Vierailija

Voi luoja, mikä kasvatuskukkanen. Poika pöllii rahat vanhemmiltaan, ostaa Pokemon-kortteja ja ÄITI SYYTTÄÄ KISKAN HENKILÖKUNTAA! Sain aika hyvät naurut tästä :-)Iltalehdestä:

Tamperelaisperheen äiti oli säästänyt rahaa uutta keittiönpöytää varten. Rahat, 250 euroa, äiti oli kätkenyt kaappiin, josta perheen 8-vuotias poika varasti ne.Poika päätti ilahduttaa kavereitaan ja meni heidän kanssa läheiselle kioskille ostamaan Pokemonkortteja. Kioskista pojat saivat ostettua 500 Pokemonkorttia, sekä energiajuomapulloja.Vanhemmille asia selvisi vasta seuraavana päivänä.- Ihmettelin, miksi poika oli niin huonovointinen koko illan. Aamulla, kun en enää löytänyt rahoja kaapista, poika tunnusti tekonsa. Huono-olo oli seurausta energiajuomista, kertoo äiti.Poika selitti tohkeissaan äidilleen, että energiajuomaa juotuaan hän oppi ajamaan pyörällä ilman käsiä.Vanhemmat ihmeissään- Menimme yhdessä lasten vanhempien kanssa käymään kioskilla. Halusimme tietää, miksi kioskin myyjällä ei soinut päässä, kun kolme pikkupoikaa tuli isojen seteleiden kanssa ostoksille, äiti kuvailee.- Eihän kukaan 8-vuotias kanna taskussaan normaalisti 250 euroa. Myyjien olisi pitänyt hieman pohtia asiaa ennen kuin menivät myymään.Kioskilta ei pahoiteltu asiaa millään tavalla, eikä ostettuja kortteja huolittu takaisin. Vanhemmat ilmoittivat asiasta paikalliselle korttelipoliisille.- Tarvitsee varmaan alkaa Pokemonkorttien myyjäksi, niitä on nyt täällä nurkissa 500 kappaletta, naurahtaa äiti.Perheen 8-vuotias saa hyvitellä tekoaan kesän aikana.- Kotitöitä poika joutuu tekemään nyt kesällä enemmän, toteaa perheen äiti.

Kommentit (20)

tavaroita pitää ottaa takaisin. Noi kortit oli tietenkin avattu ja katsottu eikä niitä voi mitenkään myydä eteenpäin, joten eihän mikään kiska niitä omaksi tappiokseen takaisin ota. Kaupan purkua voi yrittää, jos tuote on käyttämätön ja jälleenmyyntikunnossa. Tässä tapauksessa siitä tuskin on toivoakaan.Siinä meni pöytärahat taivaan tuuliin, osin äidin hölmöyttä, osin pojan epärehellisyyttä ja osin kiskanmyyjän ajattelemattomuutta. Elämä on, mutta ehkä kaikki oppivat tästä jotain.

Jos 8-v tulee 250 eurolla ostamaan Pokemon-kortteja ja energiajuomaa niin todellakin pitäisi hälytyskellot soida päässä.Saihan se poika myös rangaistuksen teostaan, niinkuin kuuluikin.En näe mitään naurettavaa tuon äidin toiminnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minä ainakin puhuin lapsista ja nimenomaan lapsista. En tarkoittanut että myyjillä pitää kysyä paperit kaikilta alle 18-vuotiailta. Tarkoitin sitä, että myyjä voi kieltäytyä myymästä pienelle lapselle kohtuuttomalla summalla. Karkkirahat on erikseen ja nuorten "shoppailurahat" erikseen, mutta se että 8-vuotiaalle myydään 250 € ihan turhaa sälää on jo myyjän ahneutta.

Eikö tällä ihmisellä ole pankkitiliä vai mikä ihme tuommoiseen voi olla syynä.

Pitäisi kait se nyt tajuta ettei keittiön kaappi ole kovin turvallinen paikka säästöille ;)

vaikka kyseessä olisi pienempikin ostos ja lapset omat rahat. 16-vuotias saa jo itse päättää ITSE HANKKIMISTAAN rahoista, mutta lahjaksi saatujen rahojen käyttäminen onkin taas huoltajan päätettävissä (käytännössä tietysti toisinaan hankala selvittää, kummat ovat kyseessä). 18-vuotias saakin jo sitten ihan itse päättää miten rahansa käyttää oli ne sitten mistä tahansa saatuja/ansaittuja.Näin ainakin jokunen vuosi sitten.

ei se poista sitä tosiasiaa että myyjä on tollo jos myy pienelle lapselle isoilla summilla jotain turhaa sälää. Pläkkiselvä asiahan se on että rahat on varastettu jostain tai ainakaan lapsen ei ole lupa käyttää niitä tuollaisiin ostoksiin.

Ihan aiheellista käydä huomauttamassa asiasta. Lapset saavat päähänsä ihmeellisiä asioita. Luulisi, että toista kertaa ei sama poika osta tuollaista määrää pokemon kortteja.

jos lapsi ostaa yksin "liian suurella summalla" vaikka juurikin jotain kortteje tai muuta vastaavaa.

Esim. jos pieni lapsi yrittää ostaa kaupasta leluja vaikkapa 100 eurolla niin myyjä voi kieltäytyä myymästä. Ja jos myyjä kuitenkin myy tuotteet niin vanhemmilla on oikeus tulla purkamaan kauppa. Lapset voivat käyttää taskurahojaan ihan normaalisti, mutta suurempia summia käytettäessä vanhempien tai muun huoltajan on oltava matkassa.

Ihan oikeastiko vanhemmilla on oikeus purkaa kauppa? Miten kukaan uskaltaa myydä alle 18 vuoitaille mitään, jos on pelko siitä, että vanhemmat tulee vaatimaan rahoja takaisin käytetyistä korviksista, jotka "jemina" osti rippilahjaksi saamillaan rahoilla. Tsiisus.

Jos ajatellaan vaikka että neljä muksua menee ja jokainen ostaa 50eurolla kortteja (=ovat niin ovelia että jakavat rahan 4:lle) ei se 50e ole iso summa (tai on toki, mutta ei verrattavissa siihen että yksi muksu ostaa 200eurolla kortteja).Ja ehkä ne energia juomat on haettu vasta hiukan myöhemmin tmv. mihin loppu 50 meni? Ehkä jopa eri päivinä tai saman päivän aikana eri eri kioskeista?Ja ei, en puolustele kioskin myyjää, mutta kannattaa muistaa että monesti ne muksut ovat ovelampia mitä vanhemmat voivat edes kuvitella...!

Esimerkiksi kaupassa jossa työskentelin 8-9 vuotiaat poikaporukka keksi keinon rikastua; Olivat tulostaneet Virosta tuotuihin tölkkeihin suomessa myydyn tölkin viivakoodin, liimasivat tarrat Viron tölkkeihin, ja palauttivat ne kaupan pullonpalautukseen, saaden pantit...

Kyllä kai poke-kortteja 250 eurolla on jo aika epätavallista, joten luulisi kaupan purun olevan oikeutettua tässä tapauksessa. Mikäli lapsi siis osti kortit kerralla ja yksin. Jos ostokertoja oli monta ja osan osti esim. kaverit, niin silloin ei kai voida vaatia että myyjä olisi pysynyt laskuissa kärryillä ja tajunnut, että nyt menee yli normaalien synttärirahojen...

Niin siis energiajuomatölkeissä lukee (ainakin Batteryssa) että ei lapsille. Itse oon kaupassa töissä enkä myy jos energiajuomaa yrittää ostaa "liian pieni" lapsi, jos vanhemmat ostaa lapsilleen niin se on sit eri juttu. Tuosta ei mitään lakia tietysti ole, mutta outoa kyllä, ettei kioskintäti ole ihmetellyt noin suurta rahamäärää noin pikkuisilla pojilla. Itelle ei oo koskaan tullut vastaan pientä lasta noin ison rahamäärän kanssa, en kyllä tiedä, mitä itsekään tekisin...

myymään 7-vuotiaalle pojalle 50 mk:n setelillä (joo, tästä on aikaa) "karkkia koko rahalla".Poika oli siis ottanut isänsä lompakosta 50 mk, ja mennyt kiskalle ja pyytänyt karkkia koko rahalla. Myyjä oli kysynyt, että mistäs poika on noin ison setelin saanut, ja vastaus oli, että tääon mun viikkoraha...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat