Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kehtasivat oikein erikeseen pyytää rahaa... Eikös niidenkin kuuluisi antaa jotain takaisin? Eivät olleet edes kunnolla pukeutuneet... Mies antoi pari euroa per nuppi MUT MUILLE EI ENÄÄ EREHDYTÄ AVAAMAAN!! KATTOKAA KERSOJENNE PERÄÄN PAREMMIN

Kommentit (18)

Vierailija:

Lainaus:


Minusta kertoo jotakin kirjoittajan henkisestä minästä, jos hän tulkitsee kaikenlaisen lasten leikin noin ryppyotsaisesti.


On eriasia pyytää paria namusta kuin ihan oikeaa rahaa! Koskaan en virpojillekaan anna rahaa, vaan ostan varta vasten karkkeja heille.-7-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä Suomenkin pimeään syksyyn karnevaali hyvin sopii. Mutta en kyllä yhtään tykkää että Halloweenia sotketaan pyhäinpäivään!!! Tänään on käydy haudoilla ja vietetty pyhää. Halloween oli viikko sitten!

Jos kukaan ei antaisi kerjäläisille mitään, loppuisi tapa lyhyeen.

Pari euroa on muuten aika paljon rahaa. Jos olis markat edelleen käytössä, annettais markka tai pari.

Eihän Halloween oo ensinkään suomalainen tapa! Suomen lapset kulkee palmusunnuntaina " kerjäämässä" ja silloin voin niille karkkia antaa, mutta nyt en.

Mutta mitä tulee tuohon, että se on amerikkalainen tradiotio, niin SO WHAT!Mikäpä meidän nykyisistä, " perinteisistä" juhlistamme olisi supisuomalainen? Ei tule muita mieleen kuin juhannus.Esimerkiksi joulupukki on Coca Colan ideoima mainospukki (joulupukki ei kuulu suomalaiseen jouluperinteeseen!), tuli Suomeen joskus 1950-luvulla.Joten ei kannata olla liian ryppyotsainen näiden kanssa. Omaksutaan ne ulkomaisetkin traditiot, jotka tuntuvat kivoilta.Meille saa ainakin lapset tulla halloweenin puitteissa, lupaan antaa nameja.Aikoinaan esim. palmusunnuntaina maalla (Karjalassa) köyhien perheiden lapset kävivät taloissa toivottamassa Hyvää pääsiäsitä ja kerjäämässä jotain hyvää perheelleen. Usein saattoi saada jonkin leivonnaisen tai oikeita kananmunia tms. lisukkeeksi oman perheen pääsiäiaterialle.Myöhemmin on tullut tämä tapa kerjätä karkkia tei rahaa itselle. Ja tämä uusi kerjuupäivä sais jäädä historiaan ennen kuinkunnolla alkaakaan.Ps. joulupukkeja on olluy jo ennen puna-asuista jenkkiläistä cocispukkia. Aluksi se oli ihan oikeasti pukeutunut pukiksi.

Katolisista maista tuli sitten santa claus.

Minusta kertoo jotakin kirjoittajan henkisestä minästä, jos hän tulkitsee kaikenlaisen lasten leikin noin ryppyotsaisesti.Joulupukki ei todellakaan ole suomalainen hahmo, nuuttipukki kiersi vasta joulun jälkeen nuuttina.perinteisesti ole näin vietetty. Amerikkalainen tapa, siellä ok kun kuuluu heidän perinteisiinsä. Pyhäinpäivää on Suomessa vietetty hieman eri tavoin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat