Vierailija

Sivut

Kommentit (48)

4-5 kertaa helpompaa päästä, samoin lukioissa jopa numeroa alemmat pääsyrajat. Näin varmistetaan ruotsalaiseliitin tulevaisuus Suomessa. TV-ohjelmista (YLE) 20% ruotsinkielistä vaikka ruotsinkielisten osuus 5,6% ja laskee vuosi vuodelta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moni suomenruotsalainen ei suostu puhumaan suomenkieltä, mikä on enemmistön kieli. Jokaisessa maassa on jokin kieli vähemmistönä, mutta kuinka monessa maassa enemmistö " pakotetaan" opettelemaan vähemmistön kieli?Eihän sitä ruotsinkieltä tarvitse kokonaan kouluista poistaa, voihan sen laittaa valinnaiseksi kieleksi eli poistaa pakollisuus.

Vain vajaat 5% puhuu sitä äidinkielenään. Asia olisi ihan toinen jos määrä olisi vaikka 20% tai enemmän.

Historia on huono selitys. Silloin venäjänkin pitäisi olla virallinen kielemme. Ja miksei saame ole pakollinen kaikille?

Inttäminen perustuslaista on turhaa. Lain, perustuslainkin, on elettävä ihmiskunnan mukana ja mukauduttava sen muutoksiin.

Moni peruskoululainen protestoi ruotsia. No otetaan sitten venäjä oppikieleksi, luulenpa että tulee pian ruotsia ikävä!! Ruotsin kieli on maailman helpoimpia kieliä, olis vaan koululaiset tyytyväisiä.

Älkää nyt ainakaan omille lapsillenne opeta tuollaista tympeän pinnallista ajattelutapaa. Eipä ole ihme että ruotsin kieltä vihataan jos jo kotoa opitaan että " ei sillä kumminkaan mitään tee" .Kaikkien kielten opiskelusta on hyötyä, jos ei muuta, niin ainakin yleissivistävää.

Yleensä ruotsalaiset vaan ihmettelee, miten me jaksetaan opiskella ruotsia, ja ihmettelevät samalla, mitä hyötyä siitä muka on :DSitä paitsi totta kai on järkevää opiskella suomea, vaikka sitä puhuis viisi ihmistä. Sehän on meidän oma kieli. Ruotsi EI ole meidän oma kieli.

kahdeksan yliopistopaikkaa. Olen aina pitänyt älyllisistä haasteista.

Mielestäni on ajan hukkaa opiskella jotain niin tyhjänpäiväistä kuin ruotsin kieli, kun senkin ajan voisi käyttää vaikkapa mandariinikiinan tai espanjan opiskeluun.t. 46

7. luokalla alkaisi toinen pakollinen vieras kieli, valinnanvaraa voisi olla vain muutama (siksi ettei pienten koulujen oppilaat olisi epätasoarvoisia verrattuna isompiin kouluihin joissa mahdollisuus laajempaan kielivalikoimaan)Esim. venäjä, saksa, ranskaTosin esim. espanja olisi hyödyllisempi kuin saksa mutta opettajia Suomessa liian vähän

Ruotsinkielisen minivähemmistön oikeudet voitaisiin turvata aivan toisin keinoin kuin maan kaksikielisyydellä. Oma alkuperäiskansamme saamelaiset sen sijaan saavat tyytyä paljon heikompiin lakitakeisiin.Harva " vihaa" ruotsin kieltä tai ruotsalaisia. Sen sijaan suomenkielisten suomalaisten pakottamista pienen vähemmistön " tasa-arvoistamiseen" . Jee jee, nyt se pieni vähemmistö on paljon tasa-arvoisempi kun valtaväestö. Miettikääpä vaan vaikka koulutuspaikkoja. Kuinka paljon ruotsinkielisiä yliopistopaikkoja on suhteessa ruotsinkielisiin? Ei ihme, että ruotsinkielisen sivistyneisyyden fiktiivinen illuusio leijuu aina vaan mielissä.Yksikään muun Euroopan maa ei tarjoa tällaista epätasa-arvoista etua yhdellekään kielivähemmistölle. Kuinka paljon Saksassa ja Ranskassa on muuta äidinkielenään puhuvia, ja mikähän onkaan maan ainoa virallinen kieli? Eikä muuten edes puhettakaan, että se siitä muuttuisi.Vierailija:

Lainaus:


Älkää nyt ainakaan omille lapsillenne opeta tuollaista tympeän pinnallista ajattelutapaa. Eipä ole ihme että ruotsin kieltä vihataan jos jo kotoa opitaan että " ei sillä kumminkaan mitään tee" .Kaikkien kielten opiskelusta on hyötyä, jos ei muuta, niin ainakin yleissivistävää.

Mun mielestä vähäistä älykkyysosamäärää ilmaisee lähinnä se, että alistuu tyhmänä opiskelemaan turhaan monta vuotta täysin tyhjänpäiväistä kieltä.

Kuinka paljon tuhlataan resursseja ruotsalaisuuden ylläpitoon, oma tv-kanava, tv-ohjelmat maanantaisin, virastojen kaksikielisyyden pakko, yleisesti julkispalveluiden ruotsinosaamispakko, radion ruotsinkieliset ohjelmat.Tajuttomasti rahaa.Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat