Ennen selittämättömät ivf-hoidolla plussanneet?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eli nyt tarvitsen uskoa tähän touhuun, onko täällä ennen selittämättömästi lapsettomia, jotka ovat sitten plussanneet if-hoidolla? Ja mikä on löytynyt viaksi vai onko mikään? Ollaan selittämättömiä toistaiseksi ja ivf-jonossa.

Kommentit (6)

HeissanMeillä myös selittämätön lapsettomuus. Miehen sperma priimaluokkaa ja minulla kierto kuin oppikirjasta. Ikää meillä oli aloittaessa vain 25 vuotta. Neljän vuoden yrityksen jälkeen nyt rv 24 + 1. Siihen mahtui vuosi luomuyrittämistä, neljä inseminaatiota, yksi IVF, yksi Pas ja sitten se onnistunut ICSI. Munasoluja saatiin IVF ja ICSI hoidoissa kerättyä liki 20, kummassakin. Kuitenkin vain murto-osa niistä hedelmöittyi ja onnistuneessa hoidossa vain 2 selvisi siirtovaiheeseen. Kumpikin siirrettiin ja toinen kiinnittyi ja lähti kasvamaan! Toinenkin oli kyllä yrittänyt, muttei selvinnyt kuitenkaan ja vuoti pois. Luulimmekin hoidon epäonnistuneen, sillä kuukautisten aikaan tuli runsas vuoto tuosta surkastuneesta alkiosta. Ehdittiin jo surra kovastikkin ja varasin ajan psykologille, sillä henkinen hyvinvointi oli todella koetuksella. Yllätys oli sitten melkoinen, oli siinä itkussa pitelemistä.Oikein paljon tsemppiä ja jaksamista kaikille siinä samaisessa suossa rypeville. Paistaa se aurinko joskus risukasaankin ja vaikeuksien kautta voittoon! Älkää luovuttako vaikkakin se joskus tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta!Meillä takana 10 vuotta tutkimuksia ja erilaisia yrityksiä. Tutkimuksissa minulta löytyi kaksiosainen kohtu, jonka ei kuitenkaan pitäisi mitenkään vaikuttaa raskauden alkamiseen, lisää ainoastaan ennenaikaisen syntymän riskiä. Mitään selittävää vikaa ei kummastakaan siis löytynyt ja lopulta ensimmäinen ivf PAS sai raskauden alkamaan. En ole kokenut yhtään keskenmenoa tms. vaan alkiot eivät vain ole tahtoneet kiinnittyä. Olosuhteita esim. limakalvoissa kuitenkin aina kehutttiin ja muutenkin tilanne eri vaiheissa näytti aina hyvältä. Tulosta ei vaan millään meinanut syntyä.Viimein kuitenkin esimmäistä kertaa raskaus saatiin alkamaan ja nyt pötkitään jo viikolla 30+3!


Kiva tietää, että toivoa tosiaan on. Ihme, kun ei kukaan muu ole vielä vastannut tähän viestiin. Mutta kaipa noita selittämättömiä on hyvinkin paljon. Me ollaan menossa julkiselle puolelle ivf-hoitoihin, tähän mennessä tehty jo kuusi tuloksetonta inssiä yksityisellä.

Ollaan oltu Väestöliitossa hoidoissa vuodesta 2000. Ensimmäinen syntyi vuonna 2003 ja nyt odotetaan toista rv 15. Ensimmäisen onnistui vasta 3.IVF ja tehtiin alkion pitkäviljely. Tämä toinen tehtiin sitten heti samanlaisella hoidolla, mutta tärppäsi vasta 2.IVF.Mitään " vikaa" ei löytynyt kummastakaan. Alkiot eivät ilmeisesti vain jaksaneet jakaantua vaan lopettivat siirron jälkeen. Pitkässä viljelyssä saatiin blastokystiksi asti jakaantunut, joten se jaksoi loppuun asti :-)Toivotan onnea hoitoihin!-MOO-

Täällä on yksi " selittämätön" , tosin ICSI-hoidolla plussannut. Ennen ICSIä takana kolme hormoniavusteista inssiä. Hoitomuodoksi meille valikoitui (arvottiin) ICSI, koska lähdimme mukaan tutkimukseen, jossa selvitetään IVF/ICSI hoitojen eroa lapsettomuuden hoidossa silloin kun ei ole kysymys miehestä johtuvasta lapsettomuudesta. Eli lapsettomuus voi olla selittämätöntä tai naisesta johtuvaa. Meillä siis diagnoosina tuo selittämätön. Jos emme olisi tutkimukseen lähteneet olisi hoitomuoto ollut IVF ja ICSIkin siis sattui valikoitumaan vaan arvonnan kautta. En tiedä kuinka paljon ICSI hoitomuotona vaikutti lopputulokseen, mutta ensimmäisestä hoidosta tuli plussaa! Munasoluja saatiin 15, joista 12 oli kypsää. 8 saatiin " icsattua" , mutta niistä vain kaksi selvisi siirtoon. Molemmat siirrettiin, koska kumpikaan ei ollut top-luokkainen. Nelisoluisia olivat siirtopäivänä molemmat. Meillä siis jotain viitteitä lapsettomuuden syystä löytyi tuossa hoidossa: hedelmöittyminen onnistuu, mutta heti alun jakautumisvaiheessa alkiot tuhoutuvat. Yksi sitkeä sissi kuitenkin säilyi ja on kestänyt kyydissä ainakin tähän asti. Raskausviikoja on nyt 12.Kovasti tsemppiä tulevaan IVF:n! Koeputkihedelmöitys on kuitenkin se tehokkain lapsettomuuden hoitomuoto. Toivottavasti teillekin ensimmäinen kerta tuo avun!Loviisa

Hei, kiva kuulla onnistumisista. Mulla on aina insseissä kans kehuttu limiksen paksuutta eikä ole ollut näkyvissä kystiä eikä muutakaan. Silti vaan tulosta ei ole tullut. Ehkäpä meillä on joku hedelmöittymis- tai kiinnittymisongelma.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat