Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Siis jos vanhemmat tilaa lapsensa nimissä jotain ja jättää sitten maksamatta. Voiko lapsi tosiaan olla vastuussa niistä? Vai kantaako vanhempi vastuun ja vanhemman luottotietoihin tulisi merkintä?

Kommentit (20)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vaan kun jää lasku maksamatta. Ja jos niitä lehtiäkin on tullut useampia, niin helpostihan niistä kertyy.

Sitten tulee mukaan perintätoimiston vaatimukset maksaa laskut.

Mitä useammin joutuvat niistä huomauttamaan, niin sitä suuremmaksi sekin loppusumm kasvaa.Pienikin lasku muuttuu moninkertaiseksi.

*Lain mukaan lapsi ei saa ottaa lainaa eikä velkaa, eli aina pitää olla huoltajan allekirjoitus paperissa ja huoltaja siis maksaa koska allekirjoituksellaan sitoutuu maksamaan lapsen ostot.*Ja lehtitilauksista 1000¿ velat on uskomatonta. Lehden toimittaminenhan pitäisi keskeyttää kun kukaan ei maksa laskuja. Yritys on vastuuton, kun kerryttää maksamattomia laskuja vuosikausia.

Ja mitähän virkaa sillä vanhemman allekirjoituksella sitten on, jos kuitenkin päävastuun kantaisi tilaaja, tässä tapauksessa alle 5 vuotias lapsi? Ja tosiaan, kun miettii tuota lakiakin, eikös sen pitäisi poissulkea tuollaiset väärinkäytökset?

Sen sijaan julkisen puolen sairaanhoitomaksut menevät sille, joka on sairaalassa tai poliklinikalla potilaana ollut. Jos vanhemmat eivät niitä maksa edes perinnässä, lapselta menee luottotiedot.Myös verot ovat henkilökohtaisia, eli siis jos on vaikka perittyä omaisuutta. Lapsilla voi olla esimerkiksi metsää, jota verotetaan joka vuosi.

Näin on ainakin kaverini vanhemmat aikanaan toimineet kun ensin oli mennyt omat luottotiedot.Lisäksi mm. matkavakuutus, lääkärikäynnit yms. tulee lapsen omiin nimiin ja jos vanhemmat ei niitä maksa niin ne menee perinnän kautta ulosottoon + merkintä luottotietoihin.

Äiti on lupaillut antaa rahaa noihin maksueriin. On kerran antanutkin jo 50 Euroa. Poika on itse lyhentänyt lainaa jo 600 Euroa. Musta tilanne on säälittävä, kun vanhemmat ei ole edes mitään hörhöjä vaan käyvät töissä normaalisti.

pojan nimellä, kun poika oli 15-18. Itse eivät enää saaneet, koska olivat velkaa samoille firmoille. Nyt poika on töissä ja makselee noita tilauksia pois ulosoton kautta. Ei isoja summia, mutta kuitenkin. Yhteensä velkoja noin 1000 euroa ja mikään ei ole oma-aloitteisesti syntynyt. Ainakaan itse en uskoisi 15-vuotiaan pojan kaipaavan Hesaria tai Me Naisia...

Eihän se nyt mitenkään voisi olla reilua, että omat vanhemmat pystyisi pilaamaan lapsensa raha-asiat heidän ollessa pieniä. Mutta se kiinnostaa miksi perintätoimisto vaatii perittäviään lapselta, vaikka täytyyhän tilauksessa selvitä, että kyse on alaikäisestä lapsesta? Ap.

Joku jo mainitsikin että jo 2-vuotiaalla voi olla luottotiedot mennyt. Silloin kun tämä oli julkisuudessa siinä mainittiin, että esim. jos lapsi on päivähoidossa ja siitä vanhemmat jättää hoitomaksut maksamatta, nämäkin vaikuttavat lapsen luottotietoihin. Tämä on minusta todella hullua. ja olen useamman kanssa juuri sitä mieltä että jos on alaikäisestä kyse, niin edunvalvojat siitä pitäisi laittaa vastuuseen eikä lapsia. Mutta näin täällä Suomessa, " oikeusvaltiossa" toimitaan....

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat