Vierailija

Sori, tuli äsken sekoiltua. Miten, onko kenenkään lapsella kookospähkinä allergiaa, kulkeeko mukana muita allergioita ja miten allergiatestit otettiin? Omalla lapsella turpos kurkku viime keskiviikkona niin, että ambulanssilla mentiin sairaalaan. Lapsen hoitotäti kertoi, että usein kookospähkinä ja sitrushedelmät kulkevat käsi kädessä.. Ja siitäkös tuli lisää stressiä mulle, eli onko jollain kokemuksia?

Kommentit (5)

Turhaan ei kuitenkaan niitä sitruksia nyt kannata jättää pois (ette ole siis ehtineet kokeillakaan vai?).

Kokeile varoen, jos se sinua epäilyttää, siis aluksi vaikka vain iholle, että näkyykö mitään poikkeavaa ja sitten vartin päästä voit antaa suuhun hieman.

(Tai sitten jos pelottaa puhut asiasta ensin neuvolassa/lääkärin kanssa.)Mielestäni kyllä tuosta kookoksestakin jo kannattaisi käydä allergialääkärin puheilla, saatte sitten lääkereseptin kotiin mukaan, eli on kotona ensiapu lähellä...

esim. kananmuna-allergikko saattaa reagoida muidenkin lintujen munille ja lihoille.En ole kuullet että kookos ja sitrus kulkisivat käsikädessä. Sitrushedelmäthän kuuluvat ns. " yleisallergisoiviin" kuten myös kaakao, mansikka, kiiwi, pähkinä jne. Kookosta ei siinä listassa ole.

(Kookos ei muuten sitten ole pähkinä).Mutta kaipa se mahdollista on, kannattaa kuitenkin hakeutua nyt testeihin ja tutkia asia perusteellisesti. Onko varmaa että juuri kookoksesta tuli tuo reaktio - onko mitään muuta mahdollisuutta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mua nyt on sitten alkanu tosiaan jännittä ne sitrushedelmät, itselläni ei ole mitään allergioita enkä siis osannut edes pelätä tällaista. Kaikki kokemukset mitä on, niin on tullut lähihoitajkoulutuksesta, mutta siitä ei juuri tässä tapuksessa ole ollut infoa. Täytyy nyt sitten hiljalleen toimia ohjeidesi mukaan, lääkäriajan sain vasta 28.11. eli varpaillaan saadaan olla vielä hyvän aikaa. Iloista syksyn jatkoa sinulle!

Ei siinä oikein mitään muuta mahdollisuutta ole, kun suklaata on poika syönyt muutenkin, mutta keskiviikkona hän söi bounty -nimistä suklaata ja 5 min. ja kurkku oli järkyttävän näköinen ja kokoinen. Tuoteselosteessa ei mielestäni ole mitään uutta ainetta kun juurintuota kookosta.

Voit hakeutua vaikka neuvolan kautta lähetteellä allergiapolille testeihin. Ehkä tekevät prick-testit, ehkä jotain muuta mitä katsovat aiheelliseksi. Saattaa tulla kyseeseen myös altistus, jossa siis annetaan epäiltyä ruoka-ainetta syötäväksi ja seurataan reaktioita.

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä lääkäriin ja kysyä asiasta (vaikkapa tk tai yksityinen).

Kookosallergia on tietääkseni melko harvinainen, mutta mahdollinenhan se toki on.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat