Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Vauva (5 kk) nielaisi takistaan napin. Meni liukkaasti

kurkusta alas. Mietin vaan, että tuleeko se kakan mukana

pois, vai onko vaarana, että se tukkii suolen. Onko

muilla kokemuksia?Kommentit (6)

Itsellä ei ole samaisesta tilanteesta kokemusta, mutta tiedän että kannattee seurata tilannetta (vatsakipua,ärtyneisyyttä , kakkaa) tiiviisti. Pienen lapsen suolisto on melkosen pieni vielä ja kyllä vieras esine voi sen herkästi tukkia. Suolen tukkeutuminen voikin olla vaarallisempi juttu. Eli seuraile jonkun aikaa lapsen vointia, ulostuksia. Jos hiemankaan epäilyä että suoli olisi tukkeutunut soita päivystykseen kysyäksesi onko tarvetta esim. kuvata tai tulla näytille.

Useinhan vierasesineet tulevat kyllä ulosteen mukana pois, mutta kannattee olla tarkkana.

En tiedä onko ylihuoletivaista :), mut minä ainakin soittaisin päivystykseen ja kysyisin ammattilaisen neuvoja.Sittenpähän tulisi itselle rauhallisempi mieli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ihan oman mielenrauhasi takia. Ylhäällä oli jo vinkkejä.PS: Minä olen vauvana syönyt mm ampiaisen ja äitin e-pillereitä....BR Bubble

.. kerkesin jo soittaa 112:een kun luulin ettei tyttömme saa henkeä. tilanne rauhoittui ja päättyi onnellisesti (ilmeisesti kurkussa (tai henkitorvessa) oli vai puklua) mutta hälytyskeskuksen ystävällinen päivystäjä sanoi että voi käydä terkkarissa jos haluaa mutta yleensä tulevat kakan mukana ulos.en siis olisi huolissani!

Meidän nykyään kolmevuotias tyttö nielaisi 8-kuisena kaksi nappipatteria isojen siskojen korusta. Soitinmyrkytystietokeskukseen, josta sanottiin, että voivat kulkeutua elimistössä jopa kaksi viikkoa. Mitään oireita ei ollut, kunnes seuraavana päivänä tuli peräjälkeen kahteen otteeseen musta kakka. Soitin lastenklinikalle, pyysivät tulemaan vaipat mukana näytille, sillä musta kakka voi olla merkki sisäisestä verenvuodosta. Kakkoja kaivelemalla=) lääkäri löysi joukosta patterit. Tilanne tsekattiin vielä röntgenillä. Jäimme vauvan kanssa yöksi tarkkailuun,vauva sai tipan, koska aamuksi sunniteltiin tähystystä. Se oli kuitenkin turhaa, aamulla työvuorossa oleva lääkäri piti sitä turhana ja lupasi päästää kotiin, kunhan vauva vielä kerran kakkaa, mutta se ei saanut olla mustaa. Näin siis meillä. Kehoitan sua silti soittamaan lääkäriin, jos et vielä ole sitä tehnyt.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat