Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

... tuti auttaa kitinöihin ja yöllä kun heräilee. Eli onko tutin käytössä jotain " rajoituksia" ?

Kommentit (8)

Olet aivan oikeassa, että joissain tilanteissa ja joillekin äideille saattaa liiasta huvi-imuttelusta olla haittaakin, jos vauva tilailee lisämaitoja, vaikka maitoa tulee suihkuamalla jo ennestäänkin! Eli silloin todella tulisi rinnoille viestittää, että vähempikin riittäisi ja silloin tutti on toki oiva apu!Mielessäni pyöri vain kaikki ne äidit jotka surullisina kertovat, että maito loppui ja tuputtavat tuttia vauvan suuhun joka välissä... Vaan en minäkään halua kuulostaa arvostelevalta ketään kohtaan, tokihan jokainen toimii parhaaksi katsomallaan tavalla!

Uudessa Vauva-lehdessä oli tästä juuri kyselyä ja " asiantuntija" vastasi että ensikuukausina (ainakin 6 kk) voi aivan hyvin ja huoletta antaa tuttia: " ensimmäisen 6 kuukauden aikana imemistarpeen tyydyttäminen on eduista tärkein, eikä tutista ole juuri haittaa siinä vaiheessa" .

Oli myös että jos ei anna tuttia alkaa vauva herkästi syömään sormiaan (peukalo) ja siitä vasta vaikea on vieroittaa myöhemmin kun kulkee aina mukana..

Me olemme myös huomanneet tämän että jos ei tuttia kuulu niin vauvalla menee herkässti nyrkki tai peukalo suuhun..Meidän tyttö imee myös erittäin mielellään tuttia ja onhan se välillä rasittavaa kun heti alkaa huuto kun tutti tippuu. Mutta toisaalta taas yöllä hän ei ota tuttia ollenkaan, imee tissin tyhjäksi ja nukahtaa.

typy on vasta reilu 6 viikkoa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän söi tuttia n. kolmiviikkoiseksi asti ja sen jälkeen on täysin kieltäytynyt siitä. Hän sai myös jo sairaalassa pullosta tuttinokalla lisämaitoa (imetyksen jälkeen), kun omani ei ollut vielä noussut. Lopulta hylkäsi myös pullon ja vasta 5,5 kk vanhana on suostunut taas pullosta juomaan. Joten ainakaan meillä ei vaikuttanut imettämiseen lainkaan, rinta oli silti hänen mielestään parasta mitä voi olla. Anna huoletta vaan tuttia jos tuntuu auttavan imemisen tarpeeseen ja ruokaakin saa tarpeeksi!

...ainakin, jos epäilee maidon riittävyyttä. Periaatteessa kaikki vauvan imeminen on tarkoitettu maidontilaamiseen eli aktivoinniksi rinnoille. Tutin syöminen voi myös opettaa vauvan imemään väärällä tavalla, jolloin nännit voivat tulla kipeiksi, kun vauva imee rintaakin kuin tuttia.Mutta jos maitoa tulee riittämiin, eikä vauvan imuote mene huonoksi, ei tutista ole haittaa. Ja tietty jos vauva on pulloruokinnassa, ei kai ole mitään syytä rajoittaa tutinkäyttöä..?

Se on hyvä olemassa kun ollaan liikenteessä niin estää vauvan itkua ja rauhottaa lasta. Mutta sit jos menee siihen, että koko ajan pitää olla tutti suussa; aina kun tippuu pois niin pitää käydä laittamassa tutti suuhun.Mä yritän nyt opettaa meidän lasta nukahtamaan ilman tuttia koska jos tutti suussa nukahtaa ja tutti tippuu pois suusta niin vauva herää ja vaatii tuttia, nukahtaa, tutti tippuu suusta vaatii tuttia.... välillä rasittavaakin...-s-

hei! Täytyy kommentoida hieman tuota Titanian kirjoittamaa vastausta, jossa luki että periaatteessa kaikki imeminen on tarkoitettu tissille. Niin kai tavallaan, mutta meillä se ei ainakaan olisi toiminut. Jos en olisi käyttänyt tuttia tytöllä, ei syömisestäkään olisi tullut mitään. Rinnat suihkusivat maitoa niin vauhdilla (ja paljon), että mikäli vauva todella kaikella imemisellään stimuloi rinnoista lisää maitoa, meillä olisi siihen jo hukuttu. Monesti pienempänä kun tyttö ei jaksanut vielä tyhjentää rintoja, hän alkoi itkeä kun rinnasta aina vaan suihkusi/ valui maitoa. Tällöin tutti auttoi, sitä kun sai rauhassa imeä ilman että täytyi kokoa ajan syödä.

Ei tuttia varmaan koko ajan kannata suuhun lykätä -kannattaa ehkä yrittää hieman kuunnella vauvaa, josko erottaisi itkusta tai kitinästä mikä sillä on hätänä.

Mutta on se vain mainio vehje, tuo tutti!

Ja vielä imemisestä: toki kaikki ovat erilaisia ja jotkut tarvitsevat varmasti enemmän stimulointia rinnoilleen jotta maitoa tulisi tarpeeksi. En siis tarkoittanut loukata ketään. :)

Jossain joku viisas sanoi, että tutin imeminen ja pulloruokinta saattaa vaikuttaa imettämisen vaikeutumiseen. En tiedä.Meillä poika oli kylläkin öisin parin tunnin välein nälkäinen. Imetin ekat kuukaudet päivisin tunnin ja öisin parin tunnin välein. Tutti tuli kuvioihin joskus 5- 66 ikäisenä, kun isä opetti.. Tuttipulloa ei poika saanut lainkaan vaan opetin heti alussa juomaan nokkamukista vettä.

Noin pienillä vauvoilla on usein suuri imemisen tarve. Ainakin meillä maitoa tuli niin runsaasti, että vauva raivosi rinnalla (olisi halunnut imeä, mutta ei juoda) ja tällöin tutti oli ainoa vaihtoehto. Nykyään neiti 5 kk on jo osittain vieroittanut itse itsensä tutista ja tuttia imetään ainoastaan nukahdettaessa.En muista tarkkaan, mutta muistaakseni tutin käyttö suositellaan lopettamaan viimeistään 2 / 2,5 vuotiaana, jotteivät pysyvät rautahampaat kasva vinoon. (Korjatkaa joku muistavaisempi, jos meni väärin.) Eli vielä ei huolta.Oletan, että ainoa riski voi olla se, että vauvan imuote rinnalla huononee. Tämän voit kuitenkin aina tarkistaa ja korjata imuotetta tarpeen vaatiessa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat