Seuraa 

3,5-vuotiaallamme on ollut kuukauden päivät toisessa polvitaipeessa voimakasta punoitusta. Iho on punoitusalueelta (noin 8 x 8 cm) ihan sellainen turvonneen oloinen. Lisäksi polvitaipeessa ja koko jalan takaosassa on kymmeniä pieniä ihonvärisiä näppylöitä. Arvelin, olisivatko ne olleet molluskoja, mutta ainakaan netistä löytämieni sanallisten kuvausten perusteella ne eivät molluskoilta kuulosta. Niissä ei ole mitään " kuoppaa" keskellä.Näytin polvitaivetta neuvolassa, mutta terkka käski vain rasvailla. Ei siitä ole minusta mitään erityistä hyötyä ollut. Bepanthenia on kokeiltu ja tavallisia perusvoiteita.Kokemuksista olen kiitollinen. Pitäisiköhän jalkaa näyttää lääkärille, kun terkka ei tuon enempää osannut sanoa?

Kommentit (3)

Jos kyseessä on atooppinen ihottuma, hyvät kotihoito-ohjeet saat vaikka täältä: http://www.sairaslapsi.com/frame.cfm/cms/id=577/sprog=4/grp=2/menu=1/Näppylät voisivat hyvinkin olla molluskoita. Molluskat tulevat kuulemma harvoin terveelle iholle, mutta atoopikoille niitä tulee herkästi. Meillä niihin auttoi ahkera kosteusvoiteen käyttö: mitä paremmassa kunnossa iho oli, sitä vähemmän molluskoita oli. Lisäksi annoin osterivinokaskapseleita, ja molluskat hävisivät kuukaudessa kapseleiden aloittamisen jälkeen.Meillä 2-vuotiaalla on atooppista ihottumaa juuri polvitaipeissa ja jalkojen takapuolilla, ei muualla. Käytin lasta yksityisellä ihotautilääkärillä, mutta eipä hänkään sen kummoisempia neuvoja osannut antaa: kehotti etsimään sopivan kosteusvoiteen, rasvaamaan ahkerasti ja antamaan kortisonivoidekuurin aina kun iho tulehtuu. Kela korvaa osan reseptivoiteista, joten se hyöty lääkärikäynnistä oli, että sai reseptit.

Jos ei auta parissa päivässä, kannattaa lopettaa, mutta jos ihottuma on vähänkin helpottanut, jatkakaa kortisonivoiteella n. viikon ajan tai kunnes on kokonaan rauhoittunut.Kuulostaa minusta joltain ärtymältä/ atooppiselta ihottumalta. Ettehän ole vaihtaneet pyykinpesuainetta? Tai onko lapsi siirtynyt uudenlaisiin kalsareihin tai sukkahousuihin, joiden materiaali voisi arsyttää? Voi myös olla että alkanut keskuslämmityskausi kuivattaa ihoa ja saa sen ärtymään. Siinä tapauksessa kannattaa jatkaa kosteusvoiteella rasvausta läpi talven ihottuman rauhoituttuakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat