Vierailija

Tyttö 2,5kk on nyt ihan lähiaikoina ruvennut pulauttelemaan kauheasti. yleensä tyttö ei pulauta heti syötön jälkeen vaan vasta noin 1/2 - 1 tuntia syönnin jälkeen. aikaisemmin pulauttelu oli tosi harvinaista eikä ikinä pulauttanut paljoa kerralla. nyt tavara tulee vauhdilla ja sitä tulee paljon!? Tyttö on myös itkuinen ja saa välillä kauheita huutokohtauksia. Tyttö on myös milelestäni väsyneen oloinen kokoajan.Mistä voisi johtua? Voisiko olla allergiaa? Ollaan molemmat (siis mieheni ja minä) allergisia monille ruoka-aineille, joten voisiko ruoka-aineallergia oireilla noin?

Kommentit (4)

...niin kannattaa varmaan mennä käymään lääkärillä. Allergia aiheuttaa kyllä kaikenlaisia suolisto-oireita, mutta en ole varma pulauttelusta. Kysymys saattaa olla jostain muustakin kuten suolistotukoksesta tms. En nyt halua pelotella. Pulautella voi paljonkin, mutta jos se tulee ihan kaarella ulos ja vaikuttaa yleisvointiin, kannattaa käydä lääkärissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minun mielestäni kannattaa myös ottaa yhteyttä lääkäriin. Meidän pojalla pulauttelu ja oksentelu alkoi 2 kk ikäisenä ja hänellä oli mahaportin ahtauma.

Oksennus tuli joka kerta paineella ja sitä tuli paljon. Joskus oksennus tuli heti syötön jälkeen, joskus vasta jopa 2 tunnin päästä. Yhtenä yönä poika oksenteli niin paljon että paino oli mennyt reilusti alaspäin (käytiin neuvolassa puntarilla). Siitä päästiinkin heti sairaalaan tutkimuksiin ja leikkaukseen.

Nyt poika on 4,5 kk ja voi hyvin.

Kannattaa ainakin seurata vauvaa, jos käy apaattiseksi ja veltoksi, niin sitten viimeistään lääkäriin. Painoa on myös hyvä seurata (jos mahdollista käy puntarilla), jos alkaa laskea on syytä tutkia mistä johtuu.

Mahaportin ahatauma on kyllä paljon yleisempi pojilla kuin tytöillä, mutta minun mielestäni kannattaa tarkistuttaa mistä oksentelu johtuu.Toivottavasti syy selviää ja toivottavasti taillä on vaan joku ohimenevä tilapäinen juttu.maitoallergia 3 1/2 kuukauden iässä. Oireena oli myöskin todella runsas pulauttelu sekä itkuisuus. Myöhemmin myös iho-oireet. Vaikka esikoisemme oli tuohon ikään asti täysimetyksellä, hän altistui lehmänmaidolle äidinmaidon kautta. Mutta siis lääkäriin suosittelen minäkin olemaan yhteydessä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat