Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Huhuu, missäs ootte. Mitä kuuluu kaikille vuoden 2004 helmiksille?

Ovatko taaperonne hoidossa, kotona?

Mitä uutta ovat oppineet, pottailuharjoittelua?Onko uhmaa, sairastelut?Mielenkiinnosta kyselen mitä kaikkea (kohta) 2-vuotiaat touhuilevat..

Kommentit (10)

Meidän poika 090204, oppi kävelemään 10kk ja sanoja alkoi tulla 1v. Nyt mennään lujaa ja puhutaan 2 sanan lauseita ja eieiei on täälläkin muodissa. Pinna katkeilee muutaman kerran päivässä. Kotona on ollut mun kanssa ja pikkusisko tai -veli olis tulossa helmikuun lopulla. Vauva/perheuinnissa on käyty koko ajan ja poitsu onkin melkoinen vesipeto. Yksi keuhkoputkentulehdus on ollut ja hampaista kuumetta/ripulia, muuten terveenä säilytty.

Tein jo komeat kuulumiset ja naps - täystuho tuli ja napsautti taivaan tuuliin!!!? Eli...

Me olemme pojan kanssa vielä kotosalla, ainakin ensi syksyyn. Pikkumies on kovin touhukas ja kaipaa toimintaa, joten me käymme päivisin kerhoissa, muskarissa, uimassa tms. Kaveri nauttii suunnattomasti muiden lasten leikkiseurasta (ainokainen myös meillä) sekä hieman jo ohjatusta leikeistä. Jonkin verran tulee sanoja, ei kuitenkaan vielä mitään lauseita. Kova on selvittämään ja jos opitut sanat loppuu, otetaan älämölö avuksi 8) . Nauttinut olen kovasti tästä ikävaiheesta, vesselin kanssa on kiva touhuilla kaikenlaista ja kovin jo ymmärtääkin kun " keskustellaan" henkeviä/hauskuuksia! Uhma on meillä tuttu vieras, välillä saadaan (molemmat) sellaisia kohtauksia että oksat pois...

Viime kevät oli raskasta aikaa, kun meillä oli korvakierre. Elokuun putkituksen & kitarisan poiston jälkeen on ollut helpompaa.

Pottailu on jokapäiväistä elämää, pissat saadaan pottuun, mutta kakan metsästys on ollut vaikeaa!

Yöt menee jo koht hyvin, omassa sängyssä meidän huoneessa ja aamusta kipeää yleensä meitin kainaloon 8) .

Kovasti kasvaa ja kehittyy ihan silmissä -missä ne mamman pienet tuhisevat kääröt on?

Iloista talven odotusta,

ryhmärämä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

löytyy täältä. Puhetta tulee kuin vanhalta tekijältä, esim. Mihin te menette? Mennäänkö kauppaan? (kysyy nukeilta) Touhukas ja tomera tyttö, eläinrakas ja pehmoleluja hoiteleva. Tyttömme on kotihoidossa isoveljen kanssa, päivät sujuvat tasaisen nopeasti. Meillä on luontaisesti vakiintunut rytmi päivälle: ellei esim. ruoka ole valmiina oikeaan aikaan, tyttö osaa sen ilmoittaa: Ruokaa! Pöytään! Onko valmitta?Kaikki on sujunut helposti - tyttö ei ole juurikaan sairastanut, nukahtaa itsekseen omaan sänkyyn, pissailee jo pottaan, syö aivan kaikkea ja mielellään, on enimmäkseen iloisella tuulella - ei siis valittamista äidilläkään! Nautimme jokaisesta päivästä!

hoidossa päiväkodissa, ollut jo 10 kk verran ja hyvin on hoito mennyt, eikä ole ollut onneksi sairaanakaan kuin 2 kertaa nuhassa. Hyppii tanssii ja kiipeilee, on nyt parin kuukauden ajan harjoitellut puhetta ja tänä päivänä voi tytön kanssa jo jutella sujuvasti.Kova ilmeileen ja nuken hoitaminen isosiskon kanssa on kova juttu. Potalla käydään kun isi tai äiti muistaa sinne viedä ;) itse ei osaa vielä etukäteen varoittaa vaan tuumaa kun on jo housussa, että " pissi tuli" .Viikon päästä lähdetään lomamatkalle ja saas nähdä kuinka lentomatka sujuu tämän vilperin kanssa...Uiminen on hurjan hauskaa.Uhma oli ja meni tuossa pari kuukautta sitten ja lisää uhmaa odottelen sitten ensi vuoden puolella.

Meillä tyttö edelleen kotona hoidossa, nyt on isi puolittanu työnsä ja hoitelee tyttöä. Äiti on alottanu työt elokuussa ja tällähetkellä kolmatta viikkoa uudessa työpaikassa, päivätyössä.

Alkuvuodesta olis tarkotus päästä päiväkotiin.Tammikuun korvien putkituksen jälkeen ei paljon oo sairasteltu, muutama nuha.

Juostaan, hypitään, jne. vauhti on kovaa. Sanoja tulee jo kovasti, ymmärrettäviä, mut vaan yks kerrallaan.

Yöt on alkanu sujumaa, eli nukutaa yleisestiottaen, omassa sängyssä ja joskus äitin ja isin välissä.Ainokainen kun on, ni välillä käy aika vanhempien kanssa pitkäks. Kovasti kaipaa seuraa, etenkin vähän isommista, onneksi naapurustossa riittää lapsia.

" Itte" pitäs saada tehtyä kaikki ja yleinen vastaus kysymyksee on " eihän" , eli pientä uhmaa on havaittavissa.Aika kivassa ikävaiheessa ollaa, joka päivä opitaa jotain uutta.Joulun odotusta kaikille!!!Ina ja typy 1v.9kk.

Kivaa taas lukea helmikuisten kuulumisia!

Meidän tyttö 15.02.04 käy pph:ssa 1v lähtien. Mukava hoitaja ja mielellään sinne menee. Parin kuukauden sisällä jää kotiin kun pikkusisarus alkuvuodest syntyy.Puhuu paljon ja koko ajan, lauset pitkiäkin (4-5 sanaa) mutta kielioppi aika hakusissa. Oleellista kuitenkin että ymmärrettään enimmäkseen mitä hänellä on mielessä ja lapsi pystyy tahtonsa sanoin ilmaisemaan. Kaksikielinen lapsi ja ymmärtää molempia kielia täysin, itse puhuu kahden kielen sanoja aivan sekaisin.Viime viikon uusi juttu on itse pukeminen, se ei toki vanhemmista välttämättä ole aina kivaa, kun on kiireettä ja ja pukeminen ei kuitenkaan suju kunnolla mutta auttaakaan ei saisi. Vähän uhmaa muutenkin viime aikoina, mutta pystymme sen yleensä pitämään kurissa, ja muuten on aivan ihana aurinkoinen ja iloinen lapsi.Mukavaa joulunodotusta kaikille, nyt kun lapsetkin jo ymmärtävät sitä tohinaa!Energiaa riittää, on aina ollut paljon. Eka kerran huoneen poikki käveli viime vuonna ennen joulua, siitä lähtien ei ole oikeastaan pysähtynyt. Enimmäkseen juoksee, hyppii-pomppii ja kiipeilee, harvemmin kävelee rauhallisesti. Tykkää myös palapeleista ja legoista samoin kuin joku edellinen kirjoitti, ja nukkeensa hoitaa aika kivasti.Kävimme hiljaittain matkalla etelässä, lentokoneessa kun ei päässyt liikkumaan kunnolla ja yömyöhään väsytti oli vähän rasittavaa, mutta muuten oli aivan ihana ja onnstunut matka. Uinti oli kivointa (vauvauimari aikoinaan) ja muutenkin kaikki sujui hienosti.Ai niin ja pottailu, kakat tekee (äidin-isin helpotukseksi!) usein pottaan, joskus ilmoittaa vähän myöhään, mutta kuitenkin samantien kun kakka tulee eli helppo putsata, pahasti likaista pylyä olen pessyt kai vaan matkoilla, kun pottaa-vessaa ei ole heti. Pissat enimmäkseen vaippaan, joskus kerran-pari päivässä tulee pottaan, joskus ei kertaakaan.

Ja nukkuu suht hyvin, joskus ei herä, joskus kerran-pari yössä.

Meidän tyttö on ollut perhepäivähoidossa jo 8kk ajan ja tykkää kovasti kun pääsee leikkimään toisten lasten kanssa. Hoitopaikka on tosi hyvä ja kaikki on mennyt hienosti siellä.Meillä jutellaan jo pitkiä lauseita ja taukoamatta. Melkoinen pulina käy ;) Hienomotoriikka on kehittynyt paremmin kuin liikkuminen. Osittain saattaa johtua siitä että tyttö on todella pitkä ikäisekseen eli hieman honkkeli. Kuitenkin hypitään tasajalkaa ja kiivetään raput liukumäkeen seisaaltaan yms.Pottailu sujui noin 1v ikäisenä huomattavasti paremmin kuin nyt. Potalla istutaan noin 3s ja äkkiä ylös. Mieluiten vielä vaatteet päällä ettei vahingossakaan saada mitään pottaan. Hoitotäti on kyllä lohduttanut että kyllä se pottailu alkaa vielä kiinnostamaan.Aloitan vuoden vaihteessa osittaisen hoitovapaan eli olen perjantai päivät kotona tytön kanssa joten siinäkin mielessä kuuluu oikein hyvää. Aika raskasta tämä kun molemmat on kokopäivätyössä niin kevennetään vähän.Hauskaa viikonloppua Helmikset!

-MeLady-

eli poika (22.2.04) on kotona hoidossa, ollut tosi terve eikä allerginen millekkään..yökuivaksi oppi vuoden vanhana ja nyt 1 v 8 kk on kokonaan kuiva, pyytää potalle itse (mulla ollu pelkästään kestot käytössä, ja nyt ei siis mitään enää housuissa)..

on tosi reipas pieni automies..rakastaa legoja ja kaikkea pientä käteensopivaa ja on ahkera lukemaan ja piirtämään..puhuu aika paljon (3 sanan lauseita ja sanoja)..tykkää tomi traktorista kovasti, on näppärä käsistään ja kauheen pikkutarkka, tykkää myös palapeleistä..on aivan ihana äitin kulta:) ja pikkusisarusta odotellaan huhtikuuksi..

Mukava kuulla kuulumisia muiltakin helmiksiltä =)Meidän poika syntyi 6.2 ja vauhti on ollut mahdotonta siitä lähtien..Tuntuu, ettei edes silloin pienenä pysynyt paikoillaan =)

Nykyään ollaan yritetty edes vähän kävelemään kun muuten pitis juosta koko ajan ja joka paikkaan.Pottaillaan ahkerasti, tuloksia ei ole tullut kuin lattialle 8) Tänään oltiin koko päivä ilman vaippaa..No, pidätteli sitten pissaa ja teki vasta nukkumaan mennessä vaippaan.

Mekin ollaan vielä kotona ja mukava huomata että muutkin helmikset on, kun tuntuu että saa niin paljon ihmetystä asiasta..

Toista lasta ollaan yritetty kohta vuosi ja nyt ollaan aloiteltu lapsettomuushoitoja erinäisten syitten vuoksi.

Kirjat on pop ja koko ajan jopa minun ollessa vessassa pojalle pitäisi lukea. Ainoita rauhallisia hetkiä meillä onkin nämä lukutuokiot kun jaksais istua sylissä ja kuunnella vaikka kuinka kauan. Varsinkin Tomi Traktori on todella mieleen =)Myös legot on kovassa käytössä sekä autot,traktorit ym...Sanoja tulee, muttei vielä kuin pari kahden sanan lyhyttä lausetta...

No, ehtiihän tuota vielä =)Ihanaa laitella joulua ja ihmetellä tonttuja ja joulun hömpötyksiä.

On ne niin isoja jo...Pukea pitäisi itse ja ihan hyvin se jo sujuukin, varsinkin riisuminen =)

Joka asiassa haluais auttaa, tänään laitettiin uudet kukat ruukkuihin ja apulainen mätti multaa..

Ihanaa seurata kun kasvaa ja kehittyy niin kovasti koko ajan =)

Sairasteluistakos vielä aloituksen tekijä kyseli...

Astmaan sairastui puolivuotiaana ja siitä ollut vaivaa aika ajoin...Ihana, aurinkoinen poika ja mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullesaankin =)Mukavaa talven ja joulun odotusta!!!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat