Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

http://www.kotiposti.net/iikka/_sgt/m5m2s1_1.htm

Miksi kookosöljy on paras öljytyyppi, jota tulisi käyttää ihon hoidossa?Vastaus on: vapaat radikaalit.Useimmat kaupalliset voiteet ja öljyt ovat suurelta osin vettä. Niiden kosteus imeytyy nopeasti kuivaan, ryppyiseen ihoon. Kun vesi joutuu ihoon, se paisuttaa kudoksia, joten rypyt häipyvät ja iho tuntuu sileämmältä. Mutta tämä on vain tilapäistä. Niin pian kuin vesi haihtuu tai kulkeutuu verivirran mukana pois, kuiva, ryppyinen iho tulee takaisin.Kaupallisilla ihonhoitotuotteilla ei voi koskaan pysyvästi parantaa kuivaa, ryppyistä ihoa, vaikka kuinka yrittäisi. Veden ohella useimmissa voiteissa on jonkin tyyppistä öljyä. Tämä öljy on melkein aina teollisesti raffinoitua kasvisöljyä, josta puuttuvat kaikki luonnolliset suojaavat antioksidantit. Meidän ravinnossamme ja ihonhoitotuotteissamme on eräs ainesosa, joka aiheuttaa valtaosan vapaiden radikaalien muodostumisesta, ja se on oksidoituneet eli hapettuneet kasvisöljyt.Kommentit (2)

Turun Sanomien uutinen tuoreesta suomalaisesta tutkimuksesta:Kotimaa 13.2.2005 3:01:41Voi luultua parempaa kolesteroliarvoille

Kookosrasva ja voi saattavat olla aiemmin luultua terveellisempiä kolesteroliarvojen kannalta, ilmenee tuoreesta väitöskirjatutkimuksesta.Proviisori Anna von Bonsdorff-Nikander on tutkinut menetelmää, jossa kolesterolia alentavia kasvisteroleita lisätään elintarvikkeisiin öljyn ja veden seoksessa. Hän on havainnut, että myös seoksessa käytettävän rasvan laatu vaikuttaa kolesterolin imeytymiseen.Tutkijan mukaan keskipitkäketjuiset rasvahapot voivat vähentää kolesterolin imeytymistä tehokkaammin kuin pitkäketjuiset rasvahapot. Ero liittyy imeytymisprosessiin ohutsuolessa.Keskipitkäketjuisia rasvahappoja on etenkin trooppisissa öljyissä kuten kookosrasvassa. Kotoisista tuotteista niitä on jonkin verran ainakin voissa. Sen sijaan esimerkiksi ruokaöljyn rasvahapoista keskipitkäketjuisia on vain viisi prosenttia.

Julkaistu 13.2.2005 3:01:41

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat