Seuraa 

Täällä kaivataan kokeneemmilta apua, mitä olette tehnyt kun toinen vauva nukkuu yhdellä syötöllä yön ja toinen syö kolme kertaa???

Meillä 9vko. vanhat kaksoset ja pitempään on jo näyttänyt sille, että A nukkuisi pitempiä pätkiä yöllä, mutta ollaan silti pidetty samassa rytmissä ja syötetty yhtäaikaa tai peräkkäin. Viime yönä kokeilimme, että äiti nukkui A:n kanssa ja isä B:n kanssa eri huoneissa niin A: herää syömään kerran ja B kolme kertaa.

Miten kannattaisi jatkossa toimia öiden suhteen. Nukuttaa poikia eri rytmeissä niin, että toinen vanhemmista valvoo toisen kanssa ja toinen toisen, vai pitää kiinni edelleen samoista syöttöajoista? Minkä olette huomanneet olevan paras vaihtoehto tulevaisuutta silmällä pitäen?Kiitollinen kokemuksistanne :)pallomasu

Kommentit (5)

Ekaks söivät kolmen tunnin välein, yöllä ja päivällä, nyt voivat syöllä yöllä vain kerrankin. Tyttö ehkä nukkuisi pidempäänkin, mutta useimmiten kyllä heräävät yhtä aikaa syömään yölläkin. Minusta on vaan ollut mukavampaa, että saa itsekin vähän nukkua, siksi ollaan syötetty vauvat yhdessä miehen kanssa aina yhtä aikaa, pullosta lypsymaitoa. Koin, että lapsentahtisuus kaksosten kanssa olisi vähän hankalaa, ainakin jos haluaa itsekin nukkua, siksi meillä näin. Hyvin on sujunut.T: Piia sekä Sanni ja Oskari 4kk

Vauvat ovat vasta 6-viikkoisia, mutta poika syö huomattavasti tiheämmin kuin tyttö. Vauvoilla on myös erilainen unentarve. En ole yöllä herätellyt kumpaitakaan vaan syöttänyt kun nälkä on. Luulen, että isosiskonsa tavoin tyttö nukkuu pian yöt yhdellä syötöllä tai kokonaan heräämättä, poika tarvitsee evästä parin tunnin välein. Yhtäaikaa nuo menevät yöunille ja aamulla heräävät, samoin pitkien päiväunien kanssa. Muuten olen päivälläkin syötellyt ja antanut torkkua lapsentahtisesti ja tämä sopii meille :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

A-tyttö alkoi aika nopeasti harventaa yösyömisiään, mutta tahtoi sitten illasta valvoa tissutellen pitkään yöhön. B-poika taas nautiskeli pienet maidot aina 3 tunnin välein, aamuyöstä vieläkin tiheämmin. Koska he olivat vauvantahtisella täysimetyksellä ensimmäiset 3kk, yöt olivat välillä aikamoisen repaleisia.Meillä siis mentiin vauvojen rytmin mukaan ja toivottiin, että se kannattaisi. Useimmiten yö sujuikin aika kivasti ja mies sai hoidettua pojan ensimmäisen yösyötön lypsymaidolla kun olin jo nukkumassa ja seuraavalle syötölle vauvat sitten heräsivät peräkkäin, 15-30min välein. Näin sain nukuttua edes yhden 3h pätkän lähes joka yö ja pysyin tolkuissani. Oli tietysti myös öitä, kun joku herätti 1,5 tunnin välein syömään, mutta onneksi ei liian usein...En oikein osaa suositella muutakaan kuin vauvantahtisuutta. Mutta vain sillä ehdolla, että miehesi hoitaa osan yösyötöistä ja tunnet jaksavasi. Meillä kyllä jossain vaiheessa yritettiinkin syöttää vauvat peräperää, mutta usein syömään herätetty vauva imi rintaa vain hetken ja nukahti - herätäkseen tunnin-kahden sisään syömään uudestaan *haukotus*Hilla ja mussukat, kohta jo 1½v

Meillähän minä nukun parisängyssä vauvojen kanssa, toinen vauva toisella puolella joten heräämistä ei tapahdu yöllä kunnolla - panen vain vauvalle tissin suuhun ja jatkan unia kunnes toinen vauva inahtaa ja käännän kylkeä...Esimerkiksi viime yönä neiti söi vain kahdesti, poika varmaan kahdeksan kertaa :)

Meillä oli pullovauvat alusta asti, kun imetys ei lähtenyt sujuakseen. Meillä syötettiin väkisin molemmat kolmen tunnin välein sairaalan ohjeen mukaisesti. Tähän siis syynä ennenaikaisuus ja huono painonnousu. Eli molemmat syöttivät pullosta yhden vauvan. Sittemmin herätettiin aina toinenkin samalla syömään, kun toinen heräsi.

Jos vauvat ovat täysiaikaiset ja nukkuvat hyvin, tai ainakin toinen nukkuu, en lähtisi herättämään samaan aikaan syömään. Helpompi on varmaan jatkossa, jos toinen alkaa tosiaan nukkumaan pitkikäkin pätkiä.

Meillä niitä pitkiä pätkiä ei nukuta edelleenkään kovin usein ja yksi syy siihen saattaa olla juuri tuo " pakkoherättely" ..

Hilla vilk, vilk! Yritän taas meilailla tai tekstitellä joskus..=) Clefairy ja nuhanenät 1v7kk

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat