakseen, että yhteiskunnalle verojen laskemisesta syntyneet lisääntyneet terveydenhoitokulut ylittävät verojen laskemisesta saadun hyödyn. Viinien veroa pitäisi laskea, koska niiden käytöstä ei synny samanlaisia ongelmia ja ihmisiä pitäisi kannustaa siirtymään humalahakuisesta juomisesta kulinaristiseen juomiseen.Valtion näkövinkkelistä veronalennus näyttää positiivista tulosta, sillä verotulot ovat lisääntyneet. Lisäksi jos henkilö X vetää perseet olalle pikkujouluissa, kaatuu ja joutuu päivistyspolille, lasku lähtee kotikuntaan eikä valtiolle. Toisin sanoen valtion veronlasku ja siitä saatu hyöty on käytännössä maksatettu kunnilla.On typerää pelätä että ihmiset hamstraisivat viinaa virosta. Jos otetaan huomioon hankintakulut, niin pitäisi tuoda aikamoinen lasti ennen kuin pääsisi edes omilleen, puhumattakaan siitä että viinanhakureissu tuottaisi voittoa.Voin keksiä kaksi motiivia Heinäluoman mielipiteeseen. 1) Joko se kuvastaa oman taustaryhmän kuviteltua suhtautumista asiaan. Jolloin kommentista paljastuu aika karulla tavalla kuinka tietyt poliitikot ovat vielä 70-luvun poteroissaan ja omaavat harhakuvitelmia ja stereotypioita niistä ja niiden mielipiteistä, jotka ovat äänestäneet heidät eduskuntaan. Viinan suurkulutus ei ole duunareiden ongelma - se on ongelma kaikissa väestöryhmissä. 2) Verotulojen kyyninen maksimointi, eli kuolkaa pois kunhan maksatte veroja.

mutta sitä en ihan tajua, että miten se ulkomailta tuotu halpa viina olisi vähemmän haitallista. Sen takia kai niitä veroja alunperin laskettiin. Kyse ei ollutkaan siitä, että yksittäiset ihmiset sitä viinaa sieltä kantaa (just nämä todelliset ongelmakäyttäjät tuskin kauheasti reissaa...) jolloin tuleekin niitä hankintakuluja, vaan siitä pimeästä viinasta, kun joku ihan työkseen käy sitä hakemassa ja myy sitten eteen päin. Ongelmia tulee varmasti ja silloin ei ole yhtään verosenttiäkään tullut Suomeen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat