Seuraa 

Hei.

Meillä on 5.5v lievästi kehitysvammainen tyttö, jolla vielä kaupan päällisiksi dyspraksia. Hän on aina ollut todella hyvä nukkumaan, mutta nyt on kuukauden päivät tullut ihan kummalliseksi.

Pari kertaa viikossa saattaa herätä neljältä ja nukahtaa vasta kuudelta. Viime yönä heräsi yhdeltä ja nukahti kolmelta...

Oiskohan jotain uuden oppimista vai kuuluuko tämä jotenkin kehitysvammaisuuteen??

Onko kellään muulla ollut tällaista? Kehitysvammaneuvolassa ovat aina kysyneet, että miten neiti nukkuu, mutta kun tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin,en ole sen kummempia mietiskellyt.

Kommentit (5)

Nyt näyttäisi siltä, että yöt ovat rauhoittuneet. Ja arvatkaapa vain...tyttö oppi kirjoittamaan oman nimensä. Kieli poskella se vääntää päivästä toiseen ja nyt se on oikein luettavissa. Ylpeys on valtava koko perheellä!!!

Jospa neitokainen harjoitteli unissaan juuri tuota kirjoittamista=)

Kiitos avusta Piipiliisi!!!

Meilläkin tyttö puhuu omaa kieltään, kova pulina kuuluu mutta yhtään suomenkielen sanaa ei seassa ole. Tämä, äiti, isi, kylpyyn, hyvää yötä, anna maitoa, hampaat, ota nyt, pois siitä, suhun sattuu ja huppista ovat ainoat puhejutut mitkä ovat käytössä, nekin ovat ilmaantuneet viimeisten 2 kk: kuluessa. Osa sanoista on ns. kaikupuhetta jotka sanotaan tietyssä tilanteessa vaikka se ei liittyisi mitenkään asiaan. Kuvia käytetään jonkin verran, mutta yleensä meitä aikuisia liikutetaan etusormesta sen jutun luo mitä milloinkin haluaa. Kommunikaattorin käyttöä opetellaan päiväkodissa mutta aika takkuinen alku ainakin on ollut, ei kiinnosta koko vempele. Viittomia käyämme lähinnä suunnan osoittamisessa ja pukemisen apuna, tytöllä on myös autistisia piirteitä, eikä silloin kannata huitoa viittomien kanssa kun likka " katselee sisäänpäin" eikä ole näkevinäänkään. Kuvat tepsivät siksi paremmin.Kun tyttö oli 2 olin aivan romuna kun tyttö ei meinannut millään pysyä omassa sängyssä ja nukahtaa. Pahimmillaan pidin tyttöä paikoillaan tai makasin päällä että hän nukahti, jalat olivat erityisen levottomat ja pienikin ääni sai kimpoamaan virkeänä ylös. Luin aika monta salapoliisikirjaa sängyn vieressä ja toisella kädellä tuuppasin likkaa takaisin sänkyyn. Tosinaan hän meni itse nukkumaan, veti peiton korviin ja saattoi nukkua 14 tuntia putkeen. Öiset valvontajaksot olivat yhteen aikaan sillä hoidettu, että laitoin sellaisen kasetin pyörimään jossa oli yksi muumijakso. Kun äänitys loppui, tyttö laittoi telkkarin kiinni ja meni itse takaisin nukkumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meilläkin f83-tyttö on aina nukkunut hyvin kun vaan on saatu pysymään sängyssä että malttaa nukahtaa.Hän on ollut pitkään puhumaton, mutta kun sanoja alkoi ilmaantua hän alkoi heräillä öisin. Yhtenä yönä säikähdin hirveästi kun heräsin siihen että hymyilevät kasvot olivat aivan lähellä omiani ja tyttö sanoi " ota kiinni" . Siitten käveltiin takaisin omaan sänkyyn jossa pulisi itsekseen jotain kauan aikaa ja nukahti n. tunnin kuluttua. Saattaahan olla, että kun aivojen osat aktivoituvat uusia asioita oppiessa, se vaikuttaa myös vireystilaan.

Meillä ei vielä puhuta, tyttö siis 5.5v. Dyspraksia on vaikea ja kommunikoimme viittomin. Muutaman sanan tyttö sanoo, hei, ei, joo, mummi, muumi...

Kovasti höpöttää omaa kieltään, mutta ei siinä juuri tolkkua ole. Selkeä lause kylläkin ja sanoja peräkkäin mitkä ei tarkoita mitään. Onneksi viittoo hyvin ja on erittäin positiivinen ja " helppo" lapsi.Unet olisi kyllä mukava ottaa yhtäsoittoa...alkaa väsyttää muuten kovasti, varsinkin kun kuukauden sisällä tulossa uusi vauva taloon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat