Vierailija

Ärsyttää yksi ystäväni, jolle syntyy pian kaksoset. Hän jaksaa koko ajan valittaa, miten ei ole mihinkään varaa ja miten kalliiksi kaikki tulee, kun saa kaksoset. Ymmärrän toki, että joutuu ostaa kaikkea kahdet - sängyt, syöttötuolit, turvakaukalot yms. Mutta eihän niitä loppujen lopuksi niin paljon ole, näitä suuria ostoksia siis. Vaatteita ei taas kovin paljon tarvitse aluksi ja niitäkin saa aivan todella halvalla. Niin että ihmettelen vaan, mitä aina valittaa. Heillä on kuitenkin valtava asunto jo valmiiksi ja farmariauto, joten sellaisia hankintoja ei ole enää tulossa.

Sivut

Kommentit (53)


Suomessa vuoden aikana syntyneistä lapsista noin 2 % on kaksosia, kolmosia on tosi harvassa. Joten erikoislaatuista porukkaa ollaan. Ähäkutti. Ja ruikutiruikuti.Vierailija:

Lainaus:
Ja joka toisella on myös ne kaksoset vai mitä? Onko se nyt helvetti jotain teiltä pois jos toisillakin menee rahaa lapsiin, vai mistä tämä ruikutus? Vai sekö siinä mättää että ei voikaan valitella sitä miten paljon paremmassa asemassa ovatkaan ne joilla ei ole kaksosia. No entäs ne joilla ei ole lapsia ollenkaan? En minäkään käy heille aukomassa että voi voi kun teillä ei mene rahaa mihinkään kun ei ole lapsia.
Parhaimmassa tapauksessa voi jopa kierrättää taskulamppua huoneesta toiseen (niin, kaikki eivät hanki lamppuja ollenkaan), se jos joku säästää kustannuksissa. Ja jos oikein taloudellinen on, niin ostettuaan matot kirppikseltä, voi jopa mattoja kierrättää huoneesta toiseen -ainakin jos huoneiden väritys on samanlainen (tätähän ei kahdessa erisävyisessä yksiössä voi tehdä).T:48

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaksosille ostetaan yleensä: isot vaunut, jotka selvästi " tavallisia" kalliimmat, 2 syöttötuolia, 2 pinnasänkyä, 2 turvakaukaloa autoon, 2 sitteriä, 2 matkasänkyä, 2 pottaa ja sitten tietysti vaatteita kaksin kappalein ja kenkiä kaksin kappalein ja leluja kaksin kappalein.

Myöhemmässä vaiheessa harrastusvälineitä kaksin kappalein ja esim. kyllä suksia täytyy olla molemmille omat. Ei tuu mitään, että toinen odottelee, kun toinen hiihtelee...

Itselläni on kaksoset ja nyt tässä vaiheessa (eskarilaiset) vaatekoossa on jo jkv. eroa ja ihanaa on, kun kenkiä voi kierrättää, koska toisella pari numeroa suurempi jalka. Se on sitten toinen juttu, onko kivaa, että toinen samanikäisistä saa aina siskon vanhat popot...

välttämättä.Se on ihan perheen _valinta_ jos haluaa kaikille lapsille uudet vaatteet ja omat harrastusvälineet. Samalla tavalla on perheen valinta yksösperheissä, ostetaanko niitä välineitä ollenkaan. Niitä pakollisia on hyvin vähän, lähinnä turvaistuimet lapsille ja jonkinverran enemmän vaatteita. Alkuun kaksoset pärjää ihan samalla äitiyspakkauksen vaatteilla ja pakkaus sänkynä _jos haluaa_. Syöttötuolit, sitterit, tuplarattaat ym. on jo sellaisia välineitä, joita kaikki ei hamki ikinä. Älkääkä unohtako, että molemmat kaksosista saavat lapsilisää.Se mikä mielestäni on epäreilua on se, ettei kaksosten vanhemmat saa tupla vanhempain ja äitiyslomia. siinä on mielestäni todellinen syy valittaa.

Jos perheessä aikaisemmin lapsia niin eivät tule yhtä kalliiksi koska esikoiselta voivat periä jotain.Meillä tuli ensin tuplat. Molemmille piti ostaa kaikki tuplana tietysti.Nyt on syntynyt myös kolmas lapsi. Ei tarvitse ostaa oikein mitään, paitsi VAUNUT koska kaksosilta jäi vain tuplarattaat eikä niitä viitsi oikein yhdelle käyttää... Tuplavaunut olivat kyllä myös aika kallis investointi, esim. uudet kaksostenvaunut maksoivat ainakin tuolloin yli 2000 mk enemmän kuin yksösvaunut, tietty merkistä riippuen.

Vierailija:

Lainaus:
mutta väitätkö tosissasi, että mitään et ole voinut kierrättää vanhemmalta sisarukselta nuoremmalle? Et mitään?
No en ole väittänyt, kuten voit tekstistäni lukea. Tekstini olikin vastine sille joka väitti kahden lapsen tulevan kalliimmaksi kuin yhden, vaikka ketjussa on puhe ollut siitä, että tuleeko kaksoset AINA kalliimmaksi kuin kaksi eri ikäistä lasta. Ja kyllä voi olla teini-iässä yhtä aikaa kaksi eri-ikäistä lasta. Ja voi olla jopa samalla luokalla lapset, jotka eivät ole kaksosia jos ovat syntyneet samana vuonna. Kaverillani tämä tilanne. Että eipä voi heilläkään koulukirjoja kierrättää, voi voi voi

Kaksossynnytyksiä on vuodessa vajaa 600 ja synnytyksiä yleensä n. 55-60 000.Vierailija:

Lainaus:
Suomessa vuoden aikana syntyneistä lapsista noin 2 % on kaksosia, kolmosia on tosi harvassa. Joten erikoislaatuista porukkaa ollaan. Ähäkutti. Ja ruikutiruikuti.Vierailija:

Lainaus:
Ja joka toisella on myös ne kaksoset vai mitä? Onko se nyt helvetti jotain teiltä pois jos toisillakin menee rahaa lapsiin, vai mistä tämä ruikutus? Vai sekö siinä mättää että ei voikaan valitella sitä miten paljon paremmassa asemassa ovatkaan ne joilla ei ole kaksosia. No entäs ne joilla ei ole lapsia ollenkaan? En minäkään käy heille aukomassa että voi voi kun teillä ei mene rahaa mihinkään kun ei ole lapsia.
Vierailija:

Lainaus:


Yhtä lailla se yksi lapsi voi periä sukulaislapsilta vaatteita ja tavaroita.
Paitsi jos niitä sukulaislapsia ei ole. Silloinhan on mahdollista, että se yksi tulee kalliimmaksi alussa kuin jonkun kaksoset, jotka perii esim. serkkukaksosilta kaiken. Mutta valittaako yksilapsiset tästä?

Mutta eiväthän lapset silloinkaan voi käyttää toistensa vanhoja vaatteita yms., jos sattuvat olemaan eri sukupuolta, vaikka toinen olisikin eri-ikäinen kuin toinen. Eli sehän tullee sitten yhtä kalliiksi kuin kaksoset. Ja kun useimmat hankkivat kuitenkin useamman kuin yhden lapsen, niin mitä nämä kaksosten vanhemmat sitten oikein valittavat. Maksaahan se lasten saaminen yhtä lailla muillekin.hieman kärjistäen ap

Vierailija:

Lainaus:


tottakai on ihan eri asia, maksaako kouluikäisten lasten harrastusmaksuja vuodessa 600 vai 1200 euroa vai maksaako yhden urheilevan nuorenmiehen ruokavuoren vai tuplat. Tai jos ostat teinille farkut, 70-100e vai ostatko kahdet. Ihan hassua kinastella, tuleeko yksi vai kaksi lasta kalliimmaksi. tottakai kaksi tulee. t.viiden lapsen äiti
Mutta siis nimenomaan KAKSOSET tulevat teini-iässäkin kalliimaksi kuin kaksi eri-ikäistä lasta? KAKSOSTEN piano tunnit maksavat enemmän kuin kahden eri-ikäisen lapsen pianotunnit? Onko niissä harrastuksissa siis joku kaksoslisä vai kun en nyt ihan ymmärtänyt sun pointtias. Siitähän tässä ketjussa oli kyse, että nimenomaan KAKSOSET tulevat kalliimmaksi kuin kaksi eri-ikäistä lasta. Ja näin siis kaksosten äitien mielestä ihan kaikissa tapauksissa ilman poikkeuksia.

tavarat on lähes samat. Eli tyttöjen ja poikien vaatteet, tuplarattaat ym.

Ainoastaan alussa tulee tuplahankintoja, mutta ei niitä nyt niin hirveästi ole.Odotahan vaan: kohta se aloittaa: voi sä et voi tietää rankkuudesta mitään kun sulla ei ole kaksosia. Voi voi kun täytyy maksaa molemmista kaksosista harrastusmaksut, voi voi kun imetys on mahdotonta kun on kaksoset, voi voi kun kukaan ei ota kaksosia hoitoon, voi voi.............


Juu, ja tämähän on TOSI tavallista, eikö totta? voi voi voiVierailija:

</p> <p> <br /> Vierailija:</p> <p>[quote kirjoitti:
Ja kyllä voi olla teini-iässä yhtä aikaa kaksi eri-ikäistä lasta. Ja voi olla jopa samalla luokalla lapset, jotka eivät ole kaksosia jos ovat syntyneet samana vuonna. Kaverillani tämä tilanne. Että eipä voi heilläkään koulukirjoja kierrättää, voi voi voi
kaksoset ovat joskus erittäin tarkkoja omista tavaroista yms. Eli jos toinen saa esim uuden pyörän, ei toiselle kyllä käytetty kelpaa yms.

Käytettyjä tavaroita on joskus vaikea löytää kaksin kappalein, ainakaan sellaisia mitkä olisivat jollain lailla vertailukelpoisia. Joku voi tietysti sanoa, että aina ei tarvitse olla tasapuolinen, mutta kaksosuus (etenkin samaa sukupuolta) on välillä aika rankkaa kilpailua, mitä ei näin vanhempana halua enää lapsille lisätä materian välityksellä.
Vaippojakin kun on ostettava tasan sama määrä molemmille ensimmäiset 2 vuotta tai siihen asti, kun kaksoset oppivat kuivaksi. Korvikettakin on ostettava kaksinkertainen määrä, jos imetys ei jostain syystä lähde toivotulla tavalla käyntiin. Nythän tietysti joku viisas ehdottaa kestovaippailua, mutta tuleehan sekin kalliimmaksi kuin yhdellä lapsella, eikö?

Ja kaksi alkiota joka kerta siirrettiin mutta vain yhden kerran tärppäsi ja yksi saatiin. Kaksi oltais mielellään otettu, maksoi mitä maksoi.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat