Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko kukaan hankkinut aikuista koiraa itselleen?

Vierailija

Siis onko kukaan ottanut/ostanut itselleen koiraa, josta joku toinen on joutunut luopumaan? Mitkä on kokemukset koiran sopeutumisesta uuten kotiin ja uuteen perheeseen?

Kommentit (7)

Meillä on ollut kaksi koiraa, jotka molemmat on otettu aikuisena (n.1-2vuoden ikäisinä). Lisäksi ovat olleet rescue-koiria. Eli ensimmäinen oli ollut pentuna alkoholistilla, ja oli mm. joutunut vedet juomaan vessanpöntöstä, kun mies ei ollut muistanut huolehtia siitä. Sitten oli siirtynyt lapsiperheeseen, joka ei ollut jaksanut kouluttaa koiraa ja antoi eteenpäin. Sitten päätyi minulle, ja päivääkään en ole katunut tämän koiran ottamista. Vaikka koira oli iso ja uros, eikä koulutuksesta tietoakaan ja perheessämme pienet lapset, niin mitään ongelmia ei koskaan ollut, päin vastoin. Kesällä yhteiselo päättyi koiran vanhuuteen (arviolta 12 vuotias) : (Tämän vuoden puolella haimme toisen koiramme Virosta, myös aikuinen, ja taustoista ei mitään tietoa. Myös aivan ihana koira, mutta todella suojelevainen perheen lapsia kohtaan. Ei hyväksy kaikkia vieraita, ja varsinkin kun muita lapsia tulee kylään, täytyy kuonokoppa laittaa päähän. On siis myös iso koira, ja ainakin saksanpaimenkoiraa joukossa. Ei välttämättä pure, mutta paimentaa näykkimällä, ja se ei mielestäni ole suotavaa. Oman porukan kesken mitä ihanin ja kertaakaan ei omille lapsille ole edes murahtanut. Myös oman pihan ulkopuolella ei mitään ongelmia ole ollut, selvästi on koulutettu koira ja hyvin sosiaalinen. Mutta se suojeluvietti kotosalla on valtava.Eli meille on sattunut kohdalle todella ihanat koirat, mutta eihän sitä koskaan etukäteen voi sanoa, miten lähtee sujumaan. Ja onhan se aina tietyllä tavalla riski ottaa aikuinen koira, varsinkin jos taustoista ei ole tietoa. Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu!aikuistakin koiraa kouluttamaan, vaatii vain enemmän kärsivällisyyttä ja kenties ammattilaisen ohjeita mutta kyllä " vanhakin koira uusia temppuja oppii"

Olen kuitenkin nähnyt tapauksia, missä koiraa on pidetty jatkuvasti ulkona tai kellarissa ja ne ovat aika vaikeita kouluttaa tai saada edes suuremmin kiintymään ihmiseen enää. Mutta jos koira on elänyt suhteellisen normaalia elämää, vaikkakin huonoja käytöstapoja noudattaen, niin kyllä sen voi vielä kouluttaa. Hermoja se voi vähän koetella.Vierailija:

Lainaus:


ja ikää on vaikka yli vuosi. Pystyykö enään kouluttamaan?

aikoinaan hankkineet aikuisen koiran ja ihana koira olikin. Hirveästi ensimmäinen perhe ei ollut sitä kouluttanut, mutta kiltti oli ja lapsirakas. Samantien sopeutui meille kun pääsi kerrostalosta omakotitaloon jossa iso piha, koira kun oli husky joka kaipaa kunnolla liikuntaa

Alku oli hankalaa, koira oli epäluuloinen ja stressaantunut, mutta kyllä se siitä nopeasti asettui. Koirat ovat tosi sopeutuvaisia elukoita.

Sopeutui täysin ilman ongelmia ja oli ihana koira!Suosittelen: saa valmiiksi koulutetun koiran, joka ei enää pissaa sisälle ja tee tuhotöitä

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat