Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko aspartaami hyvinkin pahaksi 3-vuotiaalle?

Vierailija

Lapseni nimittäin syö joskus aspartaamilla makeutettua kevytjogurttia. Tietääkö joku (oikeaa tietoa) onko tämä niin vahingollista että pitäisi lopettaa?

Sivut

Kommentit (20)

Juuri oli vauva-lehdessä vai oliko se kaks plus, että tuore italialaistutkimuksen mukaan pienetkin annokset (siis normaalisti nautittavat, ei ämpärikaupalla) aspartaamilla makeutettuja tuotteita lisäävät riskiä sairastua erilaisiin syöpiin. Pisti kyllä miettimään, itse silloin tällöin juon light-limua mutta lapselleni mielummin annan sokerillista mehua jos on pakko ylipäänsä mehuja ja limsoja antaa.

Sehän on aivan SINUN valintasi, mitä ohjeistusta noudatat. Ja sehän on SINUN valintasi, miten tutkimuksiin suhtaudut, uskotko vai et - vaikuttaako se sinun käyttäytymiseen vai ei. Lienee kuitenkin eri juttu, antaako lapselle pepsimaxia lasillisen vai juoko sen itse raskaanakin ollessaan. Eihän se aspartaami kai suoraan verenkiertoon siirry saati sitä kautta sikiöön.Minä varoin aspartaamia raskauden aikana ja vastaisuudessakin raskaana ollessa, mutta anna hyvä ihminen minun noudattaa omia tapojani.Vaikuttaa siltä kuin olisit loukkaantunut siitä, että kaikki eivät halua antaa lapselle makeutusaineita. Ihan kuin tämä käytäntö jotenkin uhkaisi sinun oikeuttasi juoda pepsimaxia. Olisitko onnellisempi, jos kaikki rivissä olisivat juottaneet pepsimaxia ja sanoneet: " Tietysti pepsimax on terveellinen tuote!"Jos tarkkoja ollaan, monethan välttävät jo kofeiiniakin raskauden aikana, eli eivät juo edes maxia. Tuntuuko tämä välttely sinun mielestäsi jotenkin syyllistävältä? Pitäisikö kaikkien alkaa juoda pepsimaxia, jotta sinulla olisi sellainen olo, että valinnallasi on yhteinen hyväksyntä?En oikein muuten ymmärrä sitä, miten tuo raskausdiabetes liittyy pepsimaxiin. Siis jotenkin niin, että ruokavalioosi kuuluu normaalisti sokerilla maustettu limonadi, mutta nyt " olet pakotettu" maxiin diabeteksen vuoksi. Varmasti on paljon diabeetikoita, jotka eivät koskaan juo limonadia, eivät makeutettua eivätkä makeuttamatonta. Eikö raskausdiabeteksessäkin suurempi " alistuminen" ole seuranta ja säännöllinen ruokailu. Aivan kuin olisit ilmaissut, ettei sinulla ole vaihtoehtoja pepsimaxin ohella! Onhan niitä muitakin juomia, ei se mihinkään peruselintarvikkeisiin kuulu.Juon kyllä itsekin maxia tavallisesti. En siis ole mikään tuotteen vastustaja.

60-kiloinen henkilö voi turvallisesti käyttää joka päivä aspartaamilla makeutettua juomaa neljä litraa, niin eiköhän lapsikin voi silloin tällöin syödä/juoda aspartaamia sisältäviä tuotteita...Kohtuus kaikessa, arvon daamit! :)kun nimenomaan äskettäin ilmestyneessä italialaistutkimuksessa sanottiin, että NORMAALIMÄÄRÄ aspartamia voi jo lisätä riskiä saada erilaisia kasvaimia eli sairastua vakavasti. Ei litratolkulla, vaan tyyliin pari lasia light-limua päivässä menee tuohon normaalimäärään. Miksi pitää leikkiä lapsen hengellä ja arvailla onko siitä haittaa tai ei, tai olla niin välinpitämätön eikä usko että siitä olisi haittaa. Eikö voi jättää kokonaan antamatta makeutettuja tuotteita ja silloin harvoin kun täytyy sokeria antaa, voi vaikka hampaat pestä sen jälkeen. Lapsi ei tarvitse mehua ja on myös olemassa maustamattomia jugurtteja. t.6

jonka mukaan raskaanaolevien ja pienten lasten tulisi välttää aspartaamia. On kehittyvä sikiö ja lapsi sentään ihan eri asia kuin esim. aikuinen.Eli en käyttäisi.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat